Reklama

Reklama

Futurama

(seriál)
  • USA Futurama (více)
Trailer 1
USA, (1999–2024), 59 h 40 min (Minutáž: 22–30 min)

Hrají:

Billy West, Katey Sagal, John DiMaggio, Tress MacNeille, Maurice LaMarche, Lauren Tom, Phil LaMarr, David Herman, Dan Castellaneta, Tom Kenny, Bob Odenkirk (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(160)

Je to nehorázné! Je to šílené! A nehorázně, šíleně zábavné! Dobré zprávy vespolek, kultovní animovaný sci-fi seriál Matta Groeninga se vrací na obrazovky televize Prima. Ale pozor, tady už nejsme ve Springfieldu – ale v New Yorku za tisíc let, v budoucnosti, jakou jsme si ani v těch nejdivočejších snech nedovedli představit. Fry je naprosto obyčejná nula z naší doby, která se nedopatřením ocitá v budoucnosti. Život v neznámém, futuristickém světě se neuvěřitelně podobá tomu našemu. Je to úplně stejný mix všeho báječného a příšerného. Ať už se v něm dějí sebevětší šílenosti, nezbývá než neztrácet smysl pro humor a od srdce se jim zasmát. Mezi otravnými mimozemšťany, naštvanými roboty a pokaženými vynálezy se lidé stále snaží vyrovnat s těmi samými životními a milostnými problémy... A doprava je taky pořád stejně na prd. Fry doslova unikl před vlastní bezvýznamnou minulostí, takže se rozhodne pomoct novým přátelům s jejich každodenní noční můrou. Stává se věrným společníkem překrásné jednooké mimozemšťanky Leely, která by mu mohla nakopat zadek, a věčně sprostého a beznadějně neurotického alkoholického robota Bendera. Společně se snaží ošulit systém a vymáčknout z něho aspoň kapku štěstí. A jak ubíhají dny, Fry se začíná cítit v budoucnosti jako doma... Futurama rozebírá slasti i strasti (nejen) lidské existence, ale i problémy, se kterými si zatím nemusíme lámat hlavu. Jako třeba co dělat, když mobil zabudovaný v palci vytočí špatné číslo. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 264)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Řekla jsem si, že se na to tedy podívám, abych byla vzdělaná. No, Simpsnovi už sami mě moc nebavili, ale dalo se to. Tohle mi vtipné už nepřijde. Nevím proč, ale vůbec mě to neoslovilo. Nebavilo mě to. Ale víte co? Vůbec mi to nevadí. Nepotřebuju, aby se mi líbilo všechno, co se líbí většině. Znáte to; jiná ves... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvé diely som neprijal zrovna s nadšením. Díval som sa na ne s predsudkom, že nie je možné prekonať vysoko nastavenú laťku seriálom "The Simpsons". Ten je pre mňa proste dokonalý. Pestré animácie Matta Groeninga ma úplne dostali. Ale ono to funguje presne s tým istým návikovým očarením aj pri "Futurame". Možno to u mňa ešte zvyšuje aj pozitívny vzťah ku sci-fi. "Futuramu" som si tiež zamiloval a s radosťou jej prideľujem plné hodnotenie. ***** ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Futurama je přirozeně jeden z nejlepších animovaných sitcomů. Kromě velmi slušné úrovně humoru hýří Futurama zajímavými nápady těžícími z tisíc let vzdálené budoucnosti. Osobně se mi vtípky nezdají tolik úderné jako ve Family Guyovi, či pozdějších sériích American Dad, ale co se týče petrosti děje, je na tom Futurama častokrát lépe. Některé epizody jsou snad až geniální (např. zpracování evoluce vs kreacionismus). Taktéž charaktery jsou dobře prokreslené, řekl bych že i o chlup lépe než v Simpsnových... 8/10 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Většina dílů je jen zábava a parodie a tak, málokdy člověk najde něco hlubšího, pokud nehledá Benderovy pokusy sehnat prachy skrz tucet sirotků. Ale díl, kterej se mě nejvíc dotkl (a taky se mi nejvíc líbil) je asi ten o Fryově psovi. Jak tam na něj čekal patnáct let a ten ho pak nenechá oživit. I ostatní se mi sakra líbily, ale tenhle mi jako jedinej pořádně zkazil náladu a dostane mě do depky jen si na to vzpomenu, protože tohle se nedělá, takhle té nevinné duši zničit život. Na tenhle díl se už asi nikdy nepodívám a všecko jenom kvůli tomu, že scénáristi chtěli udělat další krutou životní ironii. Jenomže těch mám v obyčejným životě ažaž! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu riešiť, či sú lepší Simpsonovci alebo Futurama, obe seriály sú to najlepšie, čo kedy bežalo v bedni zvanej televízia. Futurama disponuje dostatkom skvelých postáv a nekorektného humoru, ktorý vydržal vo všetkých piatich sériách a na rozdiel od niektorých som nenašiel žiadnu sériu, ktorá by nejako zaostávala. Je len jedna vec, v ktorom vyniká Futurama nad Simpsonovcami - príbehy. Kým Simpsonovci sú založení na prekonávaní klišé, vo Futurame (okrem toho) máme aj úžasné príbehy (hlavne v neskorších sériách). A keď hovorím úžasné, tak hovorím úžasné - proste námety a pointy filmov, z ktorých by mohli byť postavené mnohé poviedky, či filmy a pritom sú od tvorcov jedného šialeného sci-fi "sitcomu". Tie príbehy robia zo seriálu niečo viac ako len komédiu/paródiu, čo si ja osobne strašne cením. Ľudia, čo majú napozeranú Futuramu, azda budú vedieť, o čom hovorím. EDIT: (7.9.2013) šiesta a siedma séria sú citeľne horšie ako "pôvodný" seriál. Sú tam asi len dve či tri časti, ktoré ako tak dosahujú prepracovanosť zápletok prvých sérii a aj humor ako taký sa zredukoval na rutinu a opakované vtipy. Škoda, skončil práve skvelý seriál a čo je ešte horšie, nie je mi za ním ľúto. ()

Galerie (241)

Zajímavosti (175)

  • V úvodní znělce se v jeden moment objevuje marťanské písmo, které v přepisu do angličtiny znamená "3D rulez". Od 6. série se ale nápis změnil na "2D rulez", protože 3D se v té době začalo používat až příliš často. (misa02)
  • Celé jméno Bendera je Bender Bending Rodriguez, v překladu Bender Ohýbač Rodriguez. (Dawid199)
  • Benderův byt je označený jako 00100100, což je v ASCII tabulce označení dolaru. (hot_spot)

Související novinky

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Futurama je mrtvá? Ať žije Futurama!

Futurama je mrtvá? Ať žije Futurama!

24.06.2006

Není to tak často, co bych tu zmiňoval nějaká pokračování s radostí a očekáváním. Ale toto je ten případ, kdy se vážně vyplatí dívat se do budoucna s nedočkavostí. Futurama, neobvykle jetý a zábavný… (více)

Reklama

Reklama