Reklama

Reklama

VOD (1)

Skupina teenagerů závislých na technologii se dostane do offline tábora. Společná turistika v lese bez přístupu k smartphonům však nekončí tak, jak to naplánovali organizátoři. Budou muset bojovat o skutečný život s něčím, co neviděli ani v nejtemnějších koutech internetu. Tváří v tvář smrtelnému nebezpečí číhajícímu v lese, objevují skutečné přátelství, lásku a oběti. Vyjdou z toho celí nebo v krvavých kouscích? (překlad: LIVINGDEAD) (dixx)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak žádný vyložený průser to není, naštěstí. Chtěl jsem dát i slabé 3*, ale polskou kinematografii beru jako dobrou - přece jenom, Kieślowski, Szulikn, Sexmise a v rámci hororů třeba Lokis. Rękopis profesora Wittembacha nebo Ďábel (který tu sice není vedený jako horor, ale kdo viděl, tak mi rozumí - btw Żuławski natočil taky Posedlost a to je horor jak sviňa) - takže nemám důvod nijak nadhodnocovat. Nemůžu si pomoct, přišlo mi to zbytečně dlouhé, postavy byly celkem nesympatické, první polovina je strašně nudná a taky je v tom dost nelogičností (v tom lese žije zhruba 20 let chlap, který se fakt za celou tu dobu neodvážil ty mutanty zabít?). Ale tak občas to pobaví (i když teda nevím, kdy to bylo chtěné a kdy ne), kamera a lokace jsou dobré, gore je slušné (ale masky působí amatérsky) a na jedno zhlédnutí se to dá. A jelikož je to z produkce Netflixu, nesmí chybět pár sociálních a politických narážek. Když od toho moc nečekáte, asi budete spokojení, já jsem na to byl celkem zvědavý, protože mám rád horory z prostředí letních táborů - ale bohužel jsem ještě nenarazil na nějaký fakt dobrý. A moje hledání pokračuje dál... Lepší 2* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě to přišlo takřka do puntíku opsané z podobně laděných zámořských slasherů a to včetně typologie postav. Tu přidanou hodnotu tomu dává polské prostředí a nadstandardní technická stránka věci, pokud tedy nepočítám gumovou hlavu. Co mě trochu zklamalo byla absence výraznějšího gore, což zamrzí o to víc, že ho Poláci umí a na můj vkus byl film příliš dlouhý a zkrácení o nějakých 20 minut by tempu bezpochyby prospělo. Naopak se mi líbili záporáci a fajn bylo i obsazení. Není to nic, k čemu bych se vracel, ale rozhodně mě to nenudilo a doufám, že těch hororových projektů bude v Polsku vznikat víc. 60% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Slasher z Polska? No ty vole, to musí být pořádná jetelovina, říkal jsem si zcela přesvědčený hned předem. Ovšem hle, ty vole po druhý, on to nebyl v žádném případě ani trochu průser. Samozřejmě nebudu tvrdit, že se jedná o prvotřídní vybíjenou, která by mohla konkurovat těm nejznámějším klasikám daného subžánru, pocházejících hlavně ze zámoří, nicméně že právě u našich severních sousedů vznikne takovýto film, tak to jsem velmi příjemně šokován, jelikož to celé vážně nepůsobí očekávaně debilně, naopak, ve většině ohledech snese přísná měřítka, především tedy co se atmosféry a napětí týče, tam fakt není příliš co vytknout, zkrátka hluboké lesy a uprostřed nich polorozpadlý dům udělají své stejně tak v Americe, jako v Evropě, a vlastně též i veškeré postavy naplňují klasický žánrový, neurážející standart, a to i včetně hereckých výkonů jejich představitelů, zastoupené všemi lidskými „odrůdami“, tedy umaštěná hlavní hrdinka, postupně proměněná v neohroženou bojovnici, pohledná bloncka, co ukáže kozy, svalovec, tlouštík a gay, no prostě všichni, včetně tupýho policajta 8D. Zápletka je jinak tuctová, nenápaditá a bez překvapení, nicméně na druhou stranu má spád, postav umře dostatek a závěrečná gradace také působí dobře. Co musím nicméně vytknout, je úroveň efektů při zabíjení, kde se tvůrci zatraceně dost báli přitlačit na pilu, takže opravdu dost mordů je mimo záběr, a ten zbytek co na kameru je, tak ten nepatří rozhodně mezi úplně ty nejdrsnější, což pak lze přiřadit buď k nedostatku financí, případně tvůrčí neschopnosti, každopádně v tomto ohledu se jedná o zásadní nedostatek a za ne zcela přesvědčivé, spíš až z hloupé, musím považovat ještě „vznik“ zabijáků, nehledě na to, že ani jejich namaskování není zrovna nejkvalitnější, i když na druhou stranu, když vezmu v potaz, že se pořád jedná o film Polska, tak vlastně je to velká paráda a co bych za to dal, kdyby něco takového vzniklo i v našich končinách. Dnes v noci v lese nikdo nespí je zkrátka velmi milé hororové překvapení z Polska, kterému se toho dá sice určitě vážně spousta vytknout, ovšem proč to dělat, proč hledat chyby? Je to nutné? Já myslím, že rozhodně ne a naopak, za každý takovýto přírůstek by měli být příznivci hororů hlavně rádi a zbytečně nebuzerovat. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Skupina omladiny přijde na offline detox tábor uprostřed lesů bez internetu a elektroniky a jedna družina se vydá na třídenní túru. Netuší však, že nakráčí přímo do buransko-mutantního slasheru, který sice neoriginálně pošilhává po svých amerických vzorech (přímý odkaz na můj nejoblíbenější mord z Pátku třináctého, náznak hudebního motivu z Halloweenu). Tohle není nijak originální, na originalitu se ale v tomhle žánru nikdy moc nehrálo, tohle je o atmosféře, napětí a hře na efekt. A to díky sympatickému prostředí, překvapivě ne nesympatickým postavám, povedeným maskám a dobré hudbě, vcelku i funguje. Ale jo, mohlo by to být kratší, bylo by to působivější. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Profesionálně odfláknutá pseudoslasherovská estráda, bez špetky čehokoliv, co by jakkoliv pomohlo tomuto hororovému subžánru zase se trochu uchytit. Polský texaský masakr se statickým mutantíkem, který ztratil svoji motorovou pilu a partou neuvěřitelně tupých děcek, člověka dříve či později dostane do kómatu. Hlavní postava je navíc vlastnostmi téměř identická k hlavní ženské postavě ve Splitu. Na druhou stranu, je to pokus, když se na to podívám jako na experiment je dobře, že to vzniklo, les tomu dal nádech odříznutí. Koukám, že Češi v tomto žánru zaostávají ještě více, takovýto film by mohl být celkem vtipný v české verzi, tak jako tak je to ale tah vedle, který v nepřeberné nabídce netflixovského patosu nevyčnivá a věřím, že pokud si jej pustí Amerikánec s hlubokou znalostí hororové poezie tak se mu hrůzou zježí všechny vlasy. 40% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen za 23 dní. (Delock)
  • Název filmu se objeví až chvíli před závěrečnými titulky. (noelcoward73)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno