Reklama

Reklama

Relikvie

Trailer 2

Když postarší Edna nevysvětlitelně zmizí, její dcera Kay a vnučka Sam spěchají do zchátralého venkovského sídla jejich rodiny, kde po celém domě nacházejí podivné stopy, které odhalují Edninu pokročilou demenci. Ale Edna se náhle vrátí stejně záhadně, jako zmizela. Kay se obává, že její matka nechce nebo nemůže říct, kde byla, ale Sam překypuje nadšením z toho, že je babička zpět. Když však začne být Ednino chování stále nepředvídatelnější, obě mají pocit, jako by ji začala ovládat jakási zákeřná temná síla. Celovečerní debut režisérky a scénáristky Natalie Eriky Jamesové vnáší do žánru filmů odehrávajících se ve strašidelných domech nezapomenutelný nový nádech. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (121)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to nesadne niekomu a toto mohol byť podstatne lepší psychologický film ako horor ale treba uznať že záver mal niečo do seba. Film na úrovni 50 percent dnes dostal lepšie hodnotenie aj vďaka úspechu najv§čšieho filmového znalca zo susedného historického mesta ktorý sa, rovnako ako ja dostal do prvej 100ky Slovákov čo sa týka počtu hodnotení. Stihli sme to skôr ako sme plánovali. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Keď som sa dočítal že austrálsky Relic je jeden z najviac znepokojivých hororov minulého roka tak som to skúsil. Bol som celkom zvedavý predsa len Austrália má svoje čaro a atmosféru. No úvod bol príliš dlhý. Zábery a hudba vyvolávajúce ľahké napätie rozhodne nestačili a aj keď som bol zvedavý kam babka zmizla dá sa povedať že to bola trochu nuda. Zlepšenie nastalo s jej návratom a pomalým odkrývaním rodinnej histórie a tajomstvá domu. Najlepšia pasáž s vnučkou blúdiacou po dome prebúdza uspokojenie a ono sľubované znepokojenie ale k vyvolanie poriadnych emócii stále niečo chýba. A potom príde koniec, ktorý ponúkne akúsi pointu ale buď mi niečo zásadného uniklo alebo vo filme skôr chýba nejaké vysvetlenie celej premeny babky. Nejaká démonická posadnutosť? Rodinná kliatba? Či dokonca mimozemšťania? No vážne neviem. Relic nie je zlý horor, má potencionál ale aby som ho považoval za nejaký majstrštyk bolo by nutné trochu viac odkryť karty a možno hlavne pridať nejaké desivé momenty. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, prečo je Relic tak kontroverzne prijímané, respektíve až negatívne. Väčšinou diváci nadávajú na lacné ľakačky a otrepané monštrá, tu ide čisto o plíživú nepríjemnú atmosféru, pri ktorej sa ale neustále bojíte, i keď tušíte, že vás za rohom nečaká žiaden bubák. Ale podobne kontroverzné to bolo aj pri príbuzných dielach Babadook alebo The Visit, s nimi má Relic zopár styčných prvkov. Mne sa tento depresívny výlet do Austrálie a jedného divného domu páčil, v podstate ale išlo skôr o výlet do mysle troch žien v jednej rodine, a je zase dobre, ak takéto výlety včas skončia, ale niečo si z nich odnesiete. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tři generace žen - dcera, matka, babička a starý dům. Matka s dcerou přijíždějí za babičkou, protože se několik dní neukázala, a tak sousedi informovali policii. Po příjezdu není k nalezení, proto matka vyhledá policii a společně se domluví na pátrání. Třetí den se najednou babička objeví v domě. Konflikty mezi postavami se pomalu prohlubují a babička i dům se postupně přestávají zdát tím, čím jsou. Výborná kamera, slušná hudba, solidní herecké výkony. Pomalý děj začne gradovat až směrem k závěru. Poslední čtvrtina má napětí i atmosféru. Dům v domě, klaustrofobie, zoufalství, hledání, ohrožení. Jinotajný konec nechť si každý vyloží po svém. Ne zcela špatné, ale jako celek mne to příliš nenadchlo. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Relic“ operuje s klasickými prvkami v klasickom prostredí. Mierne starší dom s možnosťami pre hororové scény, minimum postáv na čele so staršou paní (v roli Robyn Nevin) s určitým potenciálom. Príbeh síce postupne budovaný, ale na záver tie jednotlivé kúsky nejdú k sebe celkom dobre. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Austrálii (spolkový stát Victoria). (Rominator)

Reklama

Reklama