Reklama

Reklama

Relikvie

Trailer 1

Když postarší Edna nevysvětlitelně zmizí, její dcera Kay a vnučka Sam spěchají do zchátralého venkovského sídla jejich rodiny, kde po celém domě nacházejí podivné stopy, které odhalují Edninu pokročilou demenci. Ale Edna se náhle vrátí stejně záhadně, jako zmizela. Kay se obává, že její matka nechce nebo nemůže říct, kde byla, ale Sam překypuje nadšením z toho, že je babička zpět. Když však začne být Ednino chování stále nepředvídatelnější, obě mají pocit, jako by ji začala ovládat jakási zákeřná temná síla. Celovečerní debut režisérky a scénáristky Natalie Eriky Jamesové vnáší do žánru filmů odehrávajících se ve strašidelných domech nezapomenutelný nový nádech. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (121)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tři generace žen - dcera, matka, babička a starý dům. Matka s dcerou přijíždějí za babičkou, protože se několik dní neukázala, a tak sousedi informovali policii. Po příjezdu není k nalezení, proto matka vyhledá policii a společně se domluví na pátrání. Třetí den se najednou babička objeví v domě. Konflikty mezi postavami se pomalu prohlubují a babička i dům se postupně přestávají zdát tím, čím jsou. Výborná kamera, slušná hudba, solidní herecké výkony. Pomalý děj začne gradovat až směrem k závěru. Poslední čtvrtina má napětí i atmosféru. Dům v domě, klaustrofobie, zoufalství, hledání, ohrožení. Jinotajný konec nechť si každý vyloží po svém. Ne zcela špatné, ale jako celek mne to příliš nenadchlo. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Relic“ operuje s klasickými prvkami v klasickom prostredí. Mierne starší dom s možnosťami pre hororové scény, minimum postáv na čele so staršou paní (v roli Robyn Nevin) s určitým potenciálom. Príbeh síce postupne budovaný, ale na záver tie jednotlivé kúsky nejdú k sebe celkom dobre. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Poměrně originální horor, který do žánru haunted hause vnáší čerstvý vánek v podobě manifestace demence, která pohlcuje celou rodinu. Babky už v minulosti dokázaly pěkně vyděsit ( Visit, Deborah Logan, Marianne) a zdejší Robyn Nevin má také něco do sebe. Spíš než děsivé je Relic znepokojivé, poměrně atmosférické a ve finále také napínavé, škoda pomalejšího tempa, ale zahrán je film skvěle a technická stránka je také na slušné úrovni. Rozhodně film za povšimnutí stojí a Alsheimer je podán uvěřitelně jelikož jsem s podobným člověkem už žil a jednu scénu bych mohl vytrhnout z reality. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 6.5/10. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Takto si predstavujem horor. Toto je spôsob, akým strašenie funguje. "Relic" pomaly buduje atmosféru, vytvára napätie a drámu a potom vie správne udrieť. Nemal som poňatia kam sa bude film vyvíjať, no v závere som ostal skutočne šokovaný a film pôsobil veľmi nepríjemne. A to je fakt super. Naše herecké trio je vynikajúce a Robyn Nevin si vzala asi všetky momentky pre seba. Nikdy som nevedel s určitosťou povedať čo sa s ňou odohráva. Alebo či to je ešte ich mama / babka, alebo už je to len telo posadnuté inou bytosťou. A film nám neservíruje všetko po lopate, ale skôr nám zanecháva indície. Malé momentky, z ktorých si postupne môžeme ďalej skladať mozaiku. Ako príklad by som ukázal na scénku, kde Robyn Nevin povie, že má pocit, že sa ten dom zväčšil. Tam si tvorcovia vychytili celkom skvelý nápad. A neviem kedy som naposledy niečo také videl. A celé to na mňa pôsobilo veľmi nepríjemne. Ten pohľad na špinavé, alebo plesnivé steny, to teplé svetlo v tmavých koridoroch, všetka tá klaustrofóbia a fakt, že nie je cesta von boli skutočne skvelé. Osobne by som možno povedal, že keby film bol počas prvej tretiny rovnako atmosférický, tak by to bol skutočne fantastický film. Teší ma, že je to natočené viac ako veľmi temná a strašidelná dráma než ako mainstreamový horor a počas jednotlivých scénok som si mohol vychutnávať atmosféru a takisto som po celú dobu dúfal, že naše hrdinky sa z toho všetkého dostanú. A bolo mi ich ľúto. Neboli to postavy, ktoré by mi boli ukradnuté, pretože som rozumel ich trápeniu. Chceli svojej mame / babke pomôcť. A videli, že sa niečo deje. A film veľmi dobre ukáže, že ten vzťah je tam úprimný. Vždy je potrebné, aby nám na postavách záležalo. Lebo potom sa vieme báť spolu s nimi a prežívať to. Výsledne som s filmom spokojný. Možno by mi nevadilo, keby v úvode vytiahol aspoň pár silnejších kariet, no výsledne odohral celkom silnú ruku. Hodnotenie: B+ ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí hororová vztahovka mezi babičkou, matkou a dcerou, která nabídne pár znepokojujících scén, jenže ty už jsme viděli jinde a v lepším provedení. Poslední čtvrtina filmu, ale vytahuje hodnocení výš, pokud to ovšem až sem vydržíš sledovat. Čekal jsem nějaký finální zvrat či vysvětlení, to se ovšem neukázalo. Škoda 5/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Austrálii (spolkový stát Victoria). (Rominator)

Reklama

Reklama