Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik. A zrovna když se mu podaří najít lásku a svobodu, strhne ho jediný telefonát zase zpátky. (Netflix)

Recenze (156)

petikacka 

všechny recenze uživatele

To teda byla smršť událostí, příběhů a zvratů, že se jeden ani nestačil málem nadechnout a zajít si na záchod. Normálně mě to přilepilo k sedačce, nejedla jsem, nepila jsem a dokonce jsem ani nekouřila!!!.... jenom jsem zírala s otevřenou pusou a odlepila jsem se až to skončilo, po 8-i hodinách. UUUffff byl to teda záhul uležet to, ale stálo to za TO!!! Za mě 100% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Režisér a scénárista O. Paulo má na kontě už nějakej ten film, osobně jsem viděl dva - Tělo a Contratiempo. Oba jsou to krimi-thrillery a u obou jsem napsal, že jako docela dobrý, líbilo se mně to, ale bylo to šíleně překombinovaný, a proto dávám nižší hodnocení. No, musím uznat, že tady to dotáhl v podstatě k dokonalosti, navíc formát seriálu tomu nesmírně sluší. Ve filmu na všechno to kombinování, vysvětlování, příběhový zvraty a matení diváka je prostě málo času a bylo to ve výsledku kontraproduktivní, Nevina si ale může s divákama pohrávat skoro osm hodin, takže je prostor to rozjet ve velkým. A taky, že jo! První dva díly sice vůbec nechápete, co se děje, jakoby to spolu vůbec nesouvisí, ale to je teprve příprava. A jak to postupuje dál, nestačil jsem skoro zírat, jak propletený příběhy se dají propojit, v podstatě nikdo není "hodnej nebo zlej", každej má svůj škraloup, kterej si sebou nese a kterej ho ve výsledku nějak ovlivní. Navíc se jedná o španělskou produkci, která si jede po svým a nenutí nikomu tu posranou "USA všekorektní" šablonu, aby se náhodou někdo necítil dotčenej. Celý je to drsný (uznávám, že s násilím na ženách se tady fakt nepárali a chvílema se na to nedívá dobře, ale do kontextu, prostředí a příběhu to sedí, navíc to v každým vyvolá pořádný emoce, což si troufám říct, měl být záměr!), ponurý, nepříjemný a zároveň výborně promyšlený a natočený. Tleskám a po dlouhé době si upřímně přeju, aby to nepokračovalo a nevznikla případně nějaká další série, protože takhle je to dokonalý. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Je to určitě nadprůměr. Několik příběhových linek, které se průběžně spojují a zase odpojují, přičemž nikdy nevíte vše, a tak si stejně jako detektivové průběžně stavíte a zase demontujete různé hypotézy, kdo, co a proč udělal. Určitě to má napětí a dokáže to vtáhnout. Mám samozřejmě i výhrady, které ale seriálu berou jen jednu hvězdičku. ČÁST Z NICH JDE ASI VNIMAT JAKO SPOILER, TAKŽE POZOR!!!!! Ex kurvy jsou tu až nadpřirozeně chytré a elegantní, a mají skvělé zuby, a celá ta část s nimi je prekombinovaná. Druhá věc je konečné odhalení reality, které mne jednak napadlo už někdy v půlce a které je vlastně dost scenaristicky laciné. Tohle by nikdy nedělal, nedává to racionálně smysl, takhle sám sebe položit. ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Seriál mi přijde zdatně přehypovaný a překombinovaný, ale kdo má rád španělské telenovely a slizkého Casase, bude jistě spokojen. U kousku, který je v červených řadách a má být dramatem / krimi / thrillerem a nevím, čím vším ještě, bych se chtěla bavit víc. Ke konci jsem byla ze všech rádoby zvratů a klišoidních zápletek už celkem vysílená. 3/5. ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Tak to je neskutečnej propletenec neuvěřitelných událostí a zvratů při kterých se tají dech. Napínavé, drsné, prostě bez obalu. Zajímavý styl vyprávění, postavy a prostě scénáristický majstrštyk. Oriol Paulo opět potvrdil, že tohle umí dokonale a věřím, že se od něj ještě máme na co těšit (i když tohle je podle knihy). Každopádně celkově španělská tvorba je jedna z těch nejlepších. No a poslední díl, ten to samozřejmě rozsekne a je to něco! Za mě řemeslně skvěle zvládnuté. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Ve 2. minutě, když Emma (Juana Acosta) tančí u tyče v nočním klubu, slyšíme v pozadí skladbu „Third Day of a Seven Day Binge“, která vyšla jako první singl z devátého studiového alba „The Pale Emperor“ od amerického zpěváka Marilyna Mansona v roce 2015. (Trajektt)
  • Krátko pred koncom epizódy si môžeme povšimnúť, ako Mateo (Mario Casas) sedí s deťmi v obývačke a spoločne pozerajú film. Konkrétne sa jedná o španielsku animovanú rozprávku z roku 2019, Klaus. (TomX2)

Reklama

Reklama