Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik. A zrovna když se mu podaří najít lásku a svobodu, strhne ho jediný telefonát zase zpátky. (Netflix)

Recenze (155)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Španělsko mi sem sype jeden seriál za druhým a já nestačím zírat, jak kvalitně svoji práci odvádí. Možná, že mě jednoho dne přestane bavit postava mírně labilní, svéhlavé detektivky s bolestnou minulostí a nasupeným výrazem. Zatím ale ne, zatím mě to baví a chci víc. Hlavní postava, tedy Nevinný, mě iritoval a vzbuzoval ve mně sympatie zhruba stejnou měrou. A já jsem za to ve finále ráda, protože o co víc chybělo charisma jemu, o to víc vynikly ostatní postavy. Krásně propracovaný scénář s nečekanými zápletkami. Dobře napsané, zahrané i zrežírované. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Režisér a scénárista O. Paulo má na kontě už nějakej ten film, osobně jsem viděl dva - Tělo a Contratiempo. Oba jsou to krimi-thrillery a u obou jsem napsal, že jako docela dobrý, líbilo se mně to, ale bylo to šíleně překombinovaný, a proto dávám nižší hodnocení. No, musím uznat, že tady to dotáhl v podstatě k dokonalosti, navíc formát seriálu tomu nesmírně sluší. Ve filmu na všechno to kombinování, vysvětlování, příběhový zvraty a matení diváka je prostě málo času a bylo to ve výsledku kontraproduktivní, Nevina si ale může s divákama pohrávat skoro osm hodin, takže je prostor to rozjet ve velkým. A taky, že jo! První dva díly sice vůbec nechápete, co se děje, jakoby to spolu vůbec nesouvisí, ale to je teprve příprava. A jak to postupuje dál, nestačil jsem skoro zírat, jak propletený příběhy se dají propojit, v podstatě nikdo není "hodnej nebo zlej", každej má svůj škraloup, kterej si sebou nese a kterej ho ve výsledku nějak ovlivní. Navíc se jedná o španělskou produkci, která si jede po svým a nenutí nikomu tu posranou "USA všekorektní" šablonu, aby se náhodou někdo necítil dotčenej. Celý je to drsný (uznávám, že s násilím na ženách se tady fakt nepárali a chvílema se na to nedívá dobře, ale do kontextu, prostředí a příběhu to sedí, navíc to v každým vyvolá pořádný emoce, což si troufám říct, měl být záměr!), ponurý, nepříjemný a zároveň výborně promyšlený a natočený. Tleskám a po dlouhé době si upřímně přeju, aby to nepokračovalo a nevznikla případně nějaká další série, protože takhle je to dokonalý. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Prvý diel, dva nedávali veci moc zmysel, pretože sa na Vás chrlili postavy, udalosti. Následne ste sa postupne s jednotlivými postavami vydávali do ich minulosti, vďaka ktorej začali aktuálne zážitky dostávať hlavu a pätu. Tu sa dá rozhodne konštatovať, že forma víťazila nad obsahom a zároveň treba dodať, že obsah stál za to. Čo zrazilo 1* samo o sebe bola celá účasť "všemocnej" policajnej agentúry. Vo výsledku som ocenil, že som dostal férovú odpoveď na všetky otázky, ale tých navzájom ovplyvňujúcich motívov tam bola až moc. Plus platilo, že čím zásadnejšia udalosť čo sa týka dopadu na osud postavy, tak tým komplikovanejšie riešenie sa volilo. Za prvé 4 časti by som dal kľudne 5*, skvelo pôsobiaca tajomná skladačka, ale druhá polovica postupne zrážala dojmy takým spôsobom, že musím, aj keď vlastne dosť nerád, dať len 3*. Hlavne keď nad týmto seriálom začnete premýšľať po dopozeraní s odstupom jedného-dvoch dní, tak si nespomínate na skvelé momenty, ale rozoberáte sami so sebou diery v logike. ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Tak to je neskutečnej propletenec neuvěřitelných událostí a zvratů při kterých se tají dech. Napínavé, drsné, prostě bez obalu. Zajímavý styl vyprávění, postavy a prostě scénáristický majstrštyk. Oriol Paulo opět potvrdil, že tohle umí dokonale a věřím, že se od něj ještě máme na co těšit (i když tohle je podle knihy). Každopádně celkově španělská tvorba je jedna z těch nejlepších. No a poslední díl, ten to samozřejmě rozsekne a je to něco! Za mě řemeslně skvěle zvládnuté. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Druhá časť bola úplne o niečom inom, ako prvá, aj s inými hercami, čiže som mala celý čas zdvihnuté obočie, takže mám asi aj zopár vrások naviac. Pekne sa však všetko spojilo, a každý diel uviedla nejaká postava svoj príbeh. Knihu som nečítala. Scenár bol výborný, aj keď miestami bola stopáž zbytočne natiahnutá. A ku koncu tiež trochu zbytočné motanice. Ale inak som celkom prekvapená myšlienkovou aj vizuálnou kvalitou. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Ve 2. minutě, když Emma (Juana Acosta) tančí u tyče v nočním klubu, slyšíme v pozadí skladbu „Third Day of a Seven Day Binge“, která vyšla jako první singl z devátého studiového alba „The Pale Emperor“ od amerického zpěváka Marilyna Mansona v roce 2015. (Trajektt)
  • Krátko pred koncom epizódy si môžeme povšimnúť, ako Mateo (Mario Casas) sedí s deťmi v obývačke a spoločne pozerajú film. Konkrétne sa jedná o španielsku animovanú rozprávku z roku 2019, Klaus. (TomX2)

Reklama

Reklama