Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik. A zrovna když se mu podaří najít lásku a svobodu, strhne ho jediný telefonát zase zpátky. (Netflix)

Recenze (156)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Už úvod a představení "hlavního" hrdiny je zábavné a originálně pojaté ale to je teprve začátek, který dost klame tělem. Pak přicházejí věci, které nechápe ani hrdina ani divák. Vše skončí v nejlepším a přestože by divák u druhého dílu čekal přímé navázání, dojde k prezentaci další postavy, která s původním dějem na první pohled nemá nic společného. Později do sebe začne vše krásně zapadat, postavy diváka baví a nestačí obdivovat, jak i ta nejmenší, vedlejší zápletka, zapadá do celkového vyznění. Jedno ze závěrečných doznání je možná moc navíc, ale nijak to nekazí výsledný dojem a "Nevina" je jeden z nejlepších thrillerových seriálů co jsem viděl a nejen že vyniká výborným scénářem a skvělými herci, dokonce i parádně vypadá a to není tak úplně obvyklé. Překvapení a to velice příjemné. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála skúseností, po ktorej si človek uvedomí, že hodnotie na úrovni od “nula” do 5 stojí akurát tak za hovno. Päť je v tomto prípade skrátka málo, pričom je fakt veľká škoda, že Španielska “La Roja” nepredviedla takýto “útok” na zmysly diváka na Eure. Áno, dalo by sa aj v tomto prípade vytknúť kadečo, a to najmä extrémnu zamotanosť, či s tým súvisiace vysvetľovanie prečo a za akých okolností sa komu čo stalo. Lenže z celkového hľadiska je to skrátka nadštandardne odvedená práca .. ()

Reklama

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Oriol Paulo nezklame nikdy, i když upřednostňuju projekty, které si sám i píše. I přesto, že autorem tohoto námětu tentokrát není on sám, je nám, jako je u Pauloa pravidlem, naservírována pěkně zamotaná storka a trvá skoro celou sérii, než se celá rozplete (přesto je o něco více předvídatelná, než je u Pauloa pravidlem. Není se ale čemu divit, Paulo je prostě králem nepředvídatelného). Napětí rozhodně nechybí ani Neviny, udrží vás připoutaný k obrazovce, po řemeslné stránce je to jako vždycky paráda, ale nemůžu se ubránit pocitu, že jsem od novýho projektu Pauloa čekala ještě větší pecku. I tak se ale samozřejmě jedná o nadprůměrnou podívanou. A třeba se příště Paulo zase vrátí k něčemu ryze svému a moje srdce zajásá ještě o něco víc. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Oriol Paulo je Bůh, génius a Maestro v jednom, který servíruje jeden z nejlepších seriálových Krimi/Thrillerů za poslední roky.Uznávám, že jsem byl k Nevině skeptický a 3 týdny jsem jí odkládal, ale především proto, že podobné seriály z téhož ranku, které jsem za poslední dobu viděl jsem hezky protrpěl ( Zdravím Serpenta, Sáru i Temný případ), no ale konečně jsem se dočkal pořádné Krimi bez příkras, která se nebojí mrtvol, násilí a intenzivných zvratů.Oriol Paulo už 4x dokázal překvapit po filmové stránce a nyní tasí to nejlepší ze své kariéry. Je to kombinace Contratiempa a Holek z červeného gauče a dívá se na to parádně.V hlavní roli opět výborný a všude obsazovaný Mario Casas, který hraje svůj typický standard, ale celou show si podle mne krade Alexandra Jimenez ( Toc Toc!), která hraje detektiva s velkým stylem a její nástupy mě opravdu bavily. Silný ženský charakter, jde z ní cítit respekt ( trochu mi připomínala Rachel z La Casa de Papel), ale hodně mě bavil i Miki Esparbé, který si střihl ukázkového Pasáka a většinu scén si opět kradl pro sebe. Zbytek herců samozřejmě za ostatními vůbec nezaostává a excelují všichni.Paulo už od ůvodu zaujme slušným tempem ( ono tempo je sice pomalejší, ale jde se ze scény do scény, tak působí relativně svižně), mrtvolama se zde nešetří a většinou jsou tu tak 2 za díl ( Chválím výborné scény z pitevny, kde se tvůrci nebáli ukázat vnitřnosti či zdemolované obličeje- to jsem čuměl jak péro!). Technická stránka bez patří k té nejvyšší jakosti, občas došlo i na nějaký fight ( flashback z vězení), výborné jsou témata, která se zde probírají. Dojde nejen na klasické vyšetřování, sbírání důkazů, boj o život, prokázání pravdy, ale také obchod s bílým masem, dětská prostituce, prostituky, bordely, vězení a další. Je tu od každého něco a vše mám rád a vše mě zajímá, takže se mi Oriol opravdu hodně trefil do vkusu.Úplně největší chvála však patří scénáři, takhle promyšlený příběh jsem neviděl ani nepamatuji. Je tu kolikrát i 5 zvratů za jeden díl, vše se překrucuje, nepředvídatelnost seriálu je úplně parádní a když si člověk myslí, že je vše uzavřené, tak příjde další! Zvrat na Zvrat a skvělé dávkování informací, kde se překvapivě člověk vůbec neztrácí. Vrcholem seriálu je díl číslo 5- Ten mi přišel po stránce zvratů nejintenzivnější a ten závěrěrečný mi ukradl dech a rozsekal mě na pár kusů!Lehce zamrzí, že finální díl už je lehce očekávaný, vzhledem k předešlé náloži zvratů je téměř logické, že tolikrát šokovat za 8 hodin zkrátka nejde, ale i tak se to Paulovi podařilo lépe než kterýmkoliv jiným tvůrcům.Velká Španělská renesanční paráda, kterou doporučuji všem! 9/10. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

No, pane jo. Tak tohle se mi snad ještě nestalo. Během ednoho nepracovního dne sem se do toho ponořil a v 19h sem dokoukal poslední díl, což je samo o sobě brutální, strávit takle dlouho u TV. Ale měl sem čas a seroš mě doslova pohltil. Mazec. Tohodle rejžu už doslova uctívám,páč všechny jeho film sou téměř dokonalé skvosty..No ale tenhle seroš?To je tedda něco. Od začátku dokonale natočenej, perfektně propracovaný a vysvětlený postavy. Od prvního až do posledního filmu vlastně nevíš kdo to byl. Ořesně tohle zbožňuju. No, viděl sem tedy všechy rejžovy filmy a i seroše (má jen tenhle), takže nezbejvá než si to všecko pomalu dát znovu. Někdo ho srovnává  Fincherem, kde pak, Fincher  má oproti tomuhle rejžovi málo napínavý filmy a hlavně umí natočit i hrozný srágory. Orio Paulo je bůh! ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Krátko pred koncom epizódy si môžeme povšimnúť, ako Mateo (Mario Casas) sedí s deťmi v obývačke a spoločne pozerajú film. Konkrétne sa jedná o španielsku animovanú rozprávku z roku 2019, Klaus. (TomX2)
  • Ve 2. minutě, když Emma (Juana Acosta) tančí u tyče v nočním klubu, slyšíme v pozadí skladbu „Third Day of a Seven Day Binge“, která vyšla jako první singl z devátého studiového alba „The Pale Emperor“ od amerického zpěváka Marilyna Mansona v roce 2015. (Trajektt)

Reklama

Reklama