Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (858)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Blonďaté Frankensteinovo monstrum vyplivnuté komunistickou dopingovou laboratoří proti o dvě hlavy menšímu Američanovi trénujícímu do úmoru ve sněhu a mrazu a s mozkem tak pevně ukotveným v hlavě, že mu protivník nemůže způsobit jeho otřes. Rok výroby 1985, vyrobeno v USA. Jakpak asi ten finální souboj bez použití boxerských krytů a se směsí krve a potu cákající na všechny strany dopadne? Při závěrečných titulcích s Caffertyho peckou „Hearts on Fire“ museli soudruzi hromadně trhat stranické legitimace.. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Celou tuto sérii beru s velkým nadhledem a pasáží, které mě v jednotlivých dílech ještě před x lety přišly dost husté a teď naopak směšné, přibývá. Nicméně čtyřku mám dost ráda, i když v momentě, kdy Sly sedí za volantem a zatímco jde střihaný klip z předešlých dílů, do hudby je přeříkáván český text (z keců, u kterých snad musí dnes trpět i sám autor) písničky, se o mě pokoušejí mdloby. Na druhé straně mě tahle pohádka o poctivém houževnatém sportovci, který se postaví reprezentantu nepřátelské země, protože "když já jsem se moh změnit, tak vy se můžete taky změnit", dostává. Rocky zároveň potvrzuje mou teorii, že k svalům není třeba drahých posilovacích přístrojů, stačí naštípat pár kubíků dříví a...... třeba mě nosit na rukou :-)). ()

Reklama

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Přenesením studené války do boxerského ringu vznikla jedna z nejstupidnějších propagand, která se kdy ocitla na filmovém pásu... Je to až s podivem, že tenhle film byl natočen v osmdesátých letech, dýchá z něj totiž atmosféra let padesátých. Není to produkt entertainmentu či filmové zábavy, ale spíše ideologie a studené války... Oslava stupidity, naprostý odpad. Ultrazábava manipulovaných... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Z celý série Rocky je tohle jediný mnou zhlédnutý kousek a nejspíš ten z těch nejlepších, ačkoliv to někdy působilo skoro až komiksově komicky. Apollovo hejskovství a jeho namachřený poskakovaní za otřesný americký národní danceshow bylo nemluvným gigantem Lundgrenem po zásluze potrestáno vejpraskem smrti. Když pak Dolph stojí nad jeho cukajícím tělíčkem, pronáší robotickým hlasem věcné poznámky: "Kdo se mi postaví, zemře. Nemůžu být poražen. Všichni zahynete. Tato planeta bude zničena. Jestli umřel, tak holt umřel." Sly se nasere, sbalí saky paky a rozjede se za pomstou do Ruska, následuje neuvěřitelně dementní scéna s jízdou v autě, do který českej dabér překládá velmi znuděně text písničky: "Nežádám o další šanci. Chci jen vědět proč. Není to snadný. Slipy mě škrtí." a tak dále. V Rusku naštípe pár metráků dřeva a v ringu pak samozřejmě megatronovi Dolphovi naklepe půlky. Nicméně aby nedošlo k nepochopení, mě se tenhle Rocky líbil. Dokonce i zatracovaná Brigitte Nielsen, která za roli dostala malinu, mi jako chladná ruská atletka sedla. Sralo mě ovšem to, že Rockymu ve stoje zatleskala řádka ruskejch papalášů, jako ve filmu může bejt nadsázka, ale čeho je moc, toho je příliš. Mimochodem, Lundgren je jako dvou metrová kolosální ruská mašina na rány dokonalej. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pfuu, uff, ani sa nedivím, že má štvrtá časť Rockyho tak vysoké hodnotenia. Poviem na rovinu, že prvý diel ságy je skôr pribehová záležitosť a štvrtý diel tréningové a akčné sústo plné adrenalínu. Pre športovca, obľúbujúceho kinematografiu ako takú, alebo pre filmového nadšenca, ktorý sa zaujíma o šporť, je Rocky IV nezameniteľný kult. Ja osobne sa radím do obidvoch skupín. No pain, no pain! ()

Galerie (121)

Zajímavosti (72)

  • Při přistání letadla v Rusku ve všech záběrech s různě silnou intenzitou sněží, ale v čase 46:53 není po sněžení ani památky. Po dosednutí letadla na zem opět chumelí. (dom156)
  • Sylvester Stallone (Rocky) se rozhodl, že si při natáčení zápasu s Dolphem Lundgrenem (Ivan Drago) budou oba zasazovat skutečné rány, aby se zvýšila intenzita scény. Po natočení tří záběrů, kdy Rocky dostával rány do žeber, Stallone ucítil pálení na hrudi, ale ignoroval ho. Později v noci měl potíže s dýcháním a byl převezen na nedalekou pohotovost. Zjistilo se, že má velmi vysoký krevní tlak a musel být převezen letecky z Kanady do nemocnice svatého Jana v Santa Monice, kde zůstal čtyři dny na jednotce intenzivní péče. Lundgren ho udeřil do hrudníku tak silně, že Stalloneho srdce narazilo na hrudní kost a začalo se zvětšovat, čímž přerušilo přívod krve a omezilo přísun kyslíku do celého těla. Záběr s úderem do hrudníku byl z kino verze vystřižen a objevil se jen v režisérském sestřihu. (Posheidon)
  • V USA i jinde ve světě jsou pauzy mezi jednotlivými koly dlouhé přesně jednu minutu. Během zápasu Rockyho (Sylvester Stallone) a Draga (Dolph Lundgren) je však pauza před posledním kolem mnohem delší. (Mefistofelle)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama