Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (858)

Dudek 

všechny recenze uživatele

"Musíš projít peklem horším, než jakejkoliv sen, na konci ale budeš stát nejvejš." Nejlepší díl celé série, který se bude velice těžko překonávat. Perfektně natočené s úžasnou myšlenkou. Všichni byli úžasní a odvedli skvělou práci. Tenhle film mi mluvil rovnou do duše, gratuluji. 100% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Zajímavá metafora pro studenou válku. Jinak ale nejsem zdalekatak nadšen jak jsem čekal (a už vůbec ne tak, jako z druhého dílu, který pro mne zatím zůstává stále nejlepší). Největší problém jsem měl s poněkud videoklipovým ražením celého filmu. Původní hudba ustopupila dobovým peckám a film jako celek je tomu podřízen. Střihová pasáž uprostřed mne vyloženě štvala a ani tréninková pasáž nebyla to, co dřív (byť bylo velmi zajímavé pozorovat kontrast poctivého tréninku s tím "technickým"). Stallone opět skvělý! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší díl celé série. Esence Rockyho. Ivan Drago neortodoxní, zlej, přísnej. Atmosféra krásně dobová, osmdesátková. Soundtrack geniální, co skladba, to hit jako blázen. Navíc je to celé hrozně jednoduché, jednoznačné a děj i z toho mála těží maximum, tedy má zásadní vliv na další díly. Tento díl jsem si hodně užíval. „Když umřel, tak umřel“ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sylvester Stallone .. Znovu se nenarodíš, můžeš se jen změnit... Sylvester Stallone se ovšem nemění, i když stárne. A Rocky IV je podařený film, kterým ve své filmové "boxerské" kariéře opět zabodoval - téměř tak, že se vyrovnal výborné první části. Odložená je citlivost naopak je snímek silně ideově podbarvený, horká hlava v úvodu, chladná pomsta v závěru. Přímočará jízda zaujme tréningem v nehostinné přírodě či přesně volenou energickou hudbou. Jen nepotěší agitačním koncem. 70%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Stalloneho filmový triumf. Obrovsky povzbuzující snímek a legendární boxerský souboj na pozadí studené války, s nadčasovým závěrečným poselstvím. Rocky, na kterého se pokaždé rád podívám, protože tento díl je skutečně moje srdcová záležitost, je to splněný sen všech malých i velkých kluků, kteří chtějí v životě něčeho dosáhnout. Maximální inspirace i pulsující energie. Sylvester Stallone, který je zde v neuvěřitelné fyzické formě, herecky celý film táhne, jako režisér opět diváky zásobuje spoustou skvělých nápadů a rockový hudební doprovod (např. Burning heart), je naprosto úžasný. Zlatá 80. léta v plné své kráse. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (72)

  • Sylvester Stallone (Rocky) při premiéře filmu Creed II (2018) uvedl, že si Rockyho soupeře Draga (Dolph Lundgren) na papíře představoval jako skutečné monstrum a že Lundgrena si pro tuto roli vybral z následujícího důvodu: „Řekl jsem si 'Tohohle chlapa budou všichni nenávidět, protože je bez chybičky. Je vysoký a nemá žádné chyby... to je zajímavé, protože Rocky je na tom úplně opačně. Je plný chyb, couvá, zatímco Drago se dere dopředu. A oba umí bojovat a jejich styl je v dokonalém kontrastu'.“ (CrypzzXD)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 127,9 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 300,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama