Reklama

Reklama

Ted Lasso - Série 2

(série)
Trailer 2
Komedie / Drama / Sportovní
USA, 2021, 7 h 46 min (Minutáž: 30–49 min)

Epizody(12)

Recenze (59)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že druhá série Teda Lassa mě bavila o chlup víc, než série první. Jsou tu totiž některé díly, které nejenom, že jsou výborné, ale také třeba odkazují na takovou vánoční legendu, jako je Láska nebeská. Také se mi po dlouhé době stalo, že jsem se pátek za pátkem těšil konečně na něco komediálního, odpočinkového, co mi ten vstup do víkendu tak nějak příjemně rozmělní. Téma je ostatně pořád stejné a stále poctivě se z něj čerpá správným směrem. Na postavy jsem si také už zvyknul, byť na některé se zvyká hodně těžce (třeba typická Britka Juno Temple). Také je tu docela obstojně fotbalových situací, které baví, ale i dojmou a k tomu se více řeší psychologie některých postav. Pátou hvězdu jsem přidal za sérii zábavných momentů s Royem ve fotbalovém studiu před utkáním a za epizodu s Beardem. To teda byl dobrej mazec. Centrum dění – Ted Lasso – v podání Jasona Sudeikise mi tak je po druhé sérii o mnoho bližší, než po sérii první a já už se teď nemůžu dočkat série třetí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jako jo, hezký, vývoj postav, seriózní témata, deprese, léčíme si bolístky, oproti první řadě posun v ambicích. Ale kurva, já tohle zrovna od Teda Lassa fakt nechtěl. První série mě dostala právě proto, že každá epizoda byla takovým příjemným závanem dobré nálady, bylo to milý, bylo to vtipný, bylo to nenáročný. O druhé sérii lze toto říct jen čásetčně. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ted Lasso neztrácí dech, druhá sérka je o fous lepší, než ta první. I když tedy humoru ubylo, což ve výsledku vůbec nevadilo. Už se těším na třetí řadu! P.S. Nate za dvanáct epizod zmnohonásobil množství svých šedin. To byla součást role, anebo jen přirozené stárnutí? ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„LASSO NA TRÉNOVÁNÍ OČIVIDNĚ NEMÁ…“ ///    Furt hodně „lidskej“ seriál, bohužel oproti jedničce míň fotbalovej. Víc se tady věnujou jednotlivejm postavám, který se ale tím pádem, čím víc je poznáváte, hloubějc zarejvaj pod kůži. A úplně nejvíc by mě zajímalo, kdo tady má na starosti ty mentální nápady… (ne na CSFD vole, v tom seriálu…)   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím co si počít s Bořkem Dočkalem. 2.) Cejtím se ve firmě nedoceněnej. /// Thx za titule „Karel Himmer“.       /// PŘÍBĚH  ****  HUMOR  **  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// You win some, you lose some. Druhá série podobně jako ta první při výkopu trochu zavrávorala, ještě před koncem prvního poločasu se ale borci okolo pořád neuvěřitelně sympatického Teda Lassa našli, a v té druhé půli už se zase hrál nádherný fotbal. Z některých gólů se pak člověku chtělo vyloženě plakat (a taky že plakal...), jaké to byly trefy do černého. Závěrečný výsledek tak absolutně nezklamal, tým se dočkal zasloužené výhry a já se moc těším na další utkání. 8/10 ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Mnohem propracovanější rozšíření původní přímočaré fotbalové komedie směrem k více psychologické dramedii ze života. Přitom si ale stále zachovává optimistickou tvář. ()

VášaVF odpad!

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, že druhá série Teda Lasso měla k 11. 10. 2021 hodnocení  82 %. První řada byla originální a vtipná a hlavně o sportu. Ovšem ve druhé sérii se místo fotbalu řešily vztahy a celý seriál šel ke dnu a já se každý další díl ptal sám sebe, proč na to koukám a trpím. Asi jsem čekal návrat ke sportu, ale ten nepřišel a zůstal hodně upozaděn např. vztahem Sam a Rebecca a tím, jak si Beard urovnává myšlenky nočním putováním Londýnem. Pane jo, to byla sračka! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna se nesla v poněkud odlišném duchu. Zatímco ta první byla fotbalová a pronikaly do ní vztahové záležitosti, v tomto případě šlo spíše o vztahovku z fotbalového prostředí. Nestěžuju si, protože mám fotbal ve stejné oblibě jako brokolici. Mně to takhle vlastně vyhovovalo a celou řadu hodnotím až na výjimky jako vydařenou a zábavnou. Zklamáním pro mě byly třetí a devátá epizoda; třetí jsem byl nucen okomentovat samostatně a devátá vypadala jako houbičkový úlet scénáristy. Kromě Teda a Roye opět vyčnívaly zejména obě hlavní ženské postavy, takže jsem si mohl opět užít Juno Temple, která byla znovu skvělá na pohled i na poslech. Za sebe musím vyzdvihnout vánoční díl, jež byl sice plný klišoidů a kýčoidů (bo Vánoce!), ale zároveň jsem se u něj mohl hlasitě chechtat, aniž bych se cítil jako retard. Takže to shrnu; druhá sezóna byla sice slabší než její předchůdkyně, přesto jsem se výborně bavil a pod čtyři kousky nepůjdu. / Poučení: Nemáš moc rád fotbal? U Teda Lassa to vlastně ani nevadí. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria Teda Lassa je v mnohých ohľadoch iná, ako bola tá prvá. Už to nie je iba o futbale, tentoraz sa tvorcovia rozhodli venovať viac pozornosti vývinu postáv než samotnej hre. A nebolo to úplne na škodu... Zo začiatku sme boli na tej istej vlne, ako v prvej sérii, no potom sa v niekoľkých epizódach začala dejová línia rozchádzať a niektoré postavy dostali vlastné časti (rozhodne najlepší bol pre mňa Beardov večer). Tento spôsob mi príde celkom zaujímavý a vždy keď ho v nejakom seriáli vidím, tak sa teším na záverečné spojenie všetkých týchto línií, čo sa, v tomto prípade, aj stalo. A to v poslednej epizóde, kde sa jedna z najdôležitejších postáv naplno prejavila, no určite to nemyslím v dobrom... Zhrniem to, humor a repliky opäť výborné, herecké výkony znovu skvelé a Roy Kent opäť fantastický, no prvej sérii sa to už úplne nevyrovnalo... Ale aj tak 8/10. "I brought you here to remind you, that football is a fucking game. You used to play it as a fucking kid, because it was fun. And even if you get your fucking legs broken or your fucking feelings hurt. So fuck your feelings, fuck your thinking, fuck all that bullshit. GO BACK OUT THERE AND HAVE SOME FUCKING FUN !" ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitatívny posun späť. Dôvod? Príliš veľa motívov, ktoré sa ku koncu začnú trieštiť, rozpadať a zauzlovať, čo síce vytvára podmienky pre vyvrcholenie v tretej sérií, ale zároveň to uberá na tej pohodovosti s ktorou ten seriál tak dobre narábal. Ted Lasso prestáva byť hlavnou postavou a je len častokrát sledovateľom udalostí na ktoré nemá žiadny vplyv. Funkčné stále v detailoch - či už sa jedná o Roya alebo vnútorný svet hrdinov, ktorý je prezentovaný po troškách ale my si aj napriek tomu dokážeme  o nich vytvoriť akú takú predstavu. Zauzlovanie na konci som čakal a zároveň som bol ním sklamaný. Aj napriek uveriteľnej motivácií, som čakal niečo sofistikovanejšie. Ako medzi článok medzi sériami to vie pripraviť živnú pôdu pre vyvrcholenie. Ale ako celok mi to prišlo uťahané, a bez pamätnej scény. A epizóda o Beardovi a jeho nočnom putovaní bola bizarná, zbytočná a do konceptu seriálu absolútne nezapadala. 2.séria - 60% ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Druhá série je bohužel slabší než ta první a má to hned několik důvodů. Jsou to příznaky natahovaných seriálů, na které je podle mě pořád dost brzy. Jednak je to zvýšení počtu dílů a natažení stopáže, které zapříčinilo, že tu máme jeden filler díl i jeden zcela experimentální a dost hluchých míst v jiných dílech. Obecně je z toho dost limonáda. První série umně balancovala mezi jakž takž realistickým pojetím a pohádkou, tady už je jen to druhé. Navíc se z toho stala hrozná VKVéčka a jako opravdu hrozná. Jasně, postavy musí mít hloubku, aby se o ně divák zajímal, ale tady mají všichni milion problémů a konfliktů mezi sebou, tohle není proč jsem ten seriál začal sledovat. Úplně se tu zapomnělo na fotbalový klub, který je zde už často zaměnitelný za jakékoliv jiné prostředí, kde by se mohlo odehrávat vztahové drama. V druhé půlce se zapomnělo i na humor a přibyly cringe momenty. Drama kolem Natea působí taktéž poměrně nuceně. Fotbalovou hantýrkou řečeno: Ted svoji hru překombinoval. Místo obrovského držení míče by chtělo hru zjednodušit a udělat ji více přímočarou. Místo kombinování až do brány by to chtělo zkusit střelu z dálky a takhle bych mohl pokračovat. Pořád je to povedené, má to místy furt super humor (Sheffield Wednesday) či emotivní momenty (Royův návrat), stále to můžu s klidem doporučit, ale u třetí série bych rád viděl návrat ke kořenům. PS: V druhé sérii stále fotbalová utkání nevypadají jako profesionální fotbal, ale spíš jako něco, co jsme předváděli s klukama na gymplu. Vážně si ty režiséři nemůžou přizvat nějakého rozumného choreografa? :D ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

první řada byla veskrze pozitivní a přesto nabízela dospělé a dojemné momenty.Druhá jde v tomhle směru ještě dál a i když stále umí být vtipná,nebojí se vážnějších témat a celé vyznění směřuje spíš k sladobolnému a hořkosladkému,přičemž ušetřen není nikdo ze zdejšího stále velmi sympatického osazenstva.Nejhůř dopadl Nate,ze kterého postupem doby udělali tvůrci prakticky záporáka a tak trochu i sám Lasso,který je oproti první sérii lehce upozaďen.Pořád je to nicméně skvělá zábava a po zásluze vlajková loď Applu...85% ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Několik dílů 2. série bylo SLABÝCH, jakože fakt hodně, to si řekněme na rovinu. Za to například poslední 3 díly bylo to nejlepší, co seriál zatím nabídl a krásně si připravil půdu pro sérii 3. Celkově bych hodnotil dvojku jako slušný nadprůměr, ale ta první byla asi o chlup lepší. Už teď se těším 3. dějství této parády od Apple TV. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první sérii je to výrazný pokles dolů. První série byla vtipnější, hlavně o Tedovi a týmu. Tahle série, kdy už všechny známe se věnuje hlavně jendotlivým postavám a jejich problémům. Což není úplně na škodu, ale nefunguje to tak dobře, protože, co si budeme nejsilnějším tahounem je tam Ted Lasso a pak Roy Kent s Keeley. Jenže další postavy už tolik netáhnou, takže některé díly nudí. Uvidíme, co bude v další sérii. ()

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ako som bol nadšený prvou sériou, tak som sklamaný druhou. Postava Teda odstavená nie na druhú koľaj, ale totálne mimo. A keď sa dostane do záberu, rieši sa jeho nervové zrútenie nasilo nastrčenou postavou cvokdoktorky, samozrejme čokofarby. Humor z jednotky sa vyparil, miesto toho tu máme nudné socio-tlachanie. ()

LukeUp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ted Lasso ani v druhé sérii neztratil nic z toho, co měla ta první. Naopak, plno postav dozrálo a vybarvilo se. Nezbývá než se těšit na tu další, potenciál má tento seriál stále obrovský. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna přinesla trochu změny do celého konceptu. Upozadila tu někdy až do očí bijící pozitivní a neutuchající auru dokonalosti Teda. Dokonce ho na mnoha místech upozadila zcela. Prostor dostaly vedlejší postavy a tuto šanci chytily za pačesy. Přišel čas na emotivní chvíle, kde nechyběly slzy a trocha trudomyslnosti. A seriálu to nijak neubralo, řekl bych že ho to mnohem víc obohatilo. Závěrečné tři epizody byly neskutečné a rád se k nim budu vracet v nadcházejících letech i několikrát do roka. Nemůžu se dočkat Season 3. ()

Reklama

Reklama