Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (187)

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"U nás dává dárky Ježíšek." Ubohá kopie s trapnými tuzemskými neherci. Pokud jste viděli originál, tohle nemá šanci vás zaujmout.  Úplně stejné situace bez sebemenší inovace mě teda vůbec nenadchli. Všechno působí tak uměle. Celkem se ale podařilo zachovat atmosféru Vánoc. 4/10 ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

Běželo to v TV okolo Vánoc a dal jsem tomu čas… vstřebat. Nepomohlo. Jestli to měla být parodie, nebo výsměch… jako komu chcete namluvit, že 30ti létá ultra-samyce si ucvrkne blahem nad 45ti letým nemajetným tatínkem se závazkem… jako asi. V kterém vesmíru je tohle reálné? Jako proč vydáváte moč za děsť? Napište rovnou, že je to pohádka a protože kouzelná hůlka v kalhotách, tak stačí čáry-máry-fuck a happy ending. To samé ty delší linky. Únos dítěte + “to si necháme”? Malý zloděj a pedofil? Sem se zase rozčil a to jsem si myslel, že měsíc odležet bude stačit. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Film má parametry červené knihovny, ale není to červená knihovna.  1)  Spíš jen opravdu milý a láskyplný snímek._____ 2)  Česká lokalizace filmů Láska nebeská či polské Noci plné zázraků dokazuje, že když už není originální nápad, dobré zpracování již použitého je taky dost cool. Proč bychom nemohli mít vlastní brněnskou Lásku nebeskou?_____ 3)  Počítají se i pěkné dialogy._____ 4)  Autoři se nezabývají realitou, tu posunuli někam do surreálna. Lidi takoví nejsou, ale jistě bychom chtěli, aby všechno takhle končilo. Nebo snad ne?_____ 5)  Z herců mě zvláště zaujali fešný Richard Krajčo (rozhlasový moderátor Mikuláš), ostříhaný Jaroslav Dušek (otec Tomáše) a potom děti: 8letý Jakub Barták (Mikulášův syn), 8letá Valentýna Bečková (Terezka z dětského domova) i Nico Klimek (Tonda). ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Slabounké, ale přeci jen nepatrně nad obvyklým průměrem tuzemských romantických komedií. Děr v logice děje i chování postav je tedy jako máku, celá linka Langmajerovy rodiny je absolutně mimo (a jeho zákrok na střeše v úvodu a následné vyústění totální WTF), ale najde se pár momentů vtipných i působivých. Mnozí z herců navíc samozřejmě umí i hodně pitomé dialogy či scény popostrčit o kousíček výš (Hana Vágnerová) a taková Elizaveta Maximová byla ve své roli opravdu velmi roztomilá, té bych moc přál nějaký chytřejší film. Sečteno a podtrženo, vysloveně to (snad s výjimkou už zmíněné rozhádané a zázračně usmířené rodiny) asi neurazí, ale stejně mi přijde vždycky líto, když se tolik peněz, úsilí, dobrých herců a produkčního snažení vyplácá na zcela zapomenutelné dílo, v tomto případě notabene remake polského filmu. 45 %. ()

bárbígrrrl 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný remake polské Noci plné zázraků, která se mi líbí a o Vánocích na ni koukám už pravidelně. A v tom je ten hlavní problém. Nechápu, proč Češi v roce 2021 remakují polský film z roku 2011. Není tu žádný podstatný časový ani kulturní odstup a film je až na drobné odchylky jak podle kopíráku, což mě spolu s některými nepřirozenými hereckými výkony po celou dobu silně iritovalo. Navíc je tam Krajčo. Přiznávám, že kdybych neznala originál, tak bych hodnotila výš. Takže pokud originál neznáte a nevadí vám Krajčo, přidejte jednu až dvě hvězdy. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • „Je tam velká paleta emocí, typů postav, vztahů. Baví mě, že každou chvíli děj přeskakuje z jednoho příběhu do druhého a že to nenudí a diváka to táhne stále dopředu,“ prohlásila o filmu režisérka Marta Ferencová. (Duoscop)
  • Santa Claus (Petr Vaněk) chce po bezprizorním chlapci, který mu předtím sebral mobil, alespoň číslo na svou bohatou milenku. Chlapec mu jej nakonec v rychlosti nadiktuje, Santa si jej kupodivu zapamatuje, vzápětí vytočí a dokonce se dovolá. Číslo ovšem nebylo devítimístné, nýbrž jenom osmimístné. (charles3)
  • Točilo se v Praze, Brně a Josefově Dole. (Duoscop)

Reklama

Reklama