Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

meave 

všechny recenze uživatele

Všetky bizardné postavičky jedného mestečka vydestilované do jedného pohára. To je záruka skvelého zážitku. Primiešajte do toho dávku romantiky a výbornú hudbu a dostanete nezabudnuteľný Notting Hill. Julia je sympatická a bežne ľudská a Hugh rozpačitý truhlík – v dobrom slova zmysle. A všetky vedľajšie postavy sú rovnako zaujímavé. Všetci v jednom, v správnych pomeroch, tvoria neskutočne dobrý drink a jednu z najlepších romantických komédií. Aj keď – proti gustu žiaden dišputát. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Můj top ten film, komedie plná černého humoru od scénáristy Richarda Curtise, okořeněná hereckými výkony Julie Roberts a Hugha Granta, ale i božského Welšana Rhyse Ifanse a mnoha dalších. Viděl jsem to už asi osmkrát a kdykoliv můžu znovu, svíjím se smíchy od začátku do konce, v patřičných místech mne mrazí a jindy zase dojímá. P.S.: Taky bych chtěl být redaktorem časopisu Kůň a pes. Trailer: http://www.csfd.cz/film/17806-notting-hill/videa/ ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Bude nejlepší, když o tomhle nikomu neřeknete.“ – „Dobře. Jo. Nikomu. Občas jenom sám sobě, ale nebojte. Nebudu tomu věřit.“ A zazvonil konec a pohádky byl konec. A právě za už příliš přeslazený závěr společně s Williamovými přáteli (v čele pošuk Spike) strhávám jednu hvězdu. S menším úbytkem humoru, způsobeným pumpováním větších dávek romantiky, jsem neměl žádný problém (snad až na závěrečnou tiskovku, ta už drhla), ostatně tak to funguje u většiny žánrových počinů. Ale stejně je to trochu škoda, když člověk vezme v potaz fakt, že dlouhou dobu se tu střídalo na poměry romantického filmu nezvykle hodně podařených hlášek a vůbec vtipných situací. Každopádně Hughův plachý William je naprostý sympaťák, Juliina hvězdná Anna zas odzbrojuje okouzlujícím úsměvem a chemie mezi nimi rozhodně je. Nesmím také opomenout výborný soundtrack a v epizodních roličkách Emily Mortimer (velmi půvabnou) a Dylana Morana (prostě svého, navíc nevím, jestli to byl úmysl, ale ta předzvěst knihkupectví Black Books mě pobavila sama o sobě). Silné 4* (a možná hodnocení ještě časem zvýším, tedy až si zvyknu/smířím se s oním koncem). „Nezapomeňte, že slečna Scottová také ráda mluví o svém dalším projektu, který se bude točit někdy v létě.“ – „Ach, ano, skvělé, skvělé. Budou tam nějací koně? Případně psi. Víte, naše čtenáře fascinuje oboje. - Bude se to odehrávat v ponorce.“ – „Aha. To je smůla.“ ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Richard Curtis bývá především uznáván za scénář a režii Lásky nebeské, kromě toho je ovšem Curtis též podepsán jako scenárista prvních dvou dílů Bridget Jonesové, Čtyř svateb a jednoho pohřbu a především Notting Hillu. Tahle romantická klasika dnes přišla o svého režiséra Rogera Mitchella a i přes to, že stín téhle romantické komedie Mitchell ve své kariéře nikdy nepřešlápl, i díky této romantické komedii se na něj bude vzpomínat v dobrém světle.   V Curtisově scénáři se setkají a následně dávají dohromady dva lidé z dvou různých světů. Z nepravděpodobné lásky hollywoodské hvězdy a obyčejného knihkupce poté Curtis ve finále vytáhne jednu z nejsympatičtějších a v součtu též nejpůsobivějších romantických komedií všech dob. Je to celé ve finále možná až příliš sladké? Vlastně asi jo. Ale co je vlastně na tom?   Skvělá dvojice Roberts a Grant tuhle feel-good romantickou záležitost neskutečně táhne, Mitchell mě kromě nich štěstí i na obsazení vedlejších roliček, především na Rhyse Ifanse v jeho ikonické roli spolubydlícího Spikea. V téhle komedii se skutečně setkávají dva sociálně odlišné světy a ukazuje se, že i přes lehké komplikace je překonání bariér vlastně velmi snadné.   Notting Hill má neskutečný kouzlo, především i díky Curtisově humoru. Jde o ideálně uvařenou romantickou komedii s těmi nejlepšími možnými ingrediencemi. Skvěle vyprávěný romantický příběh s výraznými i skutečně milými momenty. Skvělé postavy hlavní i vedlejší. Skvělá moderní pohádka s neskutečným kouzlem a pravým tahem na roztavení toho nejstudenějšího srdce.   Notting Hill možná nepatří na seznam nejlepších filmů, ve své kategorii je prostě naprosto dokonalý. Nestárnoucí romantická klasika, která dokáže vždy člověka zasáhnout a předat mu jednu z nejpůsobivějších romantických komedií všech dob....... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie, které nejsou jen dílem Amíků, ale spolupracují s Angličany jsou od typicky Amerických hodně odlišný. Někdy v kladném smyslu někdy v záporném. Tady v kladném, protože tenhle snímek je velice milý, nijak netlačí na city nebo na humor. Je prostě nenucený a to se mi líbí. Bohužel film má i pár dost směšných scén, ale na 4 hvězdičky to je. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Dlouhý záběr napříč několika ročními obdobími byl natočený v několika záběrech v jeden den. Díky digitálním trikům to pak vypadá, že se Hugh Grant (William Thacker) vůbec nezastaví a plynule přechází z jara do léta a tak dále. (don corleone)
  • Rozdíl mezi filmovou hvězdou Annou Scott a sebou samotnou komentovala Julia Roberts tak, že "se ode mě liší téměř ve všem. Obzvlášť na začátku filmu. Je to prostě jiná osoba. Nechci, aby to znělo jako kritika, ale je to žena, jejíž život je založen na setrvačnosti. Nechá se unášet proudem místo toho, aby se ho snažila sama aktivně ovlivnit. Myslím, že nemá úplně jasno ve své kariéře a v tom, kdo vlastně je. Chybí jí jistota. Nejpodobnější je mi na konci filmu, kdy hodně pochopí a má víc jasno v tom, co od života doopravdy chce." (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 116,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 363,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama