Reklama

Reklama

Sladký domove!

(seriál)
  • Jižní Korea 스위트홈 (více)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Lidé se mění v krvelačná monstra a rozsévají zkázu. Zoufalý teenager a jeho sousedi z vedlejšího bytu bojují o přežití a snaží se při tom zůstat lidmi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Sem trochu zklamaný, kdyby se seriál vydal více cestou akční řežby, byl bych spokojený. Kdyby se seriál, vydal více tou filozofickou cestou, také bych byl spokojený. A i kdyby se seriál, vydal tou hororovější cestou, i tady bych spokojený. Seriál se však nevydává žádnou z těhle cest, ale zkouší jít po všech třech cestách najednou, takže místy se seriálu motají nohy, splétají a nebo rovnou i lámou. Dokonce sem si i několikrát říkal, že je škoda, že zde sou nějaký ty monstra, který sou sice fajn, ale zavřít tyhle postavy, s tím že prostě nesmí ven, tak by se mohli slušně porubat, i kdyby nebyla žádná apokalypsa. Nemluvě o tom, že příběh je vyprávěn dost zvláštně, dost podstatných a nebo emotivních scén, se zde prostě přeskočí a skočí se až na ten konec, toho podstatného. Chápu že tvůrci chtěli být originální a chtěli zkusit něco nového a na papíře to možná znělo dobře, ale ve výsledku, to docela divné a nepraktické. Seriál v tomhle směru hodně drží nad vodou vynikající herci, kteří hrají uvěřitelné a lidské postavy, herci do toho dávají všechno a je to vidět. Hlavní hrdina je docela zajímavý případ, né že by to byla měkota, slabka nebo tak, jen jeho důvod bojovat a přežít, tam ze začátku moc neni, ale postupně se do toho dostane a učitě to neni další  Arisu, který by tady devět dilů proležel na zemi a v desátém, by se rozbrečel. Ale i ty další postavy, sou skvělý, od vysloužilých vojáků, až po astmatickou holku. Je fakt že ta skupina, co seděla dole a furt si na něco stěžužovala, byla docela otravná, ale tak nějak postupně se z toho začali dostávat a začali se snažit. A jo Jin-wook Lee, kterého znám už z Bulgasala, sem si tady instatně oblíbil. Akce je dobrá, místy hodně dobrá, vzhled a to jaký monstra mají schopnosti, to je taky super. A Warriors od Imagine Dragons, mně začalo srát, už od první epizody, takže s tím hodnocením, je to trochu složité. Ale budou to slabší čtyři hvězdičky, nebýt toho že je zde velké množství luxusních postav, tak by to hodnocení šlo níž. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi veľmi silné tri hviezdy. Z klasickej kórejskej "trapédie=trapas+komédia" sa presúvame do hororu a následne sa striedajú prvky trileru a drámy až do samotného konca. Vopred človek nevie, ktorá postava kedy zomrie, samozrejme s výnimkou hlavného hrdinu a to je fakt super a zároveň to naserie, keď odíde ten, ktorý si to nezaslúžil. Triky ujdú a ak sa to naozaj podobá komixovej predlohe, tak paráda, ale tá ma neťahá. Ja som si to užil, som zvyknutý na klasické šikmooké náreky a potoky sĺz, som zvyknutý na ich škriekanie a keď sa k tomu dopasujú dobré gore scénky, riadna kopa fajn príšeriek, ktoré sú takmer nesmrteľné, tak prečo nie. Síce cliffhanger ďaleko slabší ako napr. v Alice in Borderland, ale na druhú sériu si rád počkám a nechám sa prekvapiť, keďže tu máme zasa a opäť inú verziu apokalypsy a tej nikdy nie je dosť. UPDATE PO DRUHEJ SÉRII: Nebolo to už tak úderné, ako prvá relatívne komorná séria, keď si zoberiem do úvahy, že sa odohrávala v jednom panelovom výškovom dome. Na druhú stranu dostávame širšie merítko, ktoré ukazuje, kam sa svet dostal na konci prvej série a to bol len začiatok. Čo zamrzí, tak unáhlené konce známych postáv, ako keby sa tvorcovia báli vydolovať z tých z prvej série viac, radšej to nahradili novými, ku ktorým nie je jednoduché si niečo vypestovať, keď sa skáče z miesta na miesto. Síce nám tu pár hlavných postáv zostalo, ale napr. nahlavnejšia z prvej série sa v druhej sezóne doslova len mihla na začiatku a potom na konci, čo bola veľká škoda, jedna prekonala zaujímavú zmenu a potom dostávame druhú sympatickú postavu z konca prvej série, o ktorej sa dozvieme viac až v tretej sérii. Záporáka je tu ťažko definovať, pretože okrem bežných monštier tu máme aj Deus Ex mašinu, ktorá sa ale taktiež len mihla na začiatku a potom nastúpila na konci, tak neviem, čo očakávať. Opäť panujú podobné pocity ako pri prvej sérii, kedy som určite bol spokojný so seriálom ako takým, ale určite by som záver vygradoval úplne inak a viac. Neviem, či sa to uberá správnym smerom, ale určite si ďalšiu sériu pozriem. Zatiaľ zostávam na opatrných slušných či lepších troch hviezdach. P.S. Na jednej strane sa počet častí skrátil, na druhej strane sa razantne predĺžila dĺžka častí, takže osem častí druhej série je o hodinu dlhších ako desať častí prvej série. Neviem, či je to úplne fajn, pretože si síce toho sveta užijeme viac, ale taktiež je tam dosť vaty a odbočiek, ktoré sú úplne zbytočné. Nie je to úplne kompaktné, dokonca je to možno aj zbytočne nekonzistentné a roztrieštené, trochu to strieľa na všetky strany a uteká možná základná myšlienka, ale dávam tomu ešte šancu, pretože po technickej stránke je to vynikajúce a potenciál to má, len ho správne uchopiť a rozvinúť. ()

Reklama

Tirkus 

všechny recenze uživatele

První polovina má dobrou atmosféru, představí originální monstra a upřímně mě zajímalo, co se bude dít dál. V půlce seriálu ovšem přijde zlom, začne se hodně kecat a co se monster týče, tak seriál ukázal největší esa příliš brzo (protein obr na začátku X hmyzí hlava na konci). Z velkého počtu postav je jich jen pár sympatických a zbytku trvá příliš dlouho, než dostanou nějaký backstory nebo vývoj. Největší problém seriálu jsou ovšem poslední 2 epizody, kdy kvalita rapidně klesne, představena je skupina neskutečně klišé záporáků, postavy se začnou chovat jako absolutní idioti a místo uspokojivého konce a aspoň pár odpovědí k tomu, co se vlastně děje, dostaneme od tvůrců prostředníček do obličeje a vše se odkládá na další sérii. I když je v seriálu plno skvělých akčních a emotivních scén, ten línej a debilní konec mi nedovoluje dát ani průměrné hodnocení. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Videli ste niekedy Darabontovu The Mist podľa Kingovej novely? Ak áno, tak si zoberte, že tu máte opäť skupinku rôznorodých ľudí, ale miesto supermarketu tu máte panelák. Kto je zvyknutý na úletovosť ázijskej mangy alebo srdervúce vzlykanie a náreky v ázijskej kinematografii, ten už dopredu tuší čo ho čaká. Pridajte celkom slušné gore a nadupaný soundtrack (vo vypätých scénach vám bubienky rozvibruje pop, rock, techno, disko, poprípade chorálové skladby), vychádza mi z toho jemný nadpriemer. Chybičku vidím v niektorých odfláknutých CGI monštier (tlstý "Steroidman" Protein! - mini aj maxi verzia bola na facku). ()

ER 

všechny recenze uživatele

Jak se budou chovat lidé, kteří uvíznou v jednom domě a díky epidemické situaci se začínají projevovat jejich pravé charaktery a mění se v monstra? A každé monstrum je jiné, protože i lidé jsou různí. Hororové scény jsou tak akorát, některé velmi povedené, aniž bych se "neutopil" v potocích krve, napětí nechybí a humor také. Tak, jak se odvíjí děj přibývají i postavy, které se konečně poznávají a mají si co říct. A ačkoliv korejská řečová zpěvnost mi připadá někdy k smíchu, obzvlášť, pokud se přidá nějaká grimasa, tak u tohoto seriálu mi to až tak nevadilo. Jo, tohle mně bavilo, byť to žádný seriálový zázrak není. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (15)

  • Na začátku epizody hraje píseň „Warriors“ od Imagine Dragons a po ní následuje „Sweet Home“ od YONGZOO. (Duoscop)
  • V seriálu je několikrát vidět manhwa „Bastard“, jedná se o manhwu od autorů předlohy seriálu. (Petrmachovec)
  • Když Čong Če-hon popíjí, tak se mu mění objem pití v kalíšku. (Duoscop)

Reklama

Reklama