Reklama

Reklama

Pavučina

Trailer 1

Osmiletého Petra trápí záhadné, neustálé ťukání, ťukání ze zdi jeho ložnice - ťukání, o kterém jeho rodiče tvrdí, že se mu jen zdá. Jak se Peterův strach stupňuje, věří, že jeho rodiče (Lizzy Caplan a Antony Starr) by mohli skrývat strašné, nebezpečné tajemství, a zpochybňuje jejich důvěru. A co může být pro dítě děsivější než tohle? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (201)

Miseet 

všechny recenze uživatele

Upřímně, z tohoto snímku jsem opravdu zklamaná. Jevilo se to jako kvalitní počin, tu naději umocňoval ještě podařený trailer, ale..... za nic na světě nevěřím, že to má jen 88 min, strašně se to táhlo a nic zásadního se tam nestalo. Některé scény nedávaly hlavu ani patu. Jediné co mě na tom bavilo byla úča a psycho máti. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je inovatívny a nemá ani žiadne svoje nápady, ale zato rýchlo ubieha a hlavne má v sebe tajomnosť či záhadu, ktorá sa vo finále môže zmeniť v hocičo a práve tento fakt, ma vo filme najviac bavil. Pri pozeraní filmu som si spomenul na Esther, Samaru či v dome schovanú bezočivú Annabelle. Áno tých filmov je omnoho viac, ktoré sa mi pri pozeraní tohto filmu pripomenuli, ale tieto mi pripadali ako najbližšie možné vzory.  Ako som už písal na začiatku, mal som niekoľko tipov ako film asi skonči a jeden z nich bol aj správny. Je super, že pri konci sa odviazal a aj keď vraždy sú mimo zaber, aj zohavené mŕtvoly či krik bezbranných obetí niekedy stačí a tu mi to na silnú 3* aj stačilo. A ešte k tomu musim prirátať aj to, že herci boli veľmi  solídni a to hlavne Lizzy Caplan, s ktorej išiel veľký rešpekt. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kdo víská tvé vlásky... a zdalipak z lásky?“ Výživný a docela chutný rodinný horor, zajímavě vonící po skořici, aneb školák deratizátorem. Finále filmu mě pak navrátilo do dětství, kdy mi sestra kradla hračky a já ji za to tahal za vlasy. Naštěstí krátké, účes typu „hrnec.“ Vzpomněl jsem i na ZDŠ a OKÉNKO ŘEDITELNY: [][] Jaká má být správná učitelka matematiky? 1) Zvědavá jak opice, vyptávat se nejvíce. 2) Vlezlá až do ložnice, v skříni hledat kostlivce. 3) Drsná jako Rambice, mít široké zornice. [][] Též státnice z psychologie, červený diplom z podezíravosti a černý pás v judu vítány. Při návštěvě rodiny problémového žáka má být taktní a používat neutrální otázky, např. „Dobrý den. Máte sklep? A mohla bych ho vidět?“ Měla by být i hudebně nadaná a znát písničku Jiřího Suchého:  Pramínek vlasů ... jí ustřihnu potají, já blázen pod polštář chci si ho dát... ačkoli sny se mi zásadně nezdají, věřím, že dnes v noci... budou se zdát!“ Užijte si dlabání dýní, Halloween s husí kůží i vypečenou šikanu: „Trick or treat!“ Aneb: „Koledu, nebo vám něco provedu! ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Pavučina je skvělým úkazem toho, že klišé jsou tak časté z dobrých důvodů. V šikovných rukou jsou totiž funkční a tvoří opravdu záživný a nervydrásájící snímek. Přiznávám, že tady provedení pozvedá jinak jednoduchý a přímočarý příběh (Což u hororu ani nevidím jako nějakou zásadní vadu, spíš naopak). Realita filmu je zkreslená dětským pohledem mladičkého hrdiny a díky tomu celý styl snímku funguje. Práce s kompozicí, nasvícení, kulisami i kamerou je neuvěřitelná, pozvédávající každou jednu scénu. Obsazení se taky pekelně povedlo, kdy hlavní hrdina působí sladce a zranitelně, zatímco rodiče správně ujetě i nedůvěryhodně. Chápu že finální část někomu film může zkazit, protože se tu najednou přechází tónem do dost velkého braku. Ovšem budu se opakovat, chytré a až Raimiovsky dravé provedení to pro mě opět zachraňuje. Přijemná a jednoduchá podivaná s lehce děsivou atmosférou, kterou si rád zas někdy připomenu v Halloweenském období. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No co si budeme povídat, co do námětu to žádný zázrak to není. Prostě a jednoduše za zdí něco je a malý klučina musí přijít na to co. Co do atmosféry nemám výhrady, herecky je to také celkem fajn a to rozuzlení...........no dejme tomu. Nicméně z hlediska logiky to tu dost často hapruje a bohužel režie dává prostor tomu, aby to divákovi šrotovalo v hlavě. Čekal bych i nějaké to bafnutí, ale jediná scéna, která mě dokázala trochu nadzvednout, se hlavnímu hrdinovi jenom zdála. No a nakonec je tu vizuál samotného monstra, které celkem fungovalo, ale jen do doby, než ukázalo ksichtík. Pak jsem se začal smát. Ale tak nemůže být každý den posvícení. Celkově je to ucházející mainstream, ale nějak nechápu, proč je z něho tolik lidí na větvi. 55% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama