Reklama

Reklama

Severní vody

(seriál)
  • Velká Británie The North Water (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(5)

Seriál Severní vody se odehrává ve Velké Británii a v arktické pustině koncem 50. let 19. století. Vypráví příběh bývalého vojenského chirurga Patricka Sumnera (Jack O'Connell), který se přihlásí jako lodní lékař na velrybářskou výpravu do Arktidy. Na palubě potkává harpunáře Henryho Draxe (Colin Farrell), brutálního zabijáka, jehož nemorální a zrůdné chování má původ v krutém světě, kde vyrůstal. Summer se pokouší uniknout vlastní ponuré minulosti. Na strastiplné cestě s psychopatickým vrahem se ocitá v drsném mužském světě. Snaží se najít vykoupení a bojuje o přežití v arktické pustině. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Každej kdo má v sobě aspon trošku dobrodruha a zajímá ho viktoriánská Anglie, tak by měl dát Severním vodám šanci.. tyhle minisérie začínam mít fakt rád, protože v případě zklamaní zas člověk o tolik času nepřijde (ikdyž já ho mam pořád naštěstí dost).. byl jsem na to zvědavej hlavně kvůli Colinovi a ten tu předvedl solidní hereckej výkon.. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to. Hlavne príbeh mi prišiel celkom zaujímavý a pútavý, ktorý sa odohráva koncom 50 rokov 19 storočia, a ktorý pojednáva o veľrybárskej výprave na Antarktídu. Veľa takých príbehov som nevidel a toto drsné a mrazivé dobrodružstva ma bavilo takmer od začiatku až do konca. Veľké plus sú herci (Colina Farella tu uvidíte v roli v akej ste ho ešte nevideli!), výborná atmosféra, napätie, výprava, kostýmy, lokácie mrazivej Antarktídy, akcie (drsný lov tuleňov alebo veľrýb) a prvé štyri diely sú super. Bavil ma takmer celý seriál, ale ta finálna epizóda je sklamanie. Pomalá, nudná, malo zaujímavá a takmer úplne iná ako celý seriál. Škoda mohlo to byť ešte lepšie. 75% - 3* ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Baví mě "velkolepost" kdy je vše točeno s minimem digitálních triků a působí to jako velké filmy, které vznikaly před 50-60 lety. Na oko krásné až bezchybné, bohužel příběh je příšerně utahaný a souboj mezi hlavními hrdiny, mě nechával chladným. A vzhledem k tomu, že na tom stojí celých 5 dílů, příšerně jsem se nudil. ()

samkko 

všechny recenze uživatele

7,5/10 a jako minisérie fakt dobrý. The North Water je seriál pro ty, kteří mají rádi špinavé, temné a tajemné prostředí, popřípadě pro ty, kterým se líbil film Revenant. Já si to v rámci mezí docela užil. Snímek vám nabídne perfektní herecké výkony (obzvlášť teda Farrell hraje bezchybně), super atmosféru a zajímavý příběh. Epizody nejsou tak dlouhé, takže se to dá sjet docela rychle (mě to ale trval cca 5 měsíců :). ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Další výprava velrybářská k břehům Grónská, co nezdařila se, protože nikdo nejel na velryby, ale na Titanik. První tři díly jsou nádherně hnusným, až vizuálně nepříjemným a depresivním exkurzem na totální dno viktoriánské spodiny i humanity, poháněným zejména dokonalým, skvělým, vynikajícím až fenomenálním Kolínovým mrazivým sociopatem a animálním hovadem. Pak ale náhle v permafrostu lupne, pod ledem hrkne a v tvůrčí potenci těžce zakuňká, načež se vynoří dva díly brutálně nezáživného Teroru, eskymáckých lidových tradic a religiózních pičožvástů, ústících do hajzlu slabomyslného rychlokonce, bezradnějšího než katolická panna při felaci. Takže těsné vítězství fascinujících špíny, svrabu a palidství nad pravdou, láskou a scénáristickou bezmocí 3:2. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (6)

  • Aby sa Colin Farrell pripravil na úlohu Henryho Draxa, jedol denne až 8 jedál a pravidelne cvičil. Tento režim nekonzultoval so žiadnym lekárom, ani trénerom a vytvoril ho na základe historických fotografií boxerov a námorníkov z viktoriánskej doby. (einar)
  • Herci a štáb žili 6 týždňov za polárnym kruhom na dvoch malých lodiach. (einar)
  • Točilo se v Maďarsku a v Norsku na Špicberkách. (Rattus Rattus)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama