Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 1

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (271)

maddy 

všechny recenze uživatele

Na základe popisu "Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík." som si pôvodne myslel, že to bude niečo v štýle Buried s Ryanom Reynoldsom, nakoniec to je však prekvapivo čistokrvné, regulérne sci-fi. Na začiatku filmu som mal asi tri teórie, ktorým smerom sa film bude uberať, nakoniec sa ubral úplne odlišným smerom, dokáže niekoľkokrát prekvapiť svojim vývojom deja a vzhľadom aj na obmedzené prostredie v ktorom sa odohráva (95% času v kryokomore) má slušné tempo napriek mierne prestrelenej 100-minútovej stopáži. S hodnotením však vyššie ísť nemôžem vzhľadom na to MNOŽSTVO nelogickostí (občas až úplnej demencie ... volanie z kryokomory na políciu?!), ktoré celé dianie spravádzajú a pri čoby len malému zapojeniu mozgu sa celý dej Oxygenu rúca ako domček z kariet. Pozrieť, užiť, absolútne sa nad tým nezamýšlať a funguje to. Inak však viac ako 6/10 rozhodne nie. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Aja je většinou záruka kvality, ale tady mě až tak nepotěšil a po skončení si kladu otázku typu “No a co? Co se tím snažil říct? Kde je nějaká hlubší pointa?”. Jde o zajímavý film, protože na jednu stranu mohl být určitě daleko lepší s výpovědním přesahem, na druhou stranu je ale Oxygen svým způsobem vlastně “dobrý”. Klaustrofobici budou možná zavírat oči, ale mě v tomhle ohledu nijak nedostal, průběh je takový pomalejší a největší pozornost si film držel díky natěšení na nějaký “boom” závěr, který jsem zde ale nedostal. Vyloženě neurazil, ale čekal jsem něco diametrálně odlišného a daleko lepšího… ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nehodlám tomu filmu rozhodně odpustit to, jak ze mě v poslední čtvrthodince dělá úplnýho dementa, kdy se najednou okázale ignorují hrátky s časovým pressem, a scénář jde na vrub sprostě natahovanému napětí. Jo, a taky si moc neužívám něco, u čeho uhodnu pointu po prvních pěti minutách, sorry jako. [Netflix] ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nepřímé spoilery! Slušný napínák ve stísněném prostředí s fajn efekty i hravou kamerou. Je to sice trochu předvídatelné a lepší nad tím příliš nepřemýšlet, neb pro účely dramatického scénáře tvůrci trochu zapomínají na (ne)logiku samotného projektu, který by asi reálu měl být na podobné situace daleko lépe připraven (aneb proč to dělat lehce, když to jde složitě), stejně jako umělá inteligence, které IQ podle potřeby neustále přeskakuje mezi strojovou imbecilitou a AI genialitou, ale jinak to baví. Mélanie Laurent tu sice moc sympatická není, ale postupné odhalování pravdy společně s její postavou, i díky zručně nastavenému tempu vyprávění, celkem dobře funguje. Mínus za naprosto zbytečné jump scary. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niekto píše, že to nie je strhujúce a bez napätia, ja pridávam, že aj únavné. Naozaj únavné dielo s jednou herečkou a hneď na začiatku ma preto napadlo porovnanie s vynikajúcim filmom s Ryanom Reynoldsom Pochovaný zaživa. Hodnotenie je zatiaľ podobné, u oboch sa hýbe na úrovni 70%, pritom spomínaný film v klaustrofobickom prostredí priniesol obrovské dávky napätia a zžitie sa s postavou. Je mi jasné, že žánrovo sú tieto dva filmy inde, ale napríklad u Melanie Laurent mi bolo všetko jedno. A to by sa pri filme s nápadnými zvratmi stávať nemalo. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Ve finále se konečný odpočet času do vyčerpání kyslíku zrychluje a zpomaluje tak, aby to vyhovovalo zápletce. (Nathaniell)
  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)

Reklama

Reklama