Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 2

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (270)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Nádech, výdech, žádný spěch... dýchej zvolna, když máš pech. Kdo jsi, kde jsi, kudy ven? Paměť zdechla, čert ji vem." Varování: v komentáři hrozí nebezpečí srážky s asteroidy, hemeroidy a spoileroidy! Nejprve test z učiva fyziky: Co obsahuje kosmické vákuum? A) minimálně 1% kyslíku, B) prd, resp. vůbec nic, C) cca 99% happy endu. A nyní matematické okénko. Kosmická loď letí 12 let, za tu dobu urazila 95000 kilometrů (info zaznělo ve filmu). Jakou rychlostí letěla? (12 let = 105120 hodin, 95000 km děleno 105120 = 0,9037) Raketa letěla rychlostí ani ne 1 kilometr za hodinu. Tvl, to by to kosmonauti urazili šestkrát rychleji pěšky :-)). A tak si tady matematicky, fyzikálně a momentálně mentálně zaostale blbneme, Na hraně logiky, ale dlužno říct, že docela zábavně a napínavě, při namáhání zbytků šedých buněk mozkových (ty při nedostatku kyslíku rychle odumírají) a pátrání po psychopatovi, který naši chudinku unesl, zdrogoval a šoupnul pod poklop, do techno rakve. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Potencialne obstojny namet na epizodu serialu typu BLACK MIRROR nebo TWILIGHT ZONE. Celovecerni metraz ale vede nejen k natahovanosti a castemu mlaceni prazdne slamy, ale predevsim dava prostor mnohym nelogicnostem (proc tam vubec byl telefon?) a klise (hned trojnasobny (!) motiv "bomby" deaktivovane presne jednu vterinu pred "vybuchem"). Vysledek tak funguje maximalne jako dlouhometrazni "highlight reel" Melanie Laurent. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja a scifi? Tak trochu oxymorón :D Ale ono to ve výsledku funguje skvěle. Filmy s jedním hercem jsou vždy sázkou do loterie, protože vlastně vše závisí na nich a jejich hraní. No a hlavně díky Mélanie Laurent se Kyslík povedl, neskutečně nadaná a všestranná herečka. Trochu jsem se obával, aby film nesklouzl do nějakého nudnějšího tempa, přecejen jen jedna lokalita v kryokomoře tomu malinko nahrávala do karet, ale opak je pravdou. Nepříjemná atmosféra prosáklá skrz naskrz absolutní bezmocí, jo, to se tvůrcům povedlo vykreslit na jedničku. Chytře napsané dialogy mezi hlavní hrdinkou a umělou inteligencí mě bavily, místy nabídly strhující tempo. Uhrančivý audiovizuál taktéž měl co nabídnout. A těch pár zvratů, které na nás autoři vytasili, bych se nebál označit anglickým termínem "jaw-dropping". Tento výraz to do posledního detailu vystihuje. Nečekal jsem to, ale z Oxygen se vyklubal žánrový klenot. Paráda. Za mě 8/10 P.S. A příznivci hororovějších chvilek, nebojte se, Aja na vás nezapomněl (scéna s jehlou dost intenzivní) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nepřímé spoilery! Slušný napínák ve stísněném prostředí s fajn efekty i hravou kamerou. Je to sice trochu předvídatelné a lepší nad tím příliš nepřemýšlet, neb pro účely dramatického scénáře tvůrci trochu zapomínají na (ne)logiku samotného projektu, který by asi reálu měl být na podobné situace daleko lépe připraven (aneb proč to dělat lehce, když to jde složitě), stejně jako umělá inteligence, které IQ podle potřeby neustále přeskakuje mezi strojovou imbecilitou a AI genialitou, ale jinak to baví. Mélanie Laurent tu sice moc sympatická není, ale postupné odhalování pravdy společně s její postavou, i díky zručně nastavenému tempu vyprávění, celkem dobře funguje. Mínus za naprosto zbytečné jump scary. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je to naprosto luxusní klaustrofobický thriller, po odhalení mindfucku se z toho stává dost promarněná záležitost, která je zakončena naprosto nedůstojně. To nemění nic na tom, že Melanie hraje jak o život a zcela se roli poddala. Aja si tentokrát vybral o něco slabší sirku. BTW je to zbytečně moc dlouhý. 60% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)
  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)

Reklama

Reklama