Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (20)

Last Christmas

Last Christmas (2019)

Místo, kam jdou Tom (Henry Golding) a Kate (Emilia Clarke) bruslit, je Alexandra Palace v Severním Londýně. Ve skutečnosti je nějakých 15 km od centra, kde se v tu dobu nacházejí a kam se po bruslení opět vrátí.

Vzdálené světy

Vzdálené světy (2020)

Při prvním probuzení si Perri (Zaria) po vstanutí v záběru na postel zaváže župan. V dalším záběru, při vstupu do koupelny, ho má ale rozvázaný.

Paddington

Paddington (2014)

Stanice metra, ze které jedou do „Geografického spolku“, se jmenuje Westbourne Oak Station. Stanice téhož jména v Londýně není, ale v Notting Hillu, nedaleko Portobello Road, která je ve filmu také zmíněna, je stanice Westbourn Park. Exteriéry stanice jsou ale zastávka Maida Vale.

Paddington

Paddington (2014)

Nádraží, před kterým zastaví poštovní dodávka na začátku filmu, není Paddington, ale Marylebone. Interiéry už ale jsou Paddingtonské nádraží.

Světlo a stíny

Světlo a stíny (2021) (seriál)

Královský zámek ve Východní Ravce je Palác Festetics ve městě Keszthely v Maďarsku.

Hotýlek - Němci

Hotýlek - Němci (1975) (epizoda)

I když se děj seriálu odehrává v Torquay na jihozápadě Anglie, exteriér nemocnice, kde má Sybil (Prunella Scales) podstoupit operaci nehtu, je Northwick Park Hospital v Harrow v severozápadním Londýně.

The Royal Hibiscus Hotel

The Royal Hibiscus Hotel (2017)

Londýnské letiště, ze kterého Ope (Zainab Balogun) odlétá do Lagosu, je Stansted. Nicméně skutečné spojení mezi Londýnem a Lagosem létá na Heathrow.

Cook Off

Cook Off (2017)

Výrobní náklady filmu byly pouhých 8 000 amerických dolarů a pro ušetření se natáčelo v ateliéru, ve kterém se natáčí zimbabwská verze televizní reality show Battle of the chefs. Z té štáb využil i veškeré vybavení a kostýmy.

Příběh špionky

Příběh špionky (2018)

V úvodu filmu, když je Joan (Judi Dench) odvážena policií, stojí přes ulici Audi A4 druhé generace. To by ale nebylo možné, jelikož debutovala v říjnu 2000, zatímco děj filmu se odehrává v květnu téhož roku.

Příběh špionky

Příběh špionky (2018)

Budova Montrealské univerzity je ve skutečnosti Senat House ve středu Londýna patřící UCL.

Dolittle

Dolittle (2020)

Zámek, který představuje Buckingham Place, je ve skutečnosti Blenheim Place v Oxfordshiru.

Legion - Season 1

Legion - Season 1 (2017) (série)

Vůz, který mutanti používají, je Nissan President druhé generace vyráběný v ketech 1990 až 2001.

Loupež na úrovni

Loupež na úrovni (2013)

Začátek filmu se podle titulku odehrává ve Varšavě. Ve skutečnosti je to Budapešť a v záběru jsou Budínský hrad a slavný Řetězový most.

Mr. Bean - Pan Bean jde do města

Mr. Bean - Pan Bean jde do města (1991) (epizoda)

Venkovní exteriéry domu Mr. Beana byly natáčeny v Surbitonu na předměstí Londýna. Stejný dům se pak objevil i v několika dalších epizodách. Socha, u níž se chce Mr. Bean (Rowan Atkinson) vyfotit, se jmenuje „Three Standing Figures“ a je dílem sochaře Henryho Moora. Nachází se v Battersea Parku v Londýně.

Mr. Bean - Pan Bean

Mr. Bean - Pan Bean (1990) (epizoda)

Epizoda se natáčela ve Východním Sussexu. Exteriéry první a poslední části se natáčely ve vesničce Stanmer a prostřední část na pláži ve Friars Bay mezi městy Peacehaven a Newhaven.

Obvyklí podezřelí

Obvyklí podezřelí (1995)

Ve filmu se tvrdí, že Keyser Söze je německo-tureckého původu. K tomu odkazuje i samotné jeho jméno. Keyser od německého kaiser (císař) a Söze, což v turečtině znamená něco jako výřečný.

Past

Past (1999)

Bedford Palace, ze kterého hlavní hrdinové kradou čínskou masku, se ve skutečnosti jmenuje Blenheim Palace a leží v Oxfordshiru.

Pan

Pan (2015)

Natáčení probíhalo v létě 2014 v Anglii, a to mimo jiné i v Cardingtonských hangárech u Bedfordu.

Reklama