Reklama

Reklama

Zombie zaútočily na letiště v Harvardville a uvrhly ho v chaos. Leon S. Kennedy a Claire Redfieldová, kteří před sedmi lety během tragédie v Raccoon City bojovali proti zločinné společnosti Umbrella, jsou zpátky. Podobně jako v předchozích snímcích série Resident Evil, i nyní jsou připraveni utkat se se zlem. Jejich protivníkem je tentokrát ničemný válečník, který poté, co přišel o celou rodinu v Raccoon City, touží po odplatě. Smrtelný G-Virus se začíná šířit a nová zmutovaná monstra se pouští do zběsilého řádění. Dokáže Claire s Leonem zastavit virus dřív, než se bude historie znovu opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

zipper111 

všechny recenze uživatele

Tento film je mi mnohem milejší než celá trilogie hranejch filmů s Milou...Je to prostě mnohem víc zaměřeno na fandy starýho dobrýho Residentu, což jsem samozřejmě já....Co já jsem se jako kluk probděl bezesnejch nocí právě kvůli RE. Jinak k samotnému filmu. Grafika je velmi pěkná, není mnohdy oslnivá, ale zajímavá je určite. Postavy jsou povětšinou ploché, nic jim nevěříte..je to prostě hromada polygonů. Pravda je že v závěrečné scéně, kdy stojí Leon, Claire a Angela na náhorní plošině....tak moje oči směřovali pouze na určitou hromádku polygonů slečny An....ta se tvůrcům moc povedla :D kdo viděl, ví co myslím...Příběh taky není zrovna oslnivý, ale dejchlo to na mě atmosférou 90 let a survival hororu jako takového, a to se cení. I když , kdyby natočili remake nějakého z prvních dílů, konče Veronikou X, tak bych byl mnohem nadšenejší. Hail Resident Evil, hra jako taková nebude nikdy překonaná... ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Parádní animovaný filmek doplňující herní sérii. Děj filmu se odehrává 7. let po událestech hry Resident Evil 2, kdy bylo město Raccoon City zlikvidováno atomovou bombou, aby se nerozšířil T-Virus, vyvinutý společností Umbrela. Umbrela díky tomuto incidentu zkrachovala a její místo zastoupila jiná společnost. V tomto filmu se setkáme se starými známými herní série, Claire a Leonem, kteří zde čelí nejen zombiím, ale i zrůdě zmutované po G-Viru. Filmek má pěknou vizuální stránu. Příběh i film celkově je dělaný pro fanoušky herní série a nemusí se tak líbit lidem, kteří hry neznají. Za mě 86% :) ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jedinej filmovej Resident evil kterej uznavam narozdil od trapacky serie z Hovnovichovou tak v tomhle animaku najdeme jednak postavy ze hry i ten pribeh tu je velmi verne vykreslen podle hry diky cemuz si to drzi tu pravou Residentovskou atmosferu kterou proste znalec a fanaticky fanousek hry jako ja musi ocenit ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Za daného scenára a skromnej počítačovej CG grafiky patrí filmu z mojej strany objektívne uznanie. Celý čas počas sledovania som mal pocit, že sa pozerám na prológ v nejakej počítačovej hre, ktorý každú chvíľu končí a ja budem môcť uspokojiť svoje nutkanie zobrať do rúk joystick a rozstrieľať na cucky pár zombíkov. Nestalo sa tak, ale s nadelenou porciou akcie som bol spokojný. Príbeh pokrivkáva, zvuk bol však našlapaný a ja som rád, že tento námet zostal v animovanej podobe, pretože v hranom spracovaní by niektoré scény vyzneli absolútne nezmyselne a nereálne. Takto sa s tými prešľapmi divák vysporiada oveľa ľahšie. 70%. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Liché díly očekávání naplňují, ty sudé je pro změnu boří. Mám-li toto brát jako čtvrté pokračování filmové série RE, pak konstatuji, že laťku nastavenou od minule opět shazujeme. Tak především: toto zpracování (animace, která vypadá jako herní intro z PSone) si prostě akční horor nezaslouží, totální úlet! To se pak o ty postavy ale vůbec nestrachuju. Ono vlastně, stejně bych mít o ně obavy nemusel, protože jim vychází všechno naprosto přesně, jejich timing a předvídání vypadá dokonale, až je to trapné. Po vcelku svižném úvodu přichází ukrutně nudná prostřední část, během které se třeba na netu můžete proklikávat desítkami sexy fotek Milly Jovovich a povzdychnout si, jak dobře se na filmové RE koukalo v její přítomnosti. Naštěstí posléze přichází poslední třetina snímku, kde se stále něco děje, likviduje a vybuchuje. Závěr tradiční. 50% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Claire Redfieldová, jíž namluvila Alyson Court, si vezme deštník (anglicky umbrella), který má tutéž barevnou kombinaci jako logo společnosti Umbrella – předchůdce farmaceutické WilPharmy. (Benjamin-L)
  • Claire Refield, Leon Kennedy a Ingrid Hunnigan sú jediné postavy, ktoré sú v hre i vo filme nahovorené rovnakými hercami. (beso74)
  • Úplně první – kompletně počítačem generované – celovečerní „Skryté zlo“, jehož děj se odehrává rok po událostech ve hře Biohazard 4 (2005) pro Nintendo GC. (Benjamin-L)

Reklama

Reklama