Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (864)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rec? Spíše recyklace. Kdo viděl jedničku, nechť klidně dvojku oželí, je to ztráta času. Efekty jsou sice velmi dobré, leč nic nového nepřinášející. Zase ten samý dům, akorát prostřednictvím bojové jednotky pobíháte sem a tam a občas máte před sebou obraz jako z akční hry, jen výběr zbraní a počet životů chybí. Rozklepaná pseudodokumentární kamera je již notně okoukaná a nepříjemná. Atmosféra jalová, občas nějaká lekačka, většinu z nich ale snadno odhadnete. Během sledování a směrem k závěru se vynořují související filmy jeden za druhým - Vymítač ďábla, Tajemné zlo, Poltergeist 2. SWAT neskuteční tupci, muž v utajení neutajen, postavy okolo se chovají jako ze správného horroru - nejhloupěji, jak to jde. Jestliže jednička byla alespoň v něčem zajímavá a atmosférická, pak dvojka tohle vše postrádá. Zbývají jen brutální útoky jako v 30 dní dlouhé noci a podivný konec bez nápadu. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý obrat ve vývoji děje. Oceňuji přesné navázání na jedničku. Napínavých momentů se opět najde hodně a vlastně od začátku až do konce je to výborná podívaná, která není tak peckózní jako jednička, ale moc za ní nezaostává. Závěrečná pointa byla vcelku zdařilá. Nadprůměrný horor, který tvoří s jedničkou hodně dobrý hororový duet. Škoda, že to dalšími pokračováními tak zazdili... 75% ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Kto chce byť v tom že REC je jeden z najlepších zombie hororov na svete, nech REC 2 nepozerá!!! Belaguero totiž búra zavedené postupy, kombinuje, predhadzuje iný pohľad, pričom stále dokáže prekvapovať. Je to zombie film? Je to satanistický film? Je to film o vraždiacich deťoch? Je to ducharina? Je to vírusový film? Je to dokument? Kde ho sakra zaradiť? Toto nedá každý. Welcome to the Next Level. Ako sa strašne teším na REC 3! Strašne! S čím príde, s čím len príde, keď po vôbec neplánovanej dvojke prišiel s týmto! Nepúštajte ho do sveta, pretože svet bude vyzerať ako to, čo ukázal zatiaľ len vo svojich kraťasoch. Ak to niečo natočí ako celovečerný film, to bude strašný masaker. Tu je budúcnosť hororu. Videné: 2x ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Já, nadšena prvním dílem, jsem s patřičným diváckým očekáváním usedla do pohodlného křesla a těšila se na slibné pokračování "Zombies po Španělsku." Když mě však ani zhruba po hodině sledování děj nijak nenadchl, na chvilku jsem si schrupla, a procitla jsem těšně v závěru. Následovalo docela kvalitní WTF?, když se přede mnou odehrávaly scény, které byste našli snad v každém hororu o posedlosti démony a vymítání. Co to jako mělo být? Takže to jako už od začátku není vlastně o Zombies? Filmaři si s námi v tom případě hodně krutě pohráli a řekla bych, že tímto nečekaným zvratem zklamali hodně svých fanoušků. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Často se objevující srovnání obou dílů "REC" s dvojicí "Vetřelec" (1979) a "Vetřelci" (1986) se ukázalo překvapivě nosné a to nejen z hlediska totožných motivů a konceptů (první díl – stísněnost, napětí, neznámé omezené ohrožení, hrstka postav, civilisté; druhý díl – adrenalin, akce, známá zmnožená hrozba, více postav, speciální ozbrojená jednotka), ale především co do přístupu. Tvůrci se vyhnuli klasickému neduhu sequelů, kde se pouze mechanicky vrší osvědčené věci prvního dílu v nastavovaném vyprávění. "REC 2" je naopak ukázkový příklad ideálního modelu pro pokračování – přijmout úspěch jako hozenou rukavici a pokusit se předchozí film překonat. První pohled kamery tentokráte místo ideálního pohledu na akci převzatého ze senzacechtivé dikce televizních reportáží příznačného pro předchozí díl přejímá styl videoherních stříleček. Ataky se tak mění na frenetickou změť vypjatých bleskových vjemů s několika protichůdnými plány pohybu (kamera, postavy před ní a útočníci). "REC 2" ale především vyrazí dech geniálním a dramaturgicky precizním scénářem. Jestliže první díl pomalu směřoval od přízemí zamořeného domu po podkroví, zde si to speciální jednotka na začátku namíří rovnou nahoru. Děj najede na tematickou linii, kterou přineslo závěrečné, a tehdy lehce absurdně působící, odhalení prvního dílu a drží se ho s takovou nekompromisní vervou, že rázně smázne jakékoli nevěřícné pochybnosti na straně diváků. Vpravdě grandiózní je pak způsob, jakým vyprávění využívá pohledy několika kamer – každá změna hlediska dává vyprávění novou množinu motivů a také nový rozměr napětí. Po adrenalinové třetině s policisty přichází úchvatně absurdní, černohumorná, ale také emotivně vypjatá část z pohledu druhé kamery a jejích nositelů, přičemž příchod třetí kamery film směřuje do ryze hororových nadpřirozených končin. Při tom všem je "REC 2" vynikající divácký film, který napíná i atakuje, střídá sarkasmus, kritiku i radostnou zlomyslnost z nekorektní zábavy a hlavně v rapidním tempu neustále valí chytré a neprvoplánové atrakce. V kině to byl vskutku fenomenálně intenzivní zážitek. [Festival otrlého diváka 2010] ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Přítomnost vrtulníků byla pouze práce zvukařů. Ve skutečnosti se žádné helikoptéry na place neobjevily. Produkce si je nemohla dovolit. (KucC)
  • Většina výkřiků zombie byla přidána až v postprodukci. Tvůrci se obávali, aby takovým množstvím výkřiků na place nepokazili dialogy. (KucC)
  • V davu před budovou se nenacházel ani jeden herec. (KucC)

Reklama

Reklama