Reklama

Reklama

Skupina policistů se rozhodne pomstít smrt svého kolegy. Banda zločinců, která jej má na svědomí se ukrývá ve výškové budově na předměstí Paříže. Tam se po zuby ozbrojení policisté vydají. Trestná výprava se ale nezdaří a všechny navíc začnou ohrožovat zombie, kteří se zničehonic vyrojí. Policisté a zločinci tak musí spojit své síly, pokud chtějí přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

fmash 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela nálož, scénář si sice neláme hlavu s vysvětlováním původu vzniku nákazy (že by záření z Venuše? :)) a počáteční akce lehce neschopných policajtů nedává divákovi moc nadějí, ale postupně se na malém prostoru (z hlediska lokace i děje) rozvine struhující akce. Podle některých postav se sice v předměstském paneláku situace oproti normálnímu soužití s místními gaunery příchodem zombií zase tolik nezhoršila, ale berme to jako sociálně kritickou nadsázku. Až na nepříliš časté technické nedostatky patří rvačky, přestřelky a hlavně řešení vztahů mezi přeživšími k tomu nejlepšímu, co jsem v žánru viděl. Napínavé, akční, brutální a jsem v pokušení vysolit žánrovou pětihvězdu. Na závěr vzkaz autorům místních kopírákových komentářů, stěžujících si na mávání pistolemi a sprosté nadávky: buďto si a) film pusťe celý, nebo b), což doporučuji, pokud vám tolik vadí nadávky, vyhněte se filmům o masakrování lidí. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době vidim pořádnej zombie film se skvělou atmosférou?? o.O Neuvěřitelný, a já se bál že si budu na do smrti pouštet Romerovu ságu a Planetu teror furt dokola a tohle bylo překvapive super. Drsný postavy zavřený v jednom paneláku, atmoška je parádní, hudba taky, děděk s kulometem..ten konec mě ale nasral. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl vážně masakr! Dost mne zaráží podhodnocenost tohoto díla, neboť zde bylo vše na co si hororový fanoušek jen vzpomene. Bylo to nápadité, krvavé, surové, bez okolků upřímné i sporsté. No prostě skvělé!! Ještě nikdy jsem neviděl takové rvačky se zombíky, kdy do nich hlavní postavy buší hlava nehlava, tlučou je do žeber a sráží je chvaty na zem. To samo o sobě již působilo skutečně velkolepě, ale k tomu velice oceňuji vyobrazení a chování mrtvolců, které je napříč filmy jedinečné. Někdy v polovině dojde k okořenění příbehu a naše skupina potká propracovanou postavu zvrhlého tlustého dědka, který byl naprosto skvěle zasazenou vložkou do tomto díla a mnohokrát mne svým ignorantstvím a oplzlostmi rozesmál. Moje jediná kritika směřuje na adresu kamery, která působila vskutku katastrofálně, ale to ze mě nejspíš mluví rozmlsanost z dnešních za každé situace ostrých a stabilních záběrů v BluRay kvalitě. Tento film je starý již 12 let a tak se není čemu divit. Vývoj na konec jsem sice trochu očekával, ale i tak mi to bylo docela líto. 85% ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočne a komplikovane kritizovaný zombie clip " de France ". Je zrejmé , že " horda " sa plaví po vodách , ktoré rozvírila Milla J. so svojím Residentom a Danny B. k tomu prisypal svojich 28 dní. V dnešnej dobe sa toho kolo živých / mŕtvych veľa nevydupe -nehovoriac o tom , že cam / style je zaužívaný , až by som povedala - preužívaný , zabetónovaný a otravný zároveň , ak k tomu prirátam vzdialený , akoby Besson producent / feeling - tak je to len ďalší krvavý výlisok z továrne , kde sa rodia zombíci. Zombie tému nestíha už ani papá Romero ( no počkám si na druhý dych ). Fandím však každému jednému režisérovi , ktorý sa pustí do týchto mútnych filmových vôd. Čiže takto - je to pohodová sobotňajšia zombie noc ( pre Mňa ) - kryštálová 3ka ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Tlupa protivných kreténů plánuje, jak co nejlíp přijít o ty svoje hnusný kejháky, což se jim postupem času celkem daří. Nevím, komu jsem přál víc, aby co nejdřív chcípnul. Tenhle casting musel stát za to, nevím co bylo hlavním kritériem, ale nebyl to ani vzhled ani schopnost hrát. Jediná slušná scéna byl indočínskej dědek kostící zombíky v chodbě v arnoldově stylu. Asi zatím nejslabší zombie film, co jsem viděl. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu hraje Čech v roli gangstera. V původním znění má i svoji českou hlášku "tak zavři ty dveře, dyť to teče až sem". Tu můžeme slyšet ve 14 minutě. (zdenda0)
  • Promítáno jako závěrečný film na mezinárodním filmovém festivalu s hororovou tématikou v Leedsu "Day Of The Dead" 7. 11. 2009. (facojurka)

Reklama

Reklama