Reklama

Reklama

Resident Evil: Poslední kapitola

  • Německo Resident Evil: The Final Chapter (více)
Trailer 4
Německo / Austrálie / Kanada / Francie / Velká Británie / USA / Jihoafrická republika / Japonsko, 2016, 107 min (Alternativní 99 min)

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 4

Recenze (476)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Díky bohu už zakončení této série, která poslala celou značku RE totálně pod kytky.. režisér Anderson asi hodně koukal na walking dead a na mad maxe a opět se tak trošku inspiroval. Akce je tam od začátku do konce, ale je to tak debilní, že mě to ani nebavilo. Prostě to dosrali a já doufám, že se tý značky ujme někdo jinej a natočí SKUTEČNÝHO Resident evila. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Po piatom pokračovaní v očakávaní ničoho musím priznať, že som bol príjemne prekvapený. Nie žeby bola Posledná kapitola kvalitný film, ale mala v sebe atraktivitu jasného príbehu a silný realizmus postapokalyptického sveta. Od začiatku je divák postavený pred rovnakú šablónu, kde je uvedený do deja a potom je už vydaný napospas šialene divokému strihu, kde si tvorcovia naivne mysleli, že sa neodhalia všadeprítomné kiksy a nelogickosti. Všetky postavy majú svoj význam, pribúdajúcimi minútami ich je viacej ( nemyslím nemŕtvych ) a síce v závere niektoré prejdu scenáristickými kotrmelcami, všetko je odpustené. Posledný Resident Evil (?) je slušným béčkom za áčkove peniaze, dobre sa vyníma na plátne a keď ide divák po bezmyšlienkovitej zábave, tak sa aj možno pobaví. Slabší priemer. Tretie hodnotenie, druhý komentár. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Spoločnosť Umbrella pokračuje vo svojom pláne zničenia ludstva a jedinou osobou, ktorá môže tento proces zastaviť, je Alice. Tá je nútená vrátiť sa do mesta Raccoon City, kde celá nákaza začala. V meste sa totiž má odohrať súboj, ktorý rozhodne o tom, ktorá strana zvíťazí. - Resident Evil a Underworld sú moje najmenej oblúbené hororové série, a aj keď si ich pokračovania vždy rád pozriem, nikdy ma velmi neuspokoja. Táto časť to opäť potvrdzuje. Pri úvodnej naháňačke som mal pocit, že niekto zlyhal a namiesto loga SyFy na začiatok omylom pridal logo SONY. CGI je dosť zlé, ale našťastie nie je používané úplne stále, takže sa to dá prežiť. Súbojov a akcie je tu dosť, lenže ja osobne od finálnej časti hororovej série so Zombie očakávam trochu viac. Milla Jovovich svojím výkonom ťahá takmer všetky scény. Určite treba pochváliť prácu kaskadérov, ktorí mali priestor na poriadne vybláznenie. Pozitívum je pre mňa aj to, ako sa vraj tím postaral o kaskadérku, ktorá pri natáčaní prišla o ruku (http://i.imgur.com/RPDPqlf.jpg). Chýbala mi však aspoň nejaká malá pripomienka v záverečných titulkách. Či to chcete vidieť musíte posúdiť sami, pretože hodnotenia mojich ČSFD kamarátov sú rozporuplné tak ako nikdy, nebudem radšej odporúčať. + herečka z Final Destination, Final Destination 2 a The Diabolical + herec z Diary of the Dead + herečka z The Wicked Within, Fortitude a Don't Hang Up + herečka z Friend Request + herec z The Forest ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že Posledná kapitola je tak špinavá a ide o tak rýdzi postapokalyptický kúsok. Zároveň je škoda, že Anderson nedokáže byť ambicióznejší, Aliciine schopnosti sú stále over the top, čo nejde dokopy s tým, že všetko je brané tak extrémne vážne. Ide o non-stop akciu s priblblými dialógmi od začiatku do konca a ak by sa film občas zastavil na viac ako jednu minútu, zrejme by mu to prospelo. Celú sériu treba brať tak, že Anderson na viac nemá, že zo seba vyždímal maximum možného a že je s výsledkom podľa všetkého sám (spoločne s Millou) spokojný. Ako guilty pleasure to funguje než ako drsná temná séria, čo ale zámerom tvorcov určite nebolo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsi klon lidštější, než kdy byli oni." Tak to je jedna z největších myšlenek tohoto díla. Díla, které je rychlé, přičemž při jeho zběsilosti jsem si tak nějak nestihl všimnout, jestli to spapalo nějakou originalitu a smysl. Tipnul bych si, že nikoli, ale jistý si tím nejsem. Alespoň jsem si prohlédl pár klonů, přiučil jsem se technice boje při zavěšení na laně a ačkoli se nechci chlubit svým jediným funkčním mozkovým závitem, tak na zrádce bych okamžitě vsadil jeho titul. Ano, tak to bylo průhledné, možná až průsvitné, ale nemohu na to být moc zlý, protože dámské obsazení evidentně dělal někdo, kdo nosí pinďoura ve stejné nohavici jako já. Respekt, bratře. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (20)

  • Původně měl být snímek rozdělen na dvě části. (Bad Guy)
  • Milla Jovovich (Alice) jako jediná hrála ve všech dosavadních dílech filmové série Resident Evil. (Sykii)
  • Natáčení mělo původně probíhat od podzimních měsíců roku 2013 v kanadském Torontu, Austrálii, Německu, Kanadě, Rusku a Spojených státech amerických, ale bylo odloženo na konec srpna 2014. Milla Jovovich (Alice) na Facebooku v srpnu 2014 oznámila, že z důvodu jejího těhotenství se natáčení opět odsouvá. Natáčet se nakonec začalo až 18. září 2015 v Kapském Městě v Jižní Africe. (Patw)

Související novinky

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Reklama

Reklama