Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rudy má jediné přání - dostat se do fotbalového mužstva univerzity Notre Dame. Jeho chudá rodina si ho tam ale nemůže dovolit poslat a kvůli mizernému prospěchu ho na školu nepřijmou. Díky tvrdé práci se však Rudymu nakonec jeho sen splní. Rudy (Sean Astin), který vyrostl v katolické dělnické rodině v illinoiském městečku Joliet na počátku šedesátých let, má jediné přání - dostat se do fotbalového mužstva univerzity Notre Dame. Jenže jeho nevysoká postava, nedostatek atletických schopností a mizerné známky zaviní, že otec (Ned Beatty), učitelé, trenéři a dokonce i jeho přátelé mladíka zrazují od snů o fotbalové kariéře. Rudyho touha je ale silnější než zdravý rozum a chlapec si i navzdory otcovým radám dál stojí za svým. Vydává se autobusem do města South Bend, kde mu v boji se zdánlivě nepřekonatelnými překážkami pomáhají přátelský kněz (Robert Prosky) a nevrlý, ale dobrosrdečný správce (Charles S. Dutton). Film Bourák, který byl inspirován skutečnými událostmi, přesahuje hranice sportovního žánru a vypráví velmi inspirativní příběh o síle odhodlání a houževnatosti. (Cinemax)

(více)

Recenze (81)

golfista 

všechny recenze uživatele

Rudy mě dostal. Nevím čím to je, ale sportovní filmy - těm se to povede skoro vždycky :) Tenhle je ale trochu jiný. Hrdina filmu není nejlepší z týmu, nevyhraje mistrovství v poslední minutě a není dokonce ani členem prvního týmu. A přesto se při jeho nástupu na hřiště derou slzy do očí. Zvláštní ... ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Lákadlem, pro mě byly dva faktory. Oblíbený žánr, v podobě sportovního dramatu a druhý faktor byl Sean Astin, pozdější představitel Samvěda, z Pána prstenů. Skvělý film, ve kterém se člověk nemůže spoléhat na nikoho jiného, než na sebe. Rudy si získal srdce rodiny, přátel, spoluhráčů, z univerzitního týmu a uznání fanoušků i členů realizačního týmu, ale hlavně neskutečnou pílí se dostal na univerzitu a dokázal opravdu skoro nemožné, na svou dobu. Tohle je tak inspirující snímek, že musí zaplesat srdce každého, kdo kdy něco tak moc chtěl, až byl schopný pro to udělat cokoliv. Rudy nám ukázal, jak se člověk nemá vzdávat a když už to vypadá beznadějně, zase si najdete důvod, jak se nakopnout. Dostanete stovky ran a pokaždé vstanete. Nevzdáte to a o tom život je. Nic nevzdávat a jít si za svými cíli a sny. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

"RUDY! RUDY! RUDY! RUDY!" Skandoval jsem na konci s celým stadionem. Každý máme své sny, ale jen stěží o ně někdo usiluje tak, jako Rudy, který si chce zahrát za klub amerického fotbalu v Notre Dame, ale ze všech stran slyší, že to není možné. Skvělý děj, který mě naprosto vtáhl a prožíval jsem ho od začátku do konce. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasný sportovní film o tom, že žádný sen nemusí být nakonec tak velký a tak neuskutečnitelný, jak se někomu třeba zdá. Rudy opravdu umí chytit za srdce, a když se chytit necháte, prožijete s ním každé nadšení i každé zklamání, zabýčíte se i dojmete, a to hlavně díky supersympatickému Seanu Astinovi. I když děj zavání klišé, nakonec se nic takového nekoná. scenárista i režisér se všemu dokázali zručně vyhnout. A abych nezapomněl, všechno podporuje zcela bombastický Jerry Goldsmith - takovou hudbu už zkrátka nikdo nikdy nesloží. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dojemný příběh o lidském snažení. 1) Film je v prvním plánu o americkém fotbale. Ve skutečnosti ukazuje sílu odhodlání a vášně a zarputilou urputnost v boji s nepřízní osudu. Snaha nakonec vždycky plody přinese, i když mohou vypadat jinak, než jak si člověk na začátku představoval. Z tohoto hlediska je lhostejné, jak věrně jsou zobrazeny skutečné události. Není to životopisný film, toto je film o myšlence a úsilí, které hory přenáší. Poselství, které snímek přináší, je čitelné pro každého a to se počítá. 2) Pokud vás zajímá, jak to bylo doopravdy. 3) 22letý Sean Astin (hlavní postava Rudy) se mi líbil. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Davové scény při Rudyho (Sean Astin) závěrečném zápase byly natočeny během poločasu skutečného utkání mezi Notre Dame a Boston College z roku 1992. (Herr_Flick)
  • Natáčení se zúčastnil i skutečný Rudy. Spatřit ho můžeme jako fanouška v hledišti v závěru filmu. (Herr_Flick)
  • Mnozí kněží a různí zaměstnanci Notre Dame ve filmu jsou skuteční místní pracovníci. (Herr_Flick)

Reklama

Reklama