Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě ze začátku moc nenavnadil, ale něco mě pořád přemlouvalo, že po několika dílech si to oblíbím. A taky se stalo. Seriál měl svoje kouzlo. Skvěle vybrané herce perfektní městečko Three Hill, kde se to vše odehrávalo, skvělá hudba, nádherná a nepřehnaná romantika, drama které mě drželo v napětí, smutek, který mi nahnal slzy,zábava která mě pobavila a rozesmála a celkově příběh, který díl co díl na sebe navazoval a člověk nikdy nevěděl co bude nebo co se stane. Některé díly končili smutkem, některé neuzavřenými problémy některé zase ztrátou, některé láskou, některé s bolestí, některé zase štastně. Každá serie měla něco co mě nutilo se díval dál. V každé sérii se odehrávalo něco jiného něco krásného něco smutného něco dramatického a tohle mě hrozně fascinovalo a překvapilo. Nádherné Městečko Three Hill si u mě získal Top! ()

REBARB0RKA 

všechny recenze uživatele

Malý velký vztahový seriál, který se od podobných výtvorů pro náctileté liší tím, že za ním stojí tým, který ví, jak se dělá drama. Když si odmyslím jaksi povinné tradiční zápletky (on chce ji, ona jeho ne, přebírání kluků/holek), zůstane souboj člověka s nástrahami života. Jakou cenu má popularita? Kam až zajde nenávist k bratrovi? Co stojí splnění snů? Z těchto témat umí tvůrci vytěžit drama jako blázen, ale taky ukazují, že i ode dna se člověk dokáže odrazit. A právě hloubka seriálu a životní pravdy povyšují OTH vysoko nad průměr. Bohužel od páté série zabředává OTH do bažin konverzačního polodramatu, hlavně proto, že mu chybí pořádná záporná postava. Naštěstí se nevytratily vtip a úderné hlášky a díly napsané duchovním otcem Markem Schwahnem jsou pořád nadprůměrné. Cukrkandlovou sedmou sérii a pro diabetiky smrtící poslední díl této série zachraňuje posledních pět minut epizody. Podle první ukázky na devátou závěrečnou sérii to vypadá, že mě OTH bude opět emocionálně masakrovat. Těším se. Po shlédnutí 9. série: Emocionální masakr se vrátil a ani moje oko nezůstalo při finální epizodě a bonusové části suché. ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, štve mě tolik věcí (některé nesmyslné proměny charakterů, přehnaně načančané herečky,atd.), ale přesto jsem stále zvědavá, co bude dál, jak se vztahy zamotají či rozmotají. Každou chvíli miluju jinou postavu a nakonec se může ukázat, že ji další díl budu nenávidět. A je to fajn. První série je průhledným čajíčkem na začátek. Stále jsem si říkala, že už scénáristům musely dojít nápady, že vystříleli všechny zápletky a pak přijde druhá série a já žasnu. Sice mě stále štve několik věcí, ale seriál, ve kterém mě zaujmou snad všechny charaktery (až na Annu a Felixe, ti přestali být po 3 dílech zajímaví) si můj obdiv zaslouží. ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po shlédnutí zatím 11ti dílů, ovšem během dvou dní... One Tree Hill mě chytil a nechce mě pustit. Je to seriál, který se může ze začátku jevit jako taková ta klasická americká hloupost plná krásných mladých lidí s jediným životním cílem, a tím je sport, roztleskávání a párty. Ale když dáte seriálu šanci a vydržíte díl dva, zjistíte, že to tak jednoduché a hloupoučké vůbec není. Rozjeté je to slibně, ale když si představím, že je přede mnou ještě 8 sérií, tak se trochu obávám kvality. Zatím jsem ale spokojená, chodila jsem okolo seriálu několik let jako kolem horké kaše a pořád nevěděla, jestli do toho jít nebo ne... tak jsem ráda, že jsem to zkusila, stojí to za to. _____ Po týdnu jsem v polovině 3. série. Pořád je to bomba, Haley je úplně blbá a zbožňuju Nathana. ()

valasek.m 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mi změnil pohled na život a řekl mi „Všechno bude zase v pořádku.“ Tato věta by nás měla provázet celým životem..."Na světě je jen jeden Tree Hill a je to tvůj domov!" Musím říci, že lepší seriál na světě není a asi ani nebude, protože tento seriál, se ve mě drží, ještě dva roky po jeho dokoukání. Ta neuvěřitelná hudba, která nás provází celým seriálem, ten famózní scénář na celých devět sezon... To je prostě něco, co je neopakovatelné... Sledovat, jak dospíváte a jak pěkně to může jednoho dne dopadnout, ale taky, jak nemusí. Tento seriál taky v nás vyvolá strašně moc pocitů, budete se smát a budete taky mnohokrát brečet. Prostě jej všem doporučuji, protože takový seriál vznikne jednou za život. Ještě musím něco napsat k poslednímu dílu, já jsem brečel jako malé děcko, protože všechny ty vzpomínky a nejvíc mě dostalo jak všichni společně zpívali naši známou píseň I don´t wonna be.... Tahle píseň nás provázela celým seriálem a je naprosto skvělá a výjimečná. ()

Galerie (462)

Zajímavosti (60)

  • SPOILERY!! Některé události z One Tree Hill přešly do reality. Druhá serie: Haley jede na turné s Chrisem Kellerem a skupinou The Wreckers; ve skutečnosti herci také vyjeli na turné napříč Spojenými státy. - Třetí série: Peyton a Ellie pořádají benefiční koncert a natáčí cd, z nichž jde výdělek na podporu boje proti rakovině prsu. CD bylo skutečně vydáno a část výdělku bylo darováno Nadaci bojující proti rakovině prsu. - Pátá série: Mia jede na turné po natočení její první desky. Když byla epizoda premierové uvedena Kate Voegele (Mia) byla na turné se skupinou Hanson. - Pátá série: Peyton zařídíla Mie zpívání na koncertě sponzorovaném společností Starburst. Kate Voegele (Mia) skutečně zpívala na koncertě sponzorovaném společností Starburst. Koncert nesl v originále název "CW and Starburst present Kate Voegele in Concert at Six Flags". (Redík)
  • Ani jedna z postav se neobjeví ve všech dílech seriálu. (Rosaviva)
  • Chad Michael Murray (Lucas Scott) a Hilarie Burton (Peyton Sawyer) si spolu zahráli i v seriálu Dawsonův Svět v epizodě "100 Light Years from Home" (5x19). (Redík)

Reklama

Reklama