Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

zipper111 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy ve mě většinou NEvyvolají chuť sledovat daný sport.... basketbal mě nijak nebaví, ale tento film mě příjemně nabudil, kdo ví, třeba se mi i košíková zalíbí... A že to nebylo jen o ní... Každopádně tento madafaka film s vynikajícím Samuelem L. Jacksonem v roli nekompromisního kouče Cartera má tempo, má švih...má taky spoustu klišé a trochu toho patosu, ale what the hell, ja jsem jim to docela žral. Carter je očividně borec :) Příjemné překvapení.__Na podruhé musím ještě dodat, že Samuel L. Jackson je prostě ZVÍŘE! ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

To si takhle jeden pán řekl, že natočí nějaký film....... Povídá.. "Nemělo by to být zbytečně zamotané, ale musí to lidi zasáhnout uvnitř. V srdci. A do jakýho prostředí to zasadím? Ježiš, co tam ti černoši dělajíí??? Oni snad..berou drogy aaa jdou hrát basketbal jako by se nechumelilo. Takhle to nenechám! Snímek bude o černoších, kteří hrají basketbal ale drogy tam budou jen trochu, takových snímků je už hodně. A ještě budou kašlat na učení. No joo, ale chce to tam dát nějakou dospělou osobu.. Jasněě. Trenér basketbalistů. A ten je bude trénovat a zároveň to bude člověk hodný uznání, který chce pro své kluky jen to nejlepší.. VZDĚLÁNÍ.. skvělý nápad. A jak toho kouče pojmenuju. Hele já jsem taky člověk hodný uznání. Jaká náhoda. Bude to Carter. Kouč Carter. A hele máme i název. A bude to černoch aby k němu ti klucíí z basketu vzhlíželi". No jo, ale mohlo by to mít rasistickej podtext. Musím tam dát i bělocha. Tak to bude jeden z basketbalistů. Skvělý." .......A ten pán ten film skutečně natočil. A ohromně se mu to povedlo. A dokonce i ten pán, co hrál toho trenéra byl přesvědčivý. Celý snímek se povedl na výbornou. 95% ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Volky nevolky musím dát plnou sazbu, protože film splňoval všecky moje přísná kritéria.☺Mají to ti černouši ve světě těžké, podle statistiky je s 80% jisté, že jich pár z nich pravidelně skončí v lochu. Většina z nich ani neodmaturuje a na výšku se dostane minimum, což je automaticky vyhazuje na ulici. A jak jsou talentovaní, viz famózní black music. To byl jeden z atributů, který mě moc bavil. Pak skvělé tempo, fantastické výkony všech, hlavně SLJ, krasavec Channing Tatum a především silný příběh o člověčenství. Bylo to tak lidské, až mi přijde slovo humanismus přitroublé a hrubé. Pár emočních scén mi zaslzely spontánně oči a to je co říct. U nás mají mladí šanci vystudovat střední skoro všichni a na vysokou jich jde výše zmíněných 80%, co dodat? ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin: 1. All Night Long - Red Cafe [3:33] ,2. No Need For Conversation - Fabolous/Mike Shorey [3:38] ,3. Professional - Chingy/G.I.B. [3:36] ,4. Southside - The Game/Lil Scrappy [4:12] ,5. Roll Wit You - Ciara [3:23] ,6. Wouldn't You Like To Ride - Kanye West/Common [3:51] ,7. Hope - Twista/Faith Evans [4:12] ,8. Your Love - Van Hunt [3:33] ,9. This One - Ak'sent [3:06] ,10. Beauty Queen - Czarnok [3:44] ,11. Balla - Mack 10/Da Hood [4:07] ,12. Time - St. Lunatics [4:52] ,13. What Love Can Do - Letoya [4:04] ,14. About The Game - Trey Songz [3:39], ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě sejmulo tak jak se sluší a patří. Coach Carter je vrcholem sportovních filmů, je to poctivá práce kamery, je to úchvatná hudba Travora Rabina, ale je to především excelentní herecký výkon Samuela L. Jacksona. Mnozí zde filmu vyčítají kýčovitost filmu potažmo scénáře a já jim to vyvracet nebudu. Jenže všechny ty řeči o morálce, vzdělání, systému apod. jsem prostě Cartrovi věřil a to je umění. Coach Carter je přesně film pro mě i jako bývalého basketbalistu i jako fanouška dobrých filmů. Jenže malá odlišnost tu je - tohle totiž není jen dobrý film, tohle je setsakramentsky povedená filmová pecka !!! :-) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Thomas Carter získal v roce 2005 ceny Black Movie a Black Reel za nejlepší režii. (Terva)

Reklama

Reklama