Reklama

Reklama

Vzepřít se obrům

  • USA Facing the Giants (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Šest let trénování středoškolského fotbalového týmu Orlů nepřineslo Grantu Taylorovi žádné dobré výsledky, natož vítězství. Navíc teď musí čelit zdánlivě nepřekonatelným pracovním a osobním potížím, a to se pak na konec trenérské kariéry pomýšlí snadno. Ale po jednom nečekaném setkání v sobě Grant objevuje víru, jež mu dodá sílu vytrvat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

štísko 

všechny recenze uživatele

Jde o nízkorozpočtový film a je to na něm znát. Nepříliš známí herci a režisér. Žádné velkolepé scény, ani za srdce beroucí hudba světových skladatelů. Místo toho se nabízí lehce předvídatelný příběh bez složitých zápletek, nedělajíc si velký nárok na pozornost. Vtipnou, ale nikoli zlehčující formou se divák dovídá jasné evangelium. (Evangelium-radostná zpráva. V tomto případě o příchodu a oběti Pána Ježíše za každého z nás). Není to jen o zápase proti týmu obrů na hřišti,ale především proti těm v nás. Strachu z neúspěchu, sebelítosti atd. Jistě je a bude dost těch pro které se tento film stane pohádkou, která se ve skutečnosti stát nemůže. Rád bych proto zakončil jednou z ůstředních myšlenek tohoto zdařilého snímku: Co je s Bohem nemožné? Tři hvězdičky dávám za kvalitu, plus jednu navíc přidávám k filmům které kromě pobavení mají také co říct. ()

JirkaLexa odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně odporný snímek, který jsem si pustil s vidinou dramtického sportovního prožitku spojeného s mým oblíbeným sportem - americkým fotbalem. Avšak to, čeho se mi dočkalo byl odporný patok z dílny amerických katolických fanatiků. Už od začátku filmu mě bylo na zvracení a po každé větě, která obsahovala slovo bůh či podobné hloupé řeči se tento pocit ještě utvrzoval. Nerozumím, jak takový film někdo vůbec může vydat, ale chápu, že v USA má nejspíš úspěch. Jak smutné ... 0% ()

Reklama

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Křesťanská agitka navlečená do helem a chráničů, která každého, kde se neveze na stejné vlně jako autoři, prožene záchvaty trapnosti nebo smíchu při každém "osudovém" breakpointu. Jenže - mimo realitu jsou všechny týmové filozofie a motivační proslovy, které udělají z bandy lazarů vítězný tým - a je jedno jestli jsou naražené na lásku k Bohu, škole, městu nebo quarterbackovi. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Alex Kendrick natočil film, ktorý len ťažko zažánrovať. Áno, je tu náznak drámy, dokonca i romantiky, a vlastne i športového filmu, no najpresnejšie by bolo asi hovoriť o motivačnom snímku. Film pre celú rodinu nesúci sa v kresťanskom, miestami až moralizátorskom duchu patrí v mojom okolí medzi najobľúbenejšie, a keby to tak nebolo, azda mám k nemu i vrúcnejší vzťah. Takto ho aspoň rešpektujem ako dávku rýchlej duchovnej podpory pre tých, ktorých odchovala katolícka viera. Samozrejme, priveľká koncentrácia zázrakov a pozitívneho myslenia môže, ale nemusí byť každému po chuti, no pre kresťanov, ktorí sa momentálne ocitli v ťažkom duševnom rozpoložení, to zaiste bude nielen filmový, ale najmä citový zážitok. ()

Themilhaus 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrý film na sportovní téma, kde šlo o to jak se outsideři mohou přes svoji píli dopracovat až na vrchol. Z mého pohledu film hodně sráželo pronášení 10x do minuty s bohem není nemožné nic, otevři se bohu , sklid své oseté pole atdé adté a pořád dokola jak u magorů, proto snížuju hodnocení na dvě hvězdy, Ámen! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Film byl nejprve natočen jako HD video, později byl však přenesen na film. (Miuri)
  • Když trenér (Alex Kendrick) vysvětluje Davidovi (Bailey Cave), že musí kopat rovně, cituje biblickou pasáž z knihy "Matouš", kapitola 7, verše 13-14: "...široká je brána a prostorná cesta, která vede do záhuby; a mnoho je těch, kteří jí vcházejí. Jak těsná je brána a zúžená cesta, která vede do života, a málo je těch, kdo ji nalézají!“ (Kuny27)
  • Konference katolických biskupů Spojených států a jejich oddělení pro film a vysílání udělilo filmu hodnocení A-II, které představuje morální nezávadnost pro dospělé a mládež. (AGAMENON)

Reklama

Reklama