Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vícevrstevný snímek, který si s vámi pohrává - to však nemusí nutně znamenat, že on sám by byl hravý a nenucený. Nějak se při nejlepší vůli nemůžu ztotožnit s jeho hlavním hrdinou - což je pro mě dost překvapivé, když ho představuje Robert Redford. Tudíž si zachovávám odstup a věřím mu jen tak napůl ... obzvláště finální scéna na střeše ve mně vzbuzuje víc pochybností a nespokojených otázek nežli uspokojivých odpovědí. A jen tak na okraj: V podstatě teprve ze závěrečného vyjednávání lze vyvodit, že se (krom jiného) jedná taky o komedii. Váhavých 3,5* ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení s herci starší generace Sidniey Poitierem, Danem Aykroydem(sorry kámo, ale už nejsi nejmladší a už nejsi tolik obsazován :)), Ben Kingsley a v neposlední řadě Robert Redford. Redford nenechává nic na náhodě a od začátku na sebe upoutává pozornost všeho včetně kamery. Herecké výkony a menší, očekávaný, zvrat po polovině filmu je příjemný a osvěžující. Konečné vloupání do "továrny na hračky" není žádné sci-fi a celý film je příjemná oddechovka s dobrými herci. ()

Reklama

kubilov 

všechny recenze uživatele

Zajímavý mix klasicky nadsazeného lupičského filmu, tak trochu paranoidně politického thrilleru, navíc s prvky komedie. V období těsně po pádu Železné opony se jak svět Západu, tak Východu, začínají propojovat a vznikají tak zase jiné konflikty než jak tomu bylo během Studené války. Robert Redford celý film klasicky táhne svou ohromnou hereckou silou, zde má však k ruce skvělý tým a Bena Kingsleyho, jenž má účes, jaký bych u něj snad nikdy nečekal. Hlavní motiv jakoby vypadl z nějakého bondovského filmu, ale zde překvapivě docela dobře funguje. To závěrečný pochcání republikánů si prostě odpustit nemohli.. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Je úsměvné sledovat spektakulární technologický posun, 1)  k němuž za posledních 30 let došlo - například ve vzhledu počítačového hardwaru. To je taky můj nejsilnější dojem z filmu. Ale podobný code breaker by jistě ocenili mnozí i dnes._____ 2)  Docela vtipný scénář sice režie nevyužila naplno, ale zejména ve druhé půlce je snímek už docela fajn._____ 3)  Chvílemi se na obrazovce dějí věci zcela nesmyslné, očividně proto, aby to bylo akčnější._____ 4)  Dadaistický konec pak vskutku korunoval dílo._____ 5)  Jako obvykle mě iritovaly chyby v překladu u českého dabingu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Robert Redford ve filmu, který dost často připomínal komedii. Těch vtipných prvků tam bylo opravdu hodně. Celá zápletka je zajímavá, ale postupně jsem se do všeho tak zamotal, že už jsem se ztrácel v tom, kdo koho vlastně vydírá, kdo k jaké organizace patří a pod. Na druhé straně je scénář docela vtipný, zábavný stejně jako dialogy. Některé momenty působily hodně naivně, ale to už zkrátka u komedií bývá. Nejvíc naivní je v tomto ohledu konec. Roberta Redforda v současně vysílaných filmech moc vidět není, ale rozhodně je to škoda. Není to sice vyložený typ na komedie, což potvrdil také zde, kde za něj sbírali body kolegové. Bohužel má ale snímek více než dvě hodiny a na tuto dobu celý děj neutáhne, což je škoda. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Matka (Dan Aykroyd) nosí ve filmu tričko z nápisem "Aleka's Attic", což je skupina Rivera Phoenixe. (Zdroj: ČSFD)
  • Film byl v roce 1993 nominován na cenu Edgara Allana Poa. Vyhrál však snímek Hráč (1992). (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama