Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shaun je obchodník, kterému nikdo neprojevuje respekt. Hádá se neustále s matkou a své dívky Liz si nevšímá. Se svým nejlepším přítelem Edem nejraději vysedává celé dny v hospodě Winchester. Liz už toho má dost a oznámí mu, že od něj odchází. Shaun si uvědomí, že mu na ní opravdu zaleží, a rozhodne se, že bude ke svému životu přistupovat zodpovědněji. Jednoho dne ráno uvidí na své zahradě neznámou ženu, která vypadá jako opilá. Když do ní strčí, žena se napíchne na kůl, a stále žije! Shaun se dozvídá, že nebezpečný virus přes noc změnil většinu obyvatel města na živé mrtvoly. Požádá Eda, aby mu byl po ruce při záchraně Liz i matky. Skupinka přeživších nakonec nachází útočiště v hospůdce Winchester... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 020)

kinej 

všechny recenze uživatele

Pár filmů z někým ze dvojice Pegg/Frost jsem viděl a důvod jejich velké popularity mi zůstává utajen i po shlédnutí úsvitu mrtvých. Ani jeden z herců na mě nepůsobí dojmem mimořádného komika, spíše se jeví jako nromální hospodští týpci co z nudy napsali film a ono jim to vyšlo. Tahle parodie na zombie filmy sice není špatná, ale myslím, že z tohoto námětu se dá těžit mnohem víc. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Jen Edgar Wright má tak velký koule na to aby dokázal namíchat tak delikátní koktejl zombie hororu a romantický komedie.... Shaun of the Dead je totiž esence vizuální komedie, kanonáda meta-žánrových vizuálních gagů, a v neposlední řadě extrémně nahláškovaná a geniálně stylizovaná žánrová parodie, která naprosto perfektně využívá vizuální variace či paralely a satiricky pojímá klišé svého žánru a ironicky se jim vysmívá. Zkrátka dnes již ikonická klasika, která právoplatně získala status kultu a jednoho z nejoblíbenějších britských filmům. Alfou a omegou je zde – krom samotného britského humoru – ústřední duo Simon Pegg & Nick Frost, asi nejikoničtější duo od dob Evy a Vaška. Společně s grindhouse flickem Planeta Terror pomyslný vrchol svýho žánru, na kterej se rád občas podívám i s božím českým dabingem kterej nemá sebemenší chybu. Miluju to ❤ ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Až pojedete ráno autobusem nebo šalinou do práce, prohlédněte si radši pozorně lidi kolem sebe. Ty tupé ksichty, prázdnota v očích, svěšená ramena i koutky úst, tělo kymácející se jakoby bez života... Vždyť to dobře znáte :-).Třeba o nic nejde. A nebo... někteří z nich už byli pokousáni a začínají se měnit v Zombie... Nikdy dřív bych nevěřil, že si, sám u toho patřičně zaprasený od krve a vnitřností, budu tak rochnit mezi mátožnými okusovači :-). Ale stalo se. A právem. Ona totiž (již sehraná) dvojice Pegg a Frost spolu s celým filmem Soumrak mrtvých jsou NAPROSTO K SEŽRÁNÍ. Přitom jsou zábavní přirozeně, normálním a uvolněným způsobem. Dobré žánrové parodie mám rád, a když se navíc povede komedie, která se dá v případě zájmu klidně konzumovat i jako opravdový zombie horor, tak je to pecka. Prošpikovaná nejen hláškami, a spoustou odkazů na parodované známé filmy žánru, ale také vymazleným morbidním černým humorem. A při tom všem je to i milé dílko vyznání lásky k zombie filmům. Jo, a abych nezapomněl, má to ten nejlepší konec, jaký mohli scénáristi vymyslet. Klobouk dolů za to, jak rozsekli zapeklité Shaunovo dilema komu dát přednost, jestli své dívce Liz nebo kamarádovi, línému flákači Edovi, který mu visí na krku, když je jasné, že nechat si oba je zhola nemožné. A to hlavně tak, aby ani jeden z trojice tím řešením netrpěl. Že to nejde? Tak si počkejte na vtipnou pointu Soumraku mrtvých ! Ale až půjdete po ránu do sámošky nakupovat, prodavač nebude za kasou a vy po něčem uklouznete, zkontrolujte si raději, po čem to bylo :-) ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Ale jóóó ... jde o parodii. Množství gegů odkazuje na starší zombie -filmy, zejména na Romerovu trilogii. (Hned název na její druhý dil.) Jako v Noci oživlých mrtvol i zde přichází zkáza z vesmíru. Stejně jako v Úsvitu mrtvých postupně přestávají vysílat televizní stanice. Jako ve Dnu mrtvých přežívají hrdinové díky ochraně vojenské jednotky. -- Spíše než o horovou parodii, ovšem jde čistě o zombijácko-teenegerovskou komedii. Shauna čeká těžký den, na který si předsevzal několik nelehkých úkolů. Seřazeny od nejjednoduších po nejtěžší to jsou: navštívit maminku, získat zpět své děvče a nakonec úspořádat svůj život. Než skončí den Shaun samozřejmě všechny úkoly zvládne, přičemž jen tak navíc se vypořádá s poměrně slušným počtem zombíků. Sečteno a podtrženo: Pokud jde o mne - zábavná komedie, která neurazí ničí vkus. (Tuhle scénu má rád můj muž. Popsal ji na svém blogu a pokud se rozhodujete, zda film vidět, řekne vám, myslím, hodně o celkovém charakteru filmu) ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

65% - Zajímavý film s dvěma naprosto rozdílnými částmi. Zatímco ta první, bez zombíků, nebo ještě když se teprve učili, jak s nimi bojovat, byla parádní, ta druhá, kdy jen běhali z místa na místo, mlátili tady, mlátili támhle, už byla poněkud slabší a bez nápadu... Simon Pegg mi potvrdil, že je výborný herec - komik a rozhodně se rád podívám na další filmy, v nichž hraje... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Edgar Wright v zajetí popu

Edgar Wright v zajetí popu

24.06.2018

Režisér Edgar Wright (Scott Pilgrim proti zbytku světa, Baby Driver) si vybral svůj příští projekt, překvapivě však nebude souviset s komiksy, dospívajícími řidiči, ani zmrzlinovými kornouty. Natočí… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Reklama

Reklama