Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 035)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Do tohoto dne jsem nepochopil proč vlastně došlo k nepochopitelnému remaku skoro nového filmu když už bylo předem jasné, že to dopadne víceméně stejně. Hulk nemá dobrý příběh a nemá v sobě ten potenciál. Na komiksového hrdinu je až příliš vážný a dramatický. Po technické stránce je to naprosto stejné jako u původního Hulka - tedy ohromující celky, nedotažené detaily. Tim Roth tomu dodává potřebnou šťávu, Liv Tyler na okrasu (klasika) a Edward Norton a jeho ustaraný obličej mne rovněž dvakrát neinteresuje. Alespoň že úvodní titulky udělaly pořádný "apgrejt" a za doprovodu rázné orchestrálky je to jedna z mála strhujících věcí, které ve filmu uvidíte. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně tupý Hulk! Nechápu, jak tohle mohli vůbec pustit do kin!!! První hodinu tam Norton je ubrečenej žebrák. Pak se změní na Hulka a neuvěřitelně debilně se tam honí s hummerama někde na louce. Pak svede tak blbej souboj s Timem Rothem (ok setře ho stylově) a s vrtulníkama, že lepší efekty snad měly i filmy z 90. let. Dále brečí nahej ve sprše, kterou si plete s rotačákem!!!!!!!!!!! Pak tam další hodinu všichni zmateně a nevýrazně běhaj a pak je finální bitka, přijde Downey jr. a šmitec. Nápaditější a propracovanější scénář najdete i v pornoprůmyslu. Hulk Erica Bany by obě monstra z tohohle filmu profackoval jak nic a ještě by u toho stylově hopsal po poušti. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Leterrier dokázal, že rutinní práci zvládá, ale nic světoborného v novém Hulkovi neukázal. Děj nepůsobí trapně, ale je přesně nalinkovaný, akční scény ujdou, ale ve srovnání s krvelačnými pudly a házení tanky v Leeho verzi je to hodně slabý odvar a herci si až na povedeného záporáka Rotha nějak nevědí rady. V rámci žánru pouhý standard, který Hulka opět uloží na pěkných pár let k ledu (pokud se neobjeví v Avengers). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Unikátne herecké obsadenie versus primitívna charakterizácia postáv na úrovni dvojrozmernej PC hry. Veľkofilmová ambicióznosť versus béčkovitá klišoidnosť. Vážne sa tváriaca gýčová obrazová štylizácia a fetišisticky priamočiara a samoúčelná militaristická akcia. Proste „completely new level of weird“, aneb zábavné guilty pleasure hodné Zlatej maliny za najhorší film roku. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Všetci tu vedú búrlivé diskusie o tom, aký je rozdiel medzi Hulkom od Anga Leeho a novým od Louisa Leterriera. Vraj viac akcie, ostrejšie zameranie na dobrodružnú jazdu a premena zhrnutá do úvodných titulkov, ktorá mala pomôcť zrýchleniu deja. Úvod ako blesk, to je pravda, kým skončia posledné titulky, dozvieme sa to, čo Lee rozoberal úvodnú temer hodinku. Ale! Po nich nastáva päťdesiat minútová len páperovou akciou vypchatá diera a Leterrier akoby si nechával 3/4-tiny rozpočtu na finálnu polhodinku. Pravda aj akcia je rozbúrená ako more počas tsunami a ja som sa pri mnohých scénach prichytil s otvorenou hubou. Leterrier sa však aj dokonale pohral s postavou Hulka samotného a mal k dispozícii porovnateľný rozpočet. Nortonov Hulk má do posledného detailu prepacovaný každý chlp, kým zelený Bana vyzeral ako vystrihnutý zo stránky comicsu. Pre mňa je tento pokus o chlp lepší ako päť rokov stará záležitosť. 80%. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Liv Tyler přijala roli Betty Ross, aniž by si přečetla scénář. (Spidey3)
  • Postava Hulka (Edward Norton) se poprvé objevila v sešitu „Incredible Hulk #1“ z března 1962. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama