Reklama

Reklama

Iron Man 2

  • USA Iron Man 2
Trailer 2

Tony Stark, majitel velké zbrojařské firmy a vynálezce speciálního obleku Iron Mana, odmítá snahy vlády o vydání své technologie pro potřeby armády a tvrdí, že nepřátelé státu jsou ve vývoji o mnoho let pozadu. K jeho velkému překvapení se na závodech v Monze objeví podivný muž, který ve velmi podobném obleku vyvolá nejdříve autonehodu závodních formulí a následně napadne Starka. Útočníkem je Ivan Vanko, zneuznaný potomek ruského vědce, který kdysi pomáhal Tonyho otci založit Stark Technologies. Z vězení ho unese Tonyho konkurent Hammer, který chce, aby mu tajně vyrobil obleky Iron Mana. Jenže Vanko začne pracovat na takzvaných drondech - válečných robotech. Pro sebe si vyrobí svůj vlastní oblek Iron Mana a na výstavě technologických válečných novinek pomocí svého tajného softwaru a robotů napadne diváky a Tonyho... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 555)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sexy Robert Downey si podruhé oblékl kovové brnění coby Iron Man, pustil AC/DC a k tomu si přizval bouchače Mickeyho Rourka, který tu ještě vypadá zatraceně dobře, než se mu ještě víc povedlo z*urvit se plastikama. Whiplash mohla být perfektní postava, stejně jako Justin Hammer (sakra, měli jste Sama Rockwella!!:), jenže Iron Man 2 se nese více v duchu komedie. A to je také možná hlavní důvod, proč oba dva nejvýraznější charaktery budí spíše rozpaky a úsměv na rtech, než aby si člověk pomyslel, jak jsou drsní. Dramatických scén je zde sice také mnoho a fungují výborně, ale celkově je příběh namočen do humorné limonády:) Then again... už se tady začíná rozjíždět to monumentální MCU, máme tu Nicka Furyho, poznali jsme Natashu Romanoff a jsme opět rádi, že vidíme i agenta Coulsona:) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vše při starém. Dokud je Downey sám sebou (a nebo Starkem, chcete-li) je to většinou zábavné, jakmile nasadí hledí a dojde řada také na jinou než slovní akci, tak začíná nuda, rutina a... jedna nuda navrch. Příště by to chtělo podstatně více podobně "tokavých" komediálních scén v duchu té ve Starkově bývalé ředitelské kanceláři a mnohem méně akce. Nebo režiséra, který ji umí. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Větší popcorn než jednička, ale pořád hodně zábavné! Mickey Rourke je určitě mnohem lepší záporák než Jeff Bridges a celkově obsazení je skvělé! Na jedničce mě ale nějak víc bavily ty momenty, kdy Tony Stark ještě nebyl Iron Man, což už se tady logicky nemůže opakovat. AC/DC samozřejmě nemůžou chybět, palec hore! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdo nemá rád zbraně? Kdo nemá rád techniku? Kdo nemiluje slávu vyleštěnou penězi? Amerika vládne světu v blockbusteru, který odráží jednu tvář vlastního publika a stejně se tomu každý nechápavě směje. Akce rozhodně přibylo, je zajímavější, originálnější, i když někdy řešená (třeba final battle) hrozně urychleně. Je ovšem dobře, že Favreau buduje půdu pro Avengers opravdu solidním způsobem. Robert Downey jr. zase filmu vládne, i když prsa a rty Scarlett jsou rozhodně nebezpečné zbraně... Co bude dál? Nevím, ale dvojka mě dokázala opět pobavit na příjemné dvě hodiny, ale kromě toho skryté americké posedlosti nenabídlo nic, co bych musel vidět znovu. Klasických slabé 4*=70% s očekáváním, že ve trojce bude všeho třikrát tolik:). ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Downey sa snazi co mu jeho sarm staci, ale ani jeho vykon nedokaze zakryt scenarom slabo vyuziteho zaporaka v podobe Rourkea a neschopnost rozhodnut sa, o com vlastne dvojka ma byt. Ci v trende druhych dielov nacriet viac do duse i minulosti hlavneho hrdinu a priniest tak temnejsi a vaznejsi pribeh (s reflexiou na stav americkych vojenskych sil), alebo nezavazne blbnut a vytesovat sa, ze v hlavnej ulohe mame skveleho chlapika improvizatora. Vysledok nie je ryba ani rak, ale ako tak dychajuci morsky hybrid, kde uz nefunguje ani vztah Tonyho s Pepper. Nevadi mi malo akcie, vadi mi, ze jej absencia nema adekvatnu nahradu. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (173)

  • Scény, které se odehrávají v továrně Justina Hammera (Sam Rockwell), se natáčely v továrně SpaceX v Hawthorne (Kalifornie, USA). Lidé procházející v pozadí jsou skuteční zaměstnanci firmy, ačkoliv se filmovalo v noci. (Kubaaa97)
  • Když Tony (Robert Downey Jr.) zjišťuje, kdo je Ivan Vanko (Mickey Rourke), můžeme vidět fotografii, na níž je Ivan zatýkán. Jedná se ovšem o skutečnou fotografii, na níž vidíme Mickeyho, který byl před lety zatčen kvůli drogám. (Kubaaa97)
  • Scarlett Johansson se mohla ukázat v roli Natashy Romanoff díky tomu, že na tuto postavu včas znovu získalo studio Marvel. V letech 2004-2006 je totiž vlastnila společnost Lionsgate, ale jelikož svůj zvažovaný film nezrealizovala, práva se vrátila "domů". (Kubaaa97)

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Olivia Munn u X-Menů

Olivia Munn u X-Menů

15.04.2015

V Iron Manovi 2 se mihly hned dvě herečky, které čeká superhrdinská budoucnost u konkurence. Nejdřív se studiu 20th Century Fox zalíbila Kate Mara, která poslala Tonyho Starka na slyšení do… (více)

Reklama

Reklama