Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 4
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

Tvůrci:

Jac Schaeffer

Režie:

Matt Shakman

Kamera:

Jess Hall

Hrají:

Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Kat Dennings, Teyonah Parris, Randall Park, Kathryn Hahn, Fred Melamed, Debra Jo Rupp, Jolene Purdy, David Lengel (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (351)

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psychologie pro dvanáctileté děti v šesti hodinách nesmyslného bizáru a trapnosti, kde se většinu času jen útrpně čeká až se konečně odhalí velké tajemství které všichni diváci už dávno znají, a stane se z toho standartní Marvelácká blbina kde na sebe pár létajících blbů háže barevná světla. Některé z těch předchozích Marvelovských filmů k tomu poletování aspoň dávají docela zajímavou motivaci, jako třeba Civil War, ale ve WandaVision se veškerá motivace k čemukoli shrne jako "jsem smutná" a následně "protože kouzla, neasi". Ale je svým způsobem docela fascinující jak se zde autoři i ta spokojenější část diváků pokouší intenzivně ignorovat fakt, že hlavní hrdinka tohoto je jedna z největších amorálních sviní jaké se v celé sérii objevily, a dělá záměrně mnohem horší věci, než jakých se v Marvelovkách dopustila spousta opravdových "záporáků". 3/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nápadité a hravé. V prvých epizódach funguje humor a v tých ďalších zase tá akčnejšia línia. Prechody medzi nimi sú plynulé a bez viditeľnejších prešľapov. Posledný diel pekne graduje a zároveň tam fungujú aj emócie( čo je u Marvelu skôr raritou ako pravidlo). Pripisujem to herectvu Elizabeth Olsen a Paula Bettanyho. Vo svojich postavách sú veľmi prirodzení a majú množstvo naozaj prvotriednych momentov. Koniec uspokojivý do tej miery, že sa to niekde posúva. A funguje to pre mňa ako taký predĺžený film. To, že je tam množstvo rôznorodých klišé ( ďalší zlý... šak viete) je už také nutné zlo. A niektoré vykrádačky sú tu trošku ako päsť na oko( King, Superman). V konečnom dôsledku ale lepšie ako väčšina samostatných filmov. Takže v zásade spokojnosť. Po čase znižujem na tri. Hoci sa určite jedná o originálny prístup k látke, podobne ako zvyšné seriály od Marvelu, tomu začne dochádzať ku koncu dych. Protagonista vždy potrebuje poriadneho antagonistu. A ten v seriáloch od Marvelu trestuhodne chýba. ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, žeru to! Nejen, že je mi sympatická odvaha vykročit stranou osvědčené (a už dosti ohrané) marvelovské šablony, ale baví mě celý ten formát: Každý díl ve stylizaci sitcomů jedné dekády a někde pod tím schovaná backstory, která si s každým dalším dílem ukrajuje víc a víc prostoru. A přiznávám, komiksového geeka ve mně těší i to množství odkazů ke komiksům Roye Thomase, Johna Byrna a B. Michaela Bendise. Je to hodně originální take na celou tu dějovou linii od narození Wandiných dětí, přes "vymazaného" bílého Visiona až po House of M. A jako dodatek tam přihodili i "X-Menovskou" podobu Quicksilvera (po návratu x-menovských práv Marvelu). ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Aby po tých všetkých filmoch dával seriál venovaný konkrétnej postave zmysel, tak musí prinášať buď zaujímavú (neprebádanú) zápletku, alebo množstvo pikošiek, noviniek. WandaVision neprináša ani jedno. Nemám vôbec pocit, že keby som nevidel, tak by som o niečo prišiel. Seriál sa snaží byť zaujímavý svojou formou, štylizáciou, ale ten mix komédie a akcie nefunguje, respektíve prináša len ľahko zabudnuteľné momenty. Humor je priveľmi slušný a akcia priveľmi rozprávková. Áno, to je ono, je to seriál pre deti a mládež. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Sice se značným zpožděním, ale přece. WandaVision byl de facto jediný seriál, který mě z Phase 4 zaujal na první pohled, ale musel jsem si k němu najít cestu. Nicméně ve finále jsem byl až překvapen, jak kvalitní dílko se na ploše devíti epizod rozvinulo. Vysokorozpočtové, originální, sympatické obsazení a příběh, který má srdce. Pokud jste fanoušky sitcomů a vyznáte se i v těch, které patří do zlatého fondu amerického televizního vysílání, přidejte si rovnou jednu až dvě hvězdy navíc. Klidně už za samotné znělky k jednotlivým dílům. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (142)

  • Wanda a Vision mají v kalendáři označený 23. den, což odpovídá počtu dosud vydaných filmů v rámci Marvel Cinematic Universe. (Matej.Krajci)
  • V celé minisérii je víc trikových záběrů než Avengers: Endgame (2019). (ČSFD)
  • Umělecká jména, která Vision (Paul Bettany) a Wanda (Elizabeth Olsen) používají pro svou kouzelnickou show, jsou Illusion a Glamour. Takové pseudonymy používali Ilja a Glanys Zarkovovi, kteří byli sousedy Wandy a Visiona v komiksu „The Vision and the Scarlet Witch“. (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama