Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 1
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (1 439)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Film, kterému předchází asi dva tucty jiných marvelovek a mimo jiné má po titulkovou scénu, která není dle mého důležitá.( Nicméně jsem byl upozorněn uživatelem BlasteR666, že tomu tak není) Avengers se potkají se Strážci Galaxie a Dr. Strangem. A taky s Thanosem, který je opravdu zajímavý záporný hrdina. Po pravdě Thor: Ragnarok se mi líbil více, ale i tak je kvalitní marvelovka. Jen je tam možná až moc hrdinů pohromadě, proto je tu i ten Thanos se svým spravedlivým viděním vesmíru, což jiní vidí jako masakr a genocidu, hlavně ty kladní hrdinové. Rozhovor několik postav se svěřuje s problémy a vraždami v rodině je humorná. Peter Dinklage ve své asi největší trpasličí roli. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Russoovi si s Infinity War poradili stejně jako s Občanskou válkou - s přehledem kočírují ohromné (až obrovské) množství postav, z nichž každá dostane prostor, humor i emoce dávkují s citem, akce je bombastická, film vůbec na nic nečeká a šlape od začátku do konce... Kdekoho určitě překvapí, jak zdařile vykreslený záporák je Thanos, opravdu se povedl. Rozdělení na dva filmy určitě má smysl - nejen proto, že je co vyprávět, ale hlavně proto, že si po finále vůbec nedovedu představit, co všechno se ve druhém dílu semele a ohromně rád si na to počkám. ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

Kdo považuje za nejlepší marvelovky CAII a CA:CW, bude nadšený. Russovým se podařilo neuvěřitelné - skloubit postavy ze všech 8 sérií, aby to dávalo smysl, bylo to stravitelné, a každý segment má navíc přesně to, co na nich máme rádi - strážci galaxie a Thor jsou vesmírné opery, Strange a Stark sarkastičtí egoisté, Spider Man ukecaný nerd atd. Žádné vysvětlovačky, žádné představování - všechny ty postavy jsme za uplynulých 10 let viděli mnohokrát a víme, co čekat... Největší prostor tak dostává Thanos. Marvel má konečně pořádného ikonického záporáka, který není jen bezejmennou mlátičkou, ale charakterní postavou s motivací, minulostí, navíc skvěle zahranou - po Glumovi asi nejlepší komplet CGI postava. AIII je defacto brána celá z jeho pohledu, což se projevuje zejména na konci, tam se do toho Marvel fakt nebojí šlápnout okovanou botou. Už jenom pro toto neobvyklé rozhodnutí je nutné na nové Avengers koukat jinak než jen jako na spotřební zboží alá DC univerzum (a všechny ostatní komiksovky), ale jako na velice chytrý a v hodně ohledech osvěžujícím způsobem nekompromisní film. Kam se hrabe krotký Logan, a to k tomu nepotřebují ani Rkový rating. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Hezky to odsýpalo, člověk do toho na začátku spadne a nechá se unášet, kam ho příběh zavede. Přiznávám, že pro mě asi nejlepší film z celého toho pochybného Marvel universa. Tak jsem zvědavá, co nás čeká za rok. Člověk o tom může přemýšlet a s kamarády spřádat divoké teorie (bez internetu, bez znalosti předlohy, aby si to víc užil). Smutné scény, vtipné, dravé, citově vyděračské, umělé, přirozené, trapné, uber kchůl, ... má to všechno. V kině se na to fakt dobře kouká. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ano, jsem nadšen! Žádné nolanovské zlidšťování comicsových postav. Žádná dominance obyčejných lidí v superhrdinském příběhu. Akční jízda, skvělé efekty, velmi slušné 3D, vtip i temnota. Snad jen těch postav mohlo zemřít více, ale ještě není všem dnům konec! Vlastně pokud by nebylo pokračování, pak by zařvali všichni. Úžasné! Ač se do jisté míry považuji za intelktuála a milovníka artových filmů, tak intelektuálům a fanouškům artu tohle rozhodně, pokud nejsou nad věcí, nedoporučuji. Skvělý Banner, báječný Rocket, úžasná Scarlet Witch! Nemám opravdu co vytknout a těším se na dokončení. A znáte ten o Vetřelci? A co kdybychom vzali Kevina Bacona do týmu? ()

Galerie (112)

Zajímavosti (204)

  • Ve filmu se poprvé v celém MCU (Marvel Cinematic Universe) objevuje poslední z Kamenů nekonečna – Soul Gem (Kámen duší). Vyskytuje se na planetě Vormir a jeho „strážcem“ je Red Skull (Ross Marquand). (Nevka)
  • Komiksový Thanos se poprvé objevil v komiksu „Iron Man #55“ (1973); jeho origin (původ) byl odhalen v komiksu „Silver Surfer #37“ (1990). (Mr.Baboon)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama