Reklama

Reklama

Black Panther: Wakanda nechť žije

  • USA Black Panther: Wakanda Forever (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Královna Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) a Dora Milaje (Ivy Haralson) bojují o ochranu svého národa před zasahujícími světovými mocnostmi poté, co se rozšířily zprávy o smrti krále T’Chally. Zatímco se obyvatelé Wakandy snaží přijmout svou další kapitolu, hrdinové se musí spojit a s pomocí Nakii (Lupita Nyong'o) a Everetta Rosse (Martin Freeman) vytvořit nový svět pro království Wakanda. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (581)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

3/10 Podobne rozmáchla sebestredná nuda ako Eternals a totálna strata súdnosti (161 minút???) utopená v referencovaní samej seba. Wakanda Forever sa tvári strašne vážne, pritom je to jeden nafúknutý hlúpy príbeh o degenerovaných šľachticoch, ktorí absolutisticky vládnu vo svojich pašalíkoch a vedú medzi sebou genocídne vojny, ktoré ukončí len flashback a slzička a potom sa môžeme tváriť, že sa nič nestalo. Čo je devätnáste storočie? Sebareflexiu, humor ani nadhľad tu človek nenájde ani lupou. Navyše to nemá ani len tie pôsobivé kostýmy z jednotky. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že pátou hvězdičku dávám hlavně za to, jaký je to doják, a na památku Chadwicka Bosemana. Objektivně je totiž druhý Black Panther o něco horší než jednička, a není to tím, že chybí T’Challa, ale naopak tím, že něco přebývá. Stopáž se mi zdála až příliš velkorysá, čti přehnaná, na to, co se vlastně stalo... Přitom by stačilo pár desítek minut (a ne moc dobrých digitálních efektů) ubrat, a mohl z toho být výborný akční film s uvěřitelnou politickou zápletkou a s pamětihodnými scénami, jakou je například královnin projev v OSN. Výprava je nicméně pastva pro oči, hudba pastva pro uši a nové postavy mají marvelovskému filmovému světu do budoucna určitě co nabídnout. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ryan Coogler nezklamal a opět naservíroval silnou superhrdinskou podívanou, která se nestydí sociálních komentářů a komplexních myšlenek. V základu se tu nejen vzdává výtečná pocta Chadwicku Bosemanovi, ale především se podařilo přijít s výtečným zakončením 4. fáze Marvel Cinematic Universe, které zvládá být nejen správně velkolepé a epické, ale skutečně dodat i něco víc. Nejenom, že opět dochází k chválihodné prezentaci kultur, ale jde též o výtečnou filmařinu, ze které jde po celou dobu vidět snaha vzdát ten nejlepší holt. Především Coogler se poté jeví jako jeden z těch filmařů, kterého by si měl Marvel Studios do budoucna hlídat a třeba (zvěstmi podpořené) režijní vedení šestých Avengers mu s klidným srdcem svěřit.... ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Ryan Coogler je úplně jinde oproti ostatním tvůrcům MARVELovek. A na BP:WF je vidět, že mu tahle stáj zbytečně drtí tvůrčí křídla. Takžu tu máme výborné intimní drama o vyrovnání se se ztrátou. Naposledy mě v prvních minutách dokázalo rozbrečet snad jen Vzhůru do oblak. Ale pak tu je taky povinný a dost nesmyslný akční CGI servis. Nemluvě o totálně zbytečném prostoru pro Martina Freemana. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $250miliónov║ Tržby USA $453,829,060║ Tržby Celosvetovo $859,208,836▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,749,935║ Tržby za predaj DVD v USA $1,618,212║ Už prvý Panter mál svoje neduhy ale tú to už išlo úplne do kytek, strašne prestrelené na danú minutáž, nesúrodé. Dejovo plané až hrôza, miestami nehorázne pritiahnuté za vlasy, konania postáv. Pekné kostýmy, občas zaujímavé trikové sekvencie mi nestačia na lepší dojem. Nakoniec mi z toho vychádza ako víťaz len Rihanna z jej pesničkou Rihanna: Lift Me Up, ktorá aspoň na záver nechá trochu precitnúť nejaký smútok za hlavným protagonistom Chadwickom Bosemanom. /40%/ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (47)

  • Ve filmu vidíme graffiti s wakandskými symboly a s portrétem T'Chally/Black Pantera (Chadwick Boseman), který zemřel v boji. V překladu do latinky je tam napsáno: „THE PANTHER KING FOREVER LIVES IN US AND RESTS WITH THE ANCESTORS.“ Jedná se tak o památku jak na T'Challu, tak i na jeho představitele Chadwicka Bosemana, který zemřel v roce 2020 na rakovinu tlustého střeva. Tento film je herci věnován. Zároveň jde také o první pokračování v rámci Marvel Cinematic Universe, které nemá stejnou titulní postavu jako první díl. (DominatorCZ)

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama