Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál Ms. Marvel od štúdia Marvel predstavuje Kamalu Khan, násťročnú americkú moslimku, ktorá vyrastá v Jersey City. Kamala, nadšená hráčka a vášnivá autorka fan-fiction, je megafanúšička superhrdinov s bujnou fantáziou, najmä čo sa týka Captain Marvel. Kamala cíti, že nezapadá v škole a niekedy dokonca ani doma, až kým nezíska také superschopnosti ako hrdinovia, ktorých vždy obdivovala. Život je predsa lepší so superschopnosťami, no nie? (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Byť to ako posledná časť, tak tomu dám o hviezdu, hviezdu a pol viac, takto to skončilo ako lepšie dve hviezdy, ale stále ťažký podpriemer od Marvelu. Kašlem na to, že to bolo cielené pre teen publikum, na to som bol pripravený po prvých traileroch aj komentoch. Problém bol v akcii, resp. absencii akcie. Smallville bol tiež teen seriál, rovnako kopa iných samozrejme nových komixových seriálov a napriek tomu dokázali mať v každej epizóde z každého rožku trošku, tu boli fajn epizódy, posledná vyslovene výborná, hlavne finále, ale boli tam aj totálne mimo suché epizódy. Za slušné spracovanie mytológie, resp. dávkovanie mysteriózna a neznáma by som možno vedel prihliadnuť ešte pol hviezdy vyššie, ale to je maximum. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ja úprimne nevidím veľa dôvodov na to, aby som bol voči "Ms. Marvel" negatívne naladený. Nemáme tu možno nejakú vysoko prelomovú story alebo niečo podobné, ale film má dostatok energie, má dobré postavy a pekný vizuálny štýl, ktorý v niektorých momentkách vie scénky urobiť oveľa zaujímavejšie, než by boli normálne. Uvediem dva príklady. Keď sa Kamala s Bruom rozprávajú o svojich nápadoch a máme možnosť sledovať meniace sa grafity na stenách a budovách za nimi alebo vedľa nich. Je to veľmi pekný trik, za ktorý musím niekoho pochváliť. Rovnako skvelý moment je keď leží na koberci a začne písať správy v telefóne, máme možnosť vidieť texty priamo na ňom. Takéto scénky sú veľmi kreatívne a vyzerajú skvele. Plán cesty na Avengercom a potom realita sú tiež dobre spracované. Je to celkom vtipné si to porovnať. Ako sa hovorí, málokedy vyjde plán podľa plánu. Tiež by som povedal, že toto je jeden z mála projektov od Marvelu, kde sme mali možnosť vidieť, že nadobudnúť schopnosti nie je len tak. A je potreba ich pochopiť, naučiť sa s nimi pracovať, vedieť ich ovládať a podobne. A ten tréning je v tomto dobrý. Alebo aj prvý moment kedy má zachraňovať chlapca, ktorý ide vypadnúť z okna. A najmä sa tu často ukazuje, že Kamala nie je superhrdinka ako Captain Marvel alebo Captain America. Keď sa jej niečo stane, pôsobí to, že to celkom vie aj zabolieť. Najmä v úvodných častiach. Neviem. Ja som s výsledkom spokojný. Jej priatelia sa mi páčili, zloduchovia sú celkom zaujímaví. Plus jediné čo vlastne chcú je vrátiť sa domov. Možno jediné scénky, ktoré mi v seriáli občas vedeli vadiť sú dialógy s jej mamou. Viem, že je starostlivá a chce to najlepšie... len vtedy si najviac uvedomím, že  vlastne sme v trošku šablonovitom projekte o tínedžeroch. A minimálne v tomto smere si myslím, že "Spiderman: Homecoming" pôsobil zaujímavejšie. Inak sa ale nemám moc na čo sťažovať. Možno trošku ľahší projekt ako mali Marvel naposledy... alebo aj celkovo jeden z ich ľahkých produktov... ale bavil ma. A to mi stačí. Hodnotenie: B ()

Reklama

dragon94 

všechny recenze uživatele

Tak takhle opravdu ne. Celý děj je absolutně primitivní a nahodilí. Každá událost co se zde stane působí velmi nevěrohodně. Spoustu dějových linek je nakousnutých a pak vůbec nikam nevedou nebo se na několik epizod ztratí. Iman Vellani je sice sympatická a Kamala je fajn postava, ale to ani omylem nemůže vyvážit nulovou vypovídající hodnotu celého seriálu. Ani by mi nevadilo, že většinu času sledujeme muslimské tradice. Problémem je velmi slabé zaměření na Kamalu a její zžívání se se schopnostmi a celkově její cestu jak se stát hrdinkou. Kdyby alespoň postavy prošli během seriálu nějakým vývojem, ale při takto nahodilém ději to asi ani nešlo. Takže naprosto s klidným srdcem můžete tenhle seriál přeskočit a vůbec o nic nepřijdete. Stačí vědět jen, že Kamala může vytvářet světelné pole pomocí náramku. Jo a na konci je menší zmínka o mutaci v jejich genech. 1* 20% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[40%] Bohužel, tahle marvelácká minisérie mi vůbec nesedla. Ještě tak první tři díly jsem protekčně dal 3* s čistým průměrem, nějaký ten nadějný náběh do děje to mělo, ale efekty mizerné a o nějakých zajímavých super schopností tu vůbec není řeč. Hlavní hrdinka Kamala mě vůbec nebavila. Jako asi se trochu snažila, ale působila naivně pitomě + ty její trapné puberťácké hlášky. Akce též nic moc + výše zmíněné efekty. Poslední díl dějově nepůsobil nejhůře, nic nelogického jsem zde nenašel, ale co je mi to platné, když mě to vůbec nebavilo. Neříkám, že je to nějaký úplný brak, ale do MCU vesmíru bych to teda neřadil. ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fuj… jakože hodně fuj. Disney ve své nejmorbidnější podobě. Neskutečně (a nechtěně) parodický bizár, který neskutečně otravně (a rasisticky) zobrazuje nejen menšiny… a ještě se tváří, že je to “cool a funny”… kdyby to bylo alespoň vzdáleně ve stylu Outsorced. Tam našli přesně tu hladinu jak si dělat legraci ze dvou kultur, aniž by někoho uráželi. Pak ten uplácaný scénář (a to jsem si myslel, že debilněji než v Moon Knightovi to už nepůjde). A naprosto nejhorší na tom je, že to není zdaleka konec. Podrobně u jednotlivých epizod. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (77)

  • Postavu Aamira Khana vymysleli G. Willow Wilson a Adrian Alphona a poprvé se objevila v sešitu „All-New Marvel NOW! Point One #1.NOW“ z roku 2014. (Kubaaa97)
  • Během úvodní sekvence si můžeme všimnout obrázku papouška z čeledě kakaduovitých. Jedná se o odkaz na postavu klona Thomase Edisona z komiksů, jež má právě antropomorfní podobu tohoto papouška. Objevil se v pár komiksech jako protivník Ms. Marvel. Poprvé se objevil v sešitu „Ms. Marvel #5“ z června 2014. (Kubaaa97)
  • Kamala (Iman Vellani) tancuje na píseň „Be My Baby“ od The Ronettes, kde první verš odkazuje na právě proběhlou párty, kde potkala Kamrana (Rish Shah). (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

23.10.2022

Disney si svůj talent hýčká, a tak nyní režisérka dvou epizod Ms. Marvel a předtím dvou pákistánských animáků 3 Bahadur a 3 Bahadur: Rise of the Warriors Sharmeen Obaid-Chinoy dostane příležitost,… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Reklama

Reklama