Reklama

Reklama

Ant-Man a Wasp: Quantumania

  • Slovensko Ant-Man a Wasp: Quantumania (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Scott Lang (Paul Rudd) a Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) spolu s Hankem Pymem (Michael Douglas) a Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer) prozkoumávají Quantum Realm, kde interagují s podivnými tvory a vydávají se na dobrodružství, které přesahuje hranice toho, co považovali za možné. (Falcon)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (497)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Fáze 5 začíná! Dokázal mravenčí muž nakopnout novou etapu Marvelovského filmového vesmíru? Třetí Ant-Man měl nelehký úkol. Jednak musel zajímavě a svižně představit nového Záporáka, který bude zatápět naším hrdinům po další roky a také položit základy pro budoucí velký příběh, který bude kulminovat v dalších Avengers. Tohle vše se povedlo na výbornou. Bohužel se ale zapomnělo na to hlavní a to na Ant-mana. Když je řeč o záporákovi, Kang v podání Jonathana Majorse je Alfou i Omegou celého filmu. Kdykoliv je na scéně, krade si všechnu pozornost pro sebe. Jako nová hrozba funguje skvěle a nemůžu se dočkat, jak se bude ukazovat v dalších snímcích. Prezentace jeho síly a možností značí jen to, že Avengers budou mít co dělat, aby si s tímhle chlápkem mnoha tváří poradili. I vizuálně to vypadá dobře. CGI je povedené a někdo si dal opravdu záležet, aby Říši Kvant ukázal v tom nejhezčím světle, kde nechybí plno příšerek, divných lidí i celých světů. Humorem se snímek drží na úrovni svých předchozích filmů, ale bohužel to dokáže někdy narušit chod vážné scény. Ant-Man nejvíce doplácí na uspěchanost příběhu, kdy se vlastně všechno důležité děje tak nějak rychle a najednou máme finále, které je sice skvělé, ale není tak úderné. Čekáte nějakou velkou loupež? Máte smůlu. Hlavní příběh slouží opravdu jen k tomu, aby se Kang představil a na velký kvantový heist se nějak zapomnělo. Postava MODOKA je největším failem a filmu, hlavně na konci hodně ubližuje. Ve finále se ale pořád jedná o svižnou, akční, vizuálně vydařenou, podívanou, která sice nefunguje tak osudově, jak by chtěla, ale snaží se aspoň zábavnou formou nalákat na další dění V MCU. Kang tahá kvalitativně film hodně nahoru a je proto škoda, že se nedostalo víc na Ant-mana. Kdyby spolu ti dva trávili více času na scéně, snímku by to hodně prospělo. Film má dvě potitulkové scény, které mě osobně hodně potěšily. Pokud tedy váháte nad kinem, za mě dávám palec nahoru a doporučuji si film užít na velkém plátně. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čo to doprdele bolo ? Mám pocit, ako keby niekto v štúdiu Marvel spláchol všetky dobre nápady do záchodu. Najslabší Ant-man a aj jedna s najslabších Marveloviek. Úvod bol taký strašný, že som normálne trpel a divil sa, čo mi to tvorcovia predošlých celkom solídnych mravčích filmoch naservírovali. Príbeh slabota, žiadna návnada, po ktorej môže hladný divák skočiť. Herecké obsadenie je znova to isté (chýba tu však štýlový Miachael Peña), no mám pocit, že tu sú niektoré scény už moc prepálené a vôbec nefungujú tak ako v predošlých dieloch. Efekty a digitálna ríš Quant úplný grc, o otrasnej digitálnej mega hlave ani nehovorím, ľutujem tých hercov, veď na place videli len zelené plátno, potom sa nedivým, že nevedia čo majú vlastne hrať. Prečo po takej kritike nakoniec nedám nižšie hodnotenie ? Pretože sa to od polky celkom rozbehne a Jonathan Kang Majors je celkom solídny záporák a aj herec, ktorý sa na tu rolu hodí (niektorí z nás už ho mohli vidieť v seriáli Loki). Záver ma celkom bavil, páčilo sa mi finále a som zvedavý čo bude ďalej, tak s prižmúrenými očami hodím slabučkú tretiu hviezdičku. P.S: za titulkami sú dve scény, tak nevypínajte. 55% - 3* ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Další film rozšiřující celý MCU, takže víceméně jakkoliv špatný je, stejně je to must see, ale nutno souhlasit se zbytkem diváků, že kvalita celé franšízy jde drasticky dolů. Celé je to takové… tuctové, nezajímavé a příliš neoslnivé. Akce nikterak nevšední, příběh klasická šablona, říše kvant působí jako infantilní kombinace star wars, mad maxe a béčkových scifíček a ačkoliv se v ní pár nápaditých prvků našlo, dalo se z ní vytřískat mnohem víc. A tím se dostávám k onu proslulému Kang Dobyvateli, o kterém celé MCU mluví už roky a který má být proslulý ultimátní padouch. Well, z vyznění celého třetího antmana působí jako nezábavná vedlejší postava a ultimátní ňouma bez potřebných charakterových vlastností, motivace či vizuální zábavnosti na plátně. Suma sumárum jde o jeden ze slabších Marvel kousků a ikdyž koukatelný je, kvalita je ve srovnání s jinými prostě úplně jinde a já jen čekám, kdy nám všem už dojdou nervy a na celý Marvel brand jednoduše zanevřeme… ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Staré dobré časy, kde Evangelina v Lost oslňovala hrivou sú dávno preč, dnes už ponúka len hrncový účes Majky z Gurunu. O to však nejde. Film je vizitkou toho, že pretlak hereckých hviezd nezaručuje úspech ani kvalitu. Scenár písal týpek, čo v podstate nič veľké okrem jedného seriálu nenapísal a tak to aj vyzerá. Kedysi mali scenáristi bližšie ku spisovateľom kníh, dnes sú to často len nejakí pisálci hľadajúci inšpiráciu na twitteri a tiktoku, pričom podmienkou je zachovanie politickej korektnosti, inak job nedostaneš. Výsledkom je, že človek dnes dostáva filmy, v ktorých ako keby chytí do ruky obal Dostojevského veľdiela Zločin a trest, no keď ten obal otvorí, nájde tam lacný román od Evity. Veľa sa hrá na vonkajší dojem bez obsahovej formy. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

OMGWTFLOL Tohle je fakt jak od Eda Wooda, tady nějaká logika, koherence, návaznost scén a nedejbože smysluplnost příběhu vůbec nehrají roli. Tenhle scénář rozhodně nemohla psát AI, protože ta by odvedla práci rozhodně lepší. Přitom i přes ten hloupý příběh je to i hrozná nuda, tak potenciálně originální prostředí, a v něm přitom jen minimum nápadů, jen design těch živých baráků mě bavil, jinak to vypadá jak generické fantasy... akorát tedy extra hnusně natočené, kde green-screen trčí z každého záběru. I když tam green screen nepoužívali protože Volume, režisérovi to nedošlo, stejně všechno točil jak před zelenou zdí velkou zhruba tak tři metry na tři metry. MODOK to celé aspoň na chvíli zachraňuje, protože z otravné sračky z toho aspoň na ten malý moment udělá guilty-pleasure sračku. Don't be a dick. Beyond cringe. No, kdyby Marvel netočil i seriály, tak řeknu že horší už to být nemůže. 3/10 Btw vzhledem k tomu že v závěru jedna budova objímá druhou, vede mě to k otázce: jakým způsobem budovy v MCU souloží? A jak se rodí? Když přichází na svět malá baby-budova, vyleze z té velké oknem, a nebo dveřmi? Otázky, samé otázky. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (36)

  • Kang (Jonathan Majors) hovorí o porážke a o usmrtení Avengerov v iných alternatívnych vesmíroch. K týmto udalostiam došlo v seriáli Čo keby...? (2021). (Pat.Ko)
  • Film obsahuje dvě potitulkové scény. Ve 2. potitulkové scéně se objeví Loki (Tom Hiddleston) a Mobius (Owen Wilson), což je odkaz 2. sérii seriálu Loki (od r. 2021). (13Maty13)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Reklama

Reklama