Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 3
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

Tvůrci:

Jac Schaeffer

Režie:

Matt Shakman

Kamera:

Jess Hall

Hrají:

Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Kat Dennings, Teyonah Parris, Randall Park, Kathryn Hahn, Fred Melamed, Debra Jo Rupp, Jolene Purdy, David Lengel (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (351)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hravá forma v prvních dílech mě velmi bavila, sitcomovitost pomáhala jak humoru, tak celkové zápletce, ale důležité pro mě bylo sledovat epizody ne za sebou, ale hezky s pauzami, protože děje bylo pomálu a jednalo se jen o náznaky, byť velmi zajímavé a dobře zpracované (hele, divnej člověk vylezl z kanálu ; hele, divná barevná věc v černobílém díle). Postupem čase se vytrácí veškeré prvky sitkomu (jak nad tím přemýšlím, tak posledním prvkem byla jedna velmi boží písnička) a místo toho to je... Prostě Marvelovka, ale jedna z těch méně zábavných, protože vůbec nevyužívá potenciálu postav, konec samotný je nechutně nudný a dokonce tak, že v podstatě každá teorie, co se v průběhu premiéry dala najít na internetech, byla mnohem lepší, než výsledný konec. mimochodem, moje oblíbená byla ta, že Wanda nežije a je to jen činčila, co okusovala její zetlelé ostatky a přešla na ni část její kouzelné moci a díky tomu by měla po konci seriálu nekonečný přistup k jablkům Ano, bavil jsem se, bylo to odvážné, dobře natočené, ale... Originalita formátu trochu přebila originalitu příběhu, jako takového, ten je až příliš velkou sázkou na jistotu a stahuje Wandu s Visionem do tříhvězdičkových vod. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ač na jednu stranu hodně cením tu odvahu zkoušet hodně netradiční přístup, navíc v druhé nejpopulárnější značce celé popkultury, jsem jeden z těch, kterému sitcomové epizody vůbec nesedly. A popravdě mě překvapilo, kolik lidí tady u nás to hodně bavilo. Považuji se za ortodoxního marveláka, minimálně filmy z první a druhé fáze jsem viděl třeba 10x a první seriál z tohoto univerza byla zkrátka povinnost a na postavu mé oblíbené Elizabeth Olsen jsem se vskutku docela těšil, ač jsem po prvním traileru čekal, že ten rozjezd bude hodně pomalý. A v kombinaci s tím, že jsme to konzumovali od ledna až do března mě to týdenní čekání na další díl docela obtěžovalo, ačkoliv mě samozřejmě baví nejrůznější teorie po každém díle, nicméně mě asi nic extra nepřekvapilo, jelikož se o všech hercích předem mluvilo, jaké budou hrát postavy (jen s Evanem Petersem to bylo malinko složitější). Jo holt Disney+ chybí obsah, tak to musí roztáhnout na dva placený měsíce. Osobně nemám rád ani netflixovský standard binch watchingu, ideální by pro mě byl kompromis 2-3 dílů týdně. Nicméně opět k seriálu samotnému. Mé výsledné dojmy dle očekávání citelně zachraňovala druhá polovina a ač jsme se nakonec nedočkali ke konci spekulovaných hodinových dílů, vlastně jsem se na každý díl zvlášť těšil a příjemně mi utekl (i když jsem sem tam zapomněl, že je zase pátek). Co se týče slibované velkoleposti srovnatelné s filmovými kino velkobijáky, tak bych tady malinko brzdil, skutečně akční díly byly jen poslední dva díly, výprava bylo jedno městečko a provizorní základna jedné toužebně očekávané organizace, ve které se ovšem několik dílů nedělo lautr nic zajímavého krom návratu dvou mých nepříliš oblíbených postav. Takže vše zůstalo na bedrech hlavní dvojice a k mému překvapení i Kathryn Hahn, kterou rád uvidím i v budoucnu. Vpravdě je WandaVision obětí této zlé doby, kdy byl původně zamýšlen jako druhý seriálový počin a ten první by měl být poněkud tradičnější, ale snad se ta plánovaná chronologie v geniální mysli Kevina Feigeho nemusí kvapem měnit...70% s odřenýma ušima. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Začiatok katastrofa, potom trocha vylepšenie, ale aj tak je to marvel gebuzina, kde Bettany hrá Vision s takým ksichtom, že to je skôr vízia tvárovej deformácie po štvrtej dávke mňamky od fajzeru. Aspoň, že na Elizabeth sa dá celkom pozerať, hoci v originále má prefajčený hlas ako Miley Cyrus a len spomienka na ňu znamená akútny defekt toporivých telies v najdôležitejšom orgáne mužského tela. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Prvé dva diely sú skoro ako zlý retro vtip, ale fakt zlý. Vôbec to nemá žiadnu pôdu pod nohami, len krútite hlavou o čo tam vlastne ide, tretím dielom príde na to o čo tam ide. Koncept je jasný ale tento melodramat týchto utopistických superhrdinov vôbec neberie. Už ani v kino filmoch ma tieto dve postavy Vision a Vanda moc nebrali a seriál to len viac priklincoval, strata času. Marvel stagnuje? A riadne!!! /40%/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najoriginálnejšie podchytených seriálov súčasnosti, samozrejme najmä v spojitosti s celým Marvelom to pôsobí originálne, kto už má po krk šablónovito nakrútených blockbusterov, ten sa môže tešiť na niečo nové. Postupom času sa prechádza do konvenčnejšej roviny, čo ale ťažko tvorcom vyčítať, je to proste svet Marvelu a použitie nových prvkov má svoje limity. No a váš vzťah k seriálu sa bude odvíjať aj od vášho vzťahu k tomuto univerzu, ak ste mimo, nič vám nepovie, ak ste in, výrazne nesklame, môže aj nadchnúť. Celkovo mám ale dojem, že potenciál bol väčší a dočkám sa viacerých prekvapení, než som sa dočkal. To ale súvisí s mojim neutrálnym vzťahom k tomuto vesmíru. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (142)

  • V této epizodě dostane Vision (Paul Bettany) kus žvýkačky Big Red. To by v 60. letech ale nebylo možné, protože Big Red vznikla až v roce 1975. (Kubaaa97)
  • Epizoda slouží jako pocta americkým sitcomům z 60. let, zejména Bewitched (od r. 1964). (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama