Reklama

Reklama

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

genetique 

všechny recenze uživatele

Vysnená herecká forma Nickyho Cagea je späť a všetkým, ktorí ho už odpisovali týmto výkonom klepol po prstoch. Tentokrát sa karta obrátila, a i keď scenár nie je najhorší, rád by som vymazal z pamäti niektoré naozaj excentrické scény, ktoré si mohli tvorcovia odpustiť. Scenár sa v pôvodnom filme zameriaval viac na charakter postavy špinavého policajta. Film bol drsnejší, špinavší, prehnitejší, skorumpovanejší, ale takisto viacmenej spoliehal na výkon Harveyho Keitela. Herecké kreácie oboch hlavných predstaviteľov majú preto moje vysoké hodnotenia. Zápletka hrá však v tomto filme veľmi dôležitú rolu. Je moderná, veľmi pekne využíva aktuálne dianie, odbočuje do vedľajších uličiek, v ktorých ale slepo neblúdi a vždy si nájde cestu späť. V tých uličkách sú pánmi vedľajšie postavy, kde musím pochváliť dokonalý výber hercov. Hudba mohla byť výraznejšia, ale akciou, hláškami, napätím a všetkým ostatným som sa napapal dosýta. 80%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prazvláštny halucinogénny patvar bad-cop thrilleru s vynikajúcim Cageom a sexy Mendeskou. Neeticky atraktívna temnota ktoré síce baví, ale zároveň neuspokojuje "vyššie zmysly" tak ako by mohla. Bez Cagea by to zapadlo prachom bez povšimnutia. V rámci jeho filmografie posledných rokov ale svetlá chvíľa. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Halucinácie boli fajné, ale opajcnuté zo Strach a hnus v Las Vegas. Cageovo prehrávanie v úlohe večne sfetovaného policajta úžasné, no prehrávanie celého hereckého ansámblu i za triezva vo filmoch Johna Watersa chutí viac, pretože je omnoho viac šľahnuté a vymykajúce sa z bežného rámca, práve tým, že nenormálne (v zmysle malomestskej normality) sa chovajú temer všetci a bez barličky drôg. Humor v štýle: rob čokoľvek, keď na to máš gule ma neoslovil, nakoľko len reflektuje implantované vzory správania sa z lesklých stránok magazínov o životnom štýle či príručiek pre vysoko ctižiadostivých. No a nakoniec - obraz šialeného prefetovanca vo filme Abela Ferraru zachytil policajta svojej doby - neschopnú, hazardérsku a exhibujúcu trosku. Činila pokus o pokánie za to aká je, za to čo spôsobila. Herzog to posunul: policajt dneška neľutuje žiadne svoje svinstvo, všetko je ok! Hrdo a sebavedome spolupracuje s mafiou. Selektívne a náhodne napokon zatkne tých, ktorých dolapenie intuitívne vedie ku kariérnemu vzostupu. Povolené je všetko. Vnútorné pochybnosti sú odstrihnuté vírom zábavy. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Původní verze stála zejména na vykreslení postavy a "příběhu" velice nadaného poldy-feťáka ... Byla to naprostá pecka, která skvěle vystihovala svět drog v 70. a 80. letch ... Příběh byl jen okrajovou návazností na to, aby film nějak vyústil ... Až mysteriozní završení filmu, bylo možná trochu moc, ale přesto mělo svůj význam ... V remake jsem rozhodně nevěřil, ale to, co předvedl Cage, je naprostá pecka, dovoluju si říct, že v rámci dnešního světa drog, se svým hereckým projevem a proměnou skutečně vyrovnal i Kietelovi z původní verze ... Už jeho vyzáž byla pro roli skutečně dokonalá. K tomu špičková kamera a dokonce i zajímavý děj a úžasné vyjebávky ... I když nebyl tak drsný a odpudivý jako Kietel z původní verze, i tak si roli moderního feťáka, ale přesto nadaného poldy užíval naprosto bravurně ... a vyjebal úplně se všemi ... Nebýt zasazení drog a proměny hrdiny pod jejich vlivem, byla by to průměrná kriminálka. Ale tady obě stránky filmu hrály prim a děj byl výtečně srovnán se sfilmovanou sondou do světa moderního feťáka poldy ... Komu se zdál být film debilní, nelogický, dialogy přiblblé, totálně iracionální atd., tak je to jen tím, že neví nic o drogách ... Já s čistým svědomím a "bohatou minulostí" můžu tvrdit, že "TAKHLE TO JE" ... A proto dávám za 5*, protože je film pro mne prostě srdeční záležitostí, jak s tou umělou euforií, tak hnusem, smutným životem a sociálním úpadkem ... Nečekaná pecka, kterou ale běžní diváci nepoberou ... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem tenhle film viděl, český název ještě neexistoval. Nutno dodat, že lepší vybrat ani nemohli. Nicolas Cage zde sice předvádí docela dost zvláštní herecký výkon, při kterém se většinu filmu, kdy není zhulenej, zfetovanej a zdrogovanej, tváří jako schrbená děfka, co není schopná dojít ani na hajzl, aniž by si nezastěžoval. Jenže jakmile mu vlezete pod kůži, tak už se nezastaví. Po půl hodině se začnou dít skutečně pekelný věci, kterým francouzští lehce uplatitelní policajti nemají šanci konkurovat. Nicolas Cage ukazuje skutečný herecký výkon! Po delší době se mi jeho role skutečně líbí. Je svým způsobem akční, drsná, nadsazená a v jistých chvílích neskutečně agresivní. Není to sice nic z toho, co by se k němu hodilo, ale je to přesně to, co bych od něj nikdy v životě nečekal. A proto mě tak dokonale překvapil. Evidentně ale nepřekvapil zbytek diváků, jelikož film skončil v modrém rozpoložení, blížícím se 70ti procentnímu ohodnocení. Podle mě si to film nezaslouží a je mi naprosto jedno, zdali je film remakem, nebo tu Nicolas Cage hraje trošičku jinak, než jsou na něj všelijací odborníci zvyklí. Já se u něj výborně bavil a s klidem bych některé scény přirovnal k jednomu jedinému policajtovi. Vášnivému fanouškovi Atletico Madrid Bouřlivákovi Torrentemu ze Španělska. Jen s tím rozdílem, že tenhle film se tváří vážnějc, i když asi ve skutečnosti vážný není. Ale ksicht Nicolase na plakátu jasně určuje, že tenhle film je prostě peklo jako prase a vidět se musí. Pro mě je to jeden z nejvýraznějších hereckých výkonů právě Nicolase, jaký jsem kdy viděl. A to se zrovna neřiká každý den, ještě když si uvědomím, že jemu vychází každou chvíli nový film. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Kokain, který Terence McDonagh (Nicolas Cage) "šňupal", byl ve skutečnosti dětský pudr. (znamka22)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama