Reklama

Reklama

Temný stín nad L.A.

  • USA Dark Blue (více)
Trailer

Obsahy(1)

Prosazování zákona je v méně luxusních čtvrtích L.A. proklatě drsná záležitost, to ví elitní detektiv Perry velice dobře. Tentokrát musí spolu s mladým partnerem vyřešit brutální vraždu, která rozpoutala rasovou bouři po celém městě. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Figu 

všechny recenze uživatele

Krimi jako z Kinder vejce! Surprise obsazení. Překvapil mě čokoládový Ving Rhames a překvapil mě i sladký Scott Speedman. Brendan Gleeson byl na oko křehký jak vejce, přesto pod skořápkou tvrdý jako žlutý umělý ořech! A když se k tomu rozlouskne snad historicky nejlepší výkon Kurta Russela, je nadherná a barevná hračka na večerní pokoukání na světě! Mňam mňam mňam mňam mňam mňam 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rok po oscarovom 'Training Day' prichádza scenárista David Ayer s ďalším filmom o prehnilom a skorumpovanom policajnom svete. Nie každý je schopný napísať každý rok jednu oscarovú pecku, nie každý je ju schopný zrežírovať. Takže buď je Shelton až taký priemerný rutinér, že pokazil čo sa dalo, alebo Ayer jednoducho len vyžmýkal svoj predchádzajúci počin, trošku obmenil príbeh a myslel si, že z toho bude trhák. Nepodarilo sa, ale zas až taký vývar to nebol. Nápad je dobrý, akurát zbytočne dlhá cesta k samotnému záveru ma dosť odrádzala. Zostrihanie tak o 15minút by vynieslo filmu možno nie oscarovú nomináciu, ale určite štvrtú hviezdu odo mňa. Herci sa snažia, výber hudby poteší a napätie a vyostrené scény patria k tomu lepšiemu v podobnom type filmov. Záver je veľmi dobre zvládnutý. 70%. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Považujte mě za idiota, ale tohle je přesně typ filmů, jaké mám ráda a Kurt Russell ztvárňuje jednu z rolí, na které si skutečně čas od času potrpím. Tohle léto jich tolik nebylo, proto pro mě byl Temný stín nad LA požehnáním. Poznámka 19. ledna 2008 Viděno znovu asi po roce a půl. Teď už bych filmu asi hvězdičku ubrala, pořád mám ale z Temného stínu nad L.A. mnohem lepší pocit než z řady jemu podobných kriminálek (Training Day a spol.). Autor knižní předlohy James Ellroy (mimochodem napsal i předlohu k "L.A. - přísně tajné") staví celý příběh na poldech, korupci a zločinech, které by nejraději vysocí státní představitelé zametli pod koberec. A to jsou pro mě, společně s podmanivou atmosférou špinavého města a konečně neidealistickým a lehce nesympatickým hlavním hrdinu, důvody, abych si tento film, i přes nepříznivé hodnocení na CSFD, jednoduše zamilovala. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Přímočařá „ellroyovština“ s typicky rozvrženými postavami (ranař, nováček a jejich šéf) znovu předvádí, že největší nebezpečí nepředstavují sami zločinci, ale policisté, kteří se buď z opojení mocí, nebo prostě ze zištných důvodů začnou chovat hůř než ti, které by měli zatýkat. Člověku až začne vrtat hlavou, jestli je to opravdu problém jenom policejního sboru v L.A. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Obvyklý případ zkorumpovaných policistů na pozadí incidentu s Rodneym Kingem. Film, který ničím nepřekvapí a pracuje přesně podle zavedených žánrových schémat, ale je potřeba mu přiznat tempo a solidní herce, díky čemuž je trošku delší stopáž snadněji stravitelná. Možná bych hodnotil i výš, nebýt závěru a tradičnímu americkému proslovu před davy. 60% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v americké Kalifornii v lokalitách Los Angeles, La Verne, San Dimas, Watts nebo Parker Center. Dále se natáčelo ve filmovém studiu Center se sídlem v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama