Reklama

Reklama

Volavka III

  • Hongkong Wu jian dao III: Zhong ji wu jian (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Volavka 3 je paralelou všech třech částí a vede k tzv. poslednímu zúčtování. Po smrti Yana je Ming přeložen na místo obyčejného policejního úředníka. Vzápětí přichází do policejního sboru Yeung, kterého Ming zná a delší dobu ho již sleduje. I přes své převelení začne soukromě sledovat Yeunga. K tomuto tajemnému muži postupně začnou vést všechny cesty z podsvětí, špinavých obchodů a vražd (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (71)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Treti diel je pojaty ako detektivka v ktorej sa patra po poslednom zo Samovych spionov. Cele to patranie mi pripada dost nezazivne. Cely cas sme v neistote, ci je tym spionom nova dost nesympaticka postava, ale na môj vkus to bolo natolko nudne, ze ma rozuzlenie ani nesokovalo. Okrem patrania, ktore sa odohrava po udalostiach jednotky sledujeme mnozstvo flashbackov, ktore sa odohravaju pred jednotkou ale po dvojke v ktorych stravime zase nejaky cas aj s postavou Yana. No a aby to bolo este zamotanejsie tak od druhej polovice filmu zacne Mingovi z vycitiek svedomia uz dost solidne preskakovat a zacne mat halucinacie, pripadne sa prelina scena z minulosti a sucasnosti. Asi sa v tom niektori divaci stratia. Mne to cely cas pripadalo prehladne a vedel som kedy sa jedna o sucasnost, minulost, halucinaciu. Napriek tomu ma to nudilo a tesil som sa na to, kedy to skonci. Zaver je dobry. Ming dostane, co si zasluzi. Tento diel ma bavi z celej trilogie najmenej a keby nebol jej sucastou, tak si ho pozriem maximalne raz. Takto ho musim zakazdym nejak pretrpiet. Skoda, ze z dvojky a trojky nezostrihaju jeden film. Bolo by to lepsie. 5/10. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. To jakoby nám chtěla Volavka III ukázat. Povedlo se jí to, ale přesto se nemůžu zbavit pocitu, že tenhle díl neměl vzniknout. Je nejslabší a v podstatě nic neobjasňuje, jede dál a trošku nám zamotává hlavy. I tak řadím Volavku mezi své nejoblíbenější trilogie, skvělí herci, propracovaný příběh (někdy až moc), nadupaná atmosféra, lyrický muzika a krásná Dr Lee :-.) Taková je Volavková trilogie. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Dôstojné zavŕšenie "Volavkovskej" trilógie znova úspešne kombinuje prvky drámy s minimom akcie, napätia i veľmi precíznej réžie a celkového formálneho prevedenia, pričom sa príbeh uzatvára trochu "prekvapivým" smerom, kedy zistíme, že celé to mohlo byť úplne inak, keby... :-). Po retrospektívnej 2.časti sa v tomto záverečnom dieli ocitáme v období po "jedničke", ale pozor!!! Tento diel nadväzuje na alternatívny záver "jedničky", ktorý bol uvedený na ázijskej verzii DVD edície. Pre fanúšikov prvých dvoch dielov "must-see"! ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Třetí díl trilogie balancuje velmi na hraně mezi sofistikovanou skládačkou a nekonzistentním slepencem - a místy mi jeho doslovnost byla skoro až na obtíž - protože zejména u první Volavky mě (kromě jiného) hodně potěšilo, že se polopatismům celkem úspěšně vyhnula. Snaha dotáhnout, zalepit, zaplácnout - a nastavit - i místa, která to ani v nejmenším nepotřebovala, tak u mě výsledný dojem poněkud shazuje. Nicméně všechny ty nové kontexty a odstínky a dějotoče mě dost bavily, a sledovat Minga, kterak se sype jako domeček z karet, bylo svým způsobem strhující (kudos to Andy). Třetí díl sice je slabší než oba předchozí - ale pořád ho hodnotím velmi vysoko. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

Finální díl trilogie je ještě zamotanější než první dva a k avizovanému vyvrcholení celé zápletky se dostáváte náročnou cestou plnou flashbacků, prolínajících děj v současnosti. Do toho se ještě zamotávají vize hlavního hrdiny, který psychicky neunesl události prvního dílu a pomalu se začíná hroutit. Detektivka pro náročné, která se musí pečlivě sledovat od první do poslední minuty. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama