Reklama

Reklama

Volavka III

  • Hongkong Wu jian dao III: Zhong ji wu jian (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Volavka 3 je paralelou všech třech částí a vede k tzv. poslednímu zúčtování. Po smrti Yana je Ming přeložen na místo obyčejného policejního úředníka. Vzápětí přichází do policejního sboru Yeung, kterého Ming zná a delší dobu ho již sleduje. I přes své převelení začne soukromě sledovat Yeunga. K tomuto tajemnému muži postupně začnou vést všechny cesty z podsvětí, špinavých obchodů a vražd (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (71)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Třetí díl trilogie balancuje velmi na hraně mezi sofistikovanou skládačkou a nekonzistentním slepencem - a místy mi jeho doslovnost byla skoro až na obtíž - protože zejména u první Volavky mě (kromě jiného) hodně potěšilo, že se polopatismům celkem úspěšně vyhnula. Snaha dotáhnout, zalepit, zaplácnout - a nastavit - i místa, která to ani v nejmenším nepotřebovala, tak u mě výsledný dojem poněkud shazuje. Nicméně všechny ty nové kontexty a odstínky a dějotoče mě dost bavily, a sledovat Minga, kterak se sype jako domeček z karet, bylo svým způsobem strhující (kudos to Andy). Třetí díl sice je slabší než oba předchozí - ale pořád ho hodnotím velmi vysoko. ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Solidní zakončení celé Volavkové série. Andy Lau je zpátky a v tom vidím jedno z největších pozitiv snímku, který mě ale opět zaskočil nepřehledností, zamteností a častými skoky v čase i mezi postavami. Jenže hlavní je, že mi došlo, o co šlo a to vše díky závěru, který byl opět famózní. Verdikt: O krapet slabší než Volavka a o kus lepší než Volavka II. Celá série je však vynikající a můžu jenom doporučit. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tony Leung je ohromný herecký talent, v tomto díle to dokazuje snad nejvíce, má charisma a charakter, které prakticky skoro nikdo nedokáže přebít. Přibyly nám zde nové postavy, které nejsou zbytečné, co se týče děje nechci spoilovat, ale musel jsem tento díl vidět 2x nebo 3x , enž mi blyo kompletně jasné, ahá tak o tomto je... Velmi dobře promyšlené twisty, dramatické pnutí je všudypřítomné, trocha akce, výborná psychologie postav. Bylo to stejně napínvé a promakané jako jednička, v žádném případě nejde o mlácení prázdné slámy a zbytečný titul ždímající slávu jedničky. Je snad nadbytečné dodávat, že všichni herci odvedli perfektní výkon a hodí se do svých rolí. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Padouch nebo hrdina, všichni jedna rodina – potřetí a naposled. Třetí Volavka se snaží a celkem se jí i daří nějakým způsobem završit do téměř epických rozměrů rozvětvený příběh. Sice mě nedokázala přesvědčit, že by si první díl nevystačil sám o sobě (k čemuž doufám dojde v případě Scorseseho remaku), ale rozhodně budí dojem mnohem smysluplnějšího pokračování než Volavka 2. Věřím, že nejenom mě více zajímalo, co se dělo po událostech z jedničky, nikoliv před nimi. Komplikovaně strukturovaný příběh navzdory množství flashbacků nepostrádá dynamiku vyprávění. Nemáte-li však vážnější zájem dovědět se více o osudech hrdinů, tzn.: nejste ochotni sledovat dvě hodiny krimi vyžadující vaší plnou pozornost, příliš zábavy si neužijete. Třetí Volavku bych se nebál přirovnat k vyvrcholení jiné slavné trilogie – Kmotr. Není dokonalý a lze k němu mít spoustu výhrad, přesto je těžké si bez něj předchozí dva filmy představit. 70% Zajímavé komentáře: Adrian, Cassandra ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

Finální díl trilogie je ještě zamotanější než první dva a k avizovanému vyvrcholení celé zápletky se dostáváte náročnou cestou plnou flashbacků, prolínajících děj v současnosti. Do toho se ještě zamotávají vize hlavního hrdiny, který psychicky neunesl události prvního dílu a pomalu se začíná hroutit. Detektivka pro náročné, která se musí pečlivě sledovat od první do poslední minuty. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama