Reklama

Reklama

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak že by konečně Nicku? Že bys po těch všech příšerných výkonech a filmech, kde ti hořela hlava, čuměl si do budoucnosti nebo běhal po lese stačil jeden pernamentně sjetej policajt? Vypadá to, že ano, protože Cageovi tahle role opravdu sedla a až na jednu scénu hraje opravdu výborně. Celý film navíc Herzog točil v tak trochu oldschool hávu a soustředil se především na Cagevu postavu, než na nějaký detektivní zápletky. Což je jedině dobře, protože postava je to fakt výborná. Zasazení do New Orleans po Katríně tomu taky přidává a až na pár scén, ve kterých to vypadá jako by sám Herzog při natáčení něco sjížděl, to má režisér pevně v ruce.70% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ktorýsi z užívateľov napísal, že Nicolas Cage v Knowing bol " opäť s utrápeným ksichtom, opäť chlastajúci " a mal pravdu! Pretože to, čo ponúka v tomto snímku je jedno veľké chodiace a strápené monštrum, navyše fetujúce! Na ten jeho chsicht sa už nedá ani podívať! Ako protipol mi našťastie poslúžila stále atraktívna a sexy Eva Mendes. Našťastie! A ešte i to, že ten vyžratý Val Kilmer sa tam iba mihol a moc nezdržiaval, bo to už by bola fakt nepozerateľná sračka! Tá druhá hviezdička patrí scénke s tými jaštermi. Buhaháááá.....!!!! No a záverečný happyend potvrdil, že nálepka " Sračka " právom prináleží väčšine amerických filmov a ani tento nie je výnimkou! ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už mnoho policejních filmů a tenhle bude patřit někam na spod žebříčku. Nepřišel s ničím novým a oproti ostatním filmům byl tento hodně pomalý. Vždycky jsem měl zážitky z policejních honiček, vloupaček, vydírání a stříleček. Neříkám, že tady v tom nic z toho nebylo. Bylo všechno, ale tak nějak... obyčejný. A pro mě tedy průměrný. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Špatnej polda nie je ničím výnimočne strhujúcim. Je to poriadne oldschool krimi, tváriace sa vážne s ponurou temnou atmosférou, v popredí s výdatne fuckujúcim Nicolasom Cageom, pohybujúcim sa na hrane zákona. Po stránke formálnej tomu chýba kompaktnosť a keby hlavným hrdinom nebol Cage, snímok by zostal fádny a prázdny. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Že by se přece jen blýskalo na lepší časy, co se týče filmografie Nicolase Cage? Špatnej polda je totiž výborný snímek, kterému právě Cage vévodí a co se týče mužské části ansámblu, tak nemá konkurenci. Uvěříte mu, že už má nějaké ty roky jako polda za sebou, uvěříte mu tu zkorumpovanost, uvěříte mu i jeho vztah s krásnou Evou Mendes… Celým filmem se táhne taková ta špinavá, drsná atmosféra, která je podkreslena skvěle sedící hudbou. Zkrátka a dobře, tohle je důkaz, že Cage ještě zdaleka nepatří do starého železa. 80 %. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama