Reklama

Reklama

Black and Blue

  • USA Black and Blue (více)
Trailer 1

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracovaný, dnes již zcela provařený a tuctový námět o drogách, černošských ghettech a korupci u policie. Na druhou stranu i přes docela vtipný rozpočet je film dobře zpracovaný, postavy sympatické a dobře zahrané. Potěšila jak klaďaska Naomie Harris, tak i hlavní záporák Frank Grillo. Naopak Tyrese Gibson byl trochu nudný a nezajímavý. Atmosféra ujde, kamera taktéž. Přestřelky slušně natočené, děj trochu přímočarý, bez nějakých extra velkých zvratů. Celkově je film vzhledem k nízkému rozpočtu dobře natočený, ovšem žádný zázrak, pořád je to jen dobře natočené levné akční béčko, na které se člověk podívá maximálně jednou a stačí. 6/10. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Film ma milo prekvapil. Ocakaval som, ze sa to nejako beckovo zamota same do seba, ale mne sa takyto pribeh pacil. Je tam sice trochu klise zapletka, ale nenudil som sa. Niektore motivacie postav v jednotlivych scenach su kus nelogicke. Hlavne v druhej polovici som si to vsimol, zo dva razy. Inak skvely film, ktory si budem pamatat dlhsie. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jak už název napovídá, jedná se o ideologický snímek probírající věčnou rasovou problematiku na policejní půdě. Bílá rasa je u moci a černá to všude pociťuje. Název ´Černá a modrá´ je v tomto případě znakem spravedlnosti. Černá pleť v modré uniformě. Nepřítelem je rasa bílá coby znak korupce a jiných lumpáren. Dějově tu tedy máme plně zapálenou začínající policistku, která předtím byla ve službách armády nasazena v Afghánistánu. Tento motiv je snad už nekonečný. No, a jednoho krásného dne je v nějaké staré továrně svědkem nemilosrdné popravy drogového dealera zkorumpovanými policajty, kteří jí jdou okamžitě po krku. A to je vše. Ano, správně, nic nového pod sluncem. Zásadní však je, že ona je černoška, dealer byl černoch a ti policajti běloši. A ani to policejní vedení, kde jsou samozřejmě běloši také, jí to zrovna neulehčuje. Zkrátka a dobře, máme tu černošku pod bílou nadvládou, která jí to dává setsakramentsky sežrat, což je hlavní výpověď tohoto snímku. Jako akční thriller nevyznívá zrovna nejhůř, i když se mnohé konflikty neustále opakují. Zřejmě pro zvýraznění dané problematiky, kterou nemá nikdo vůli řešit. Jde především o to, že se tu někdo odvážně staví za to, co je správné, bez ohledu na důsledky. V tomto případě nic proti ničemu, jen kdyby ta rasová ideologie z toho všeho tak intenzivně nezářila. Někdo to sice může hodnotit jako snímek překvapující svou upřímnosti ve snaze stát se adekvátně aktivním, a co si budeme povídat, v současnosti hodně aktuálním projevem v oblasti rasismu a korupce. Býlí policajti a černý zločinec. Už z médií víme, jak to většinou dopadne. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Priamočiarosť za cenu ultra jednoduchosti príbehu a hlavne postáv. Väčšinu času táto skutočnosť nie je prekážkou, pretože plní svoj účel. Bohužiaľ ku koncu vysoký klišé stupeň postáv spolu s prítomnosťou dier v logike viac a viac bijú do očí, a tlačia dojem dosť nízko. Na záver dokonca prišlo na hlášky, ktoré by mohol do kameňa tesať Clancy Wiggum. Training Day pre černošky. Asi tak nejako. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení!! Jednoduché a sice přímočaré, ale autentické, nepříjemné, drsné a zároveň velmi zábavné. Film je víceméně o korupci policie a drogovýh dealerech, kteří jdou po jednom čestném nováčkovi Naomie Harris, která je úplně proti všem. Frank Grillo jako záporák parádní, přestřelky syrové a špína New Orleans zachycena věrohodně. Film plný bad guys. 7.5/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v americkom štáte Lousiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno