Reklama

Reklama

Temný stín nad L.A.

  • USA Dark Blue (více)
Trailer

Obsahy(1)

Prosazování zákona je v méně luxusních čtvrtích L.A. proklatě drsná záležitost, to ví elitní detektiv Perry velice dobře. Tentokrát musí spolu s mladým partnerem vyřešit brutální vraždu, která rozpoutala rasovou bouři po celém městě. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Chlapík menom David Ayer má za modlu len dve veci: policajné krimi a Los Angeles. V týchto témach sa dobre orientuje, s radosťou ich servíruje a takmer vždy sa podaria. Dark Blue je však pre mňa osobne krok mimo. Chýbala mi tá drsná, dravá atmosféra a vážnosť situácie, ako v jeho neskorších počinoch. Finálny monológ taktiež veľa nezmenil. Film nie je vyslovene zlý, môže poslúžiť ako skvelé predjedlo pred tým, čo bude nasledovať. (8.6.2017) (3.8.2022) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rok po oscarovom 'Training Day' prichádza scenárista David Ayer s ďalším filmom o prehnilom a skorumpovanom policajnom svete. Nie každý je schopný napísať každý rok jednu oscarovú pecku, nie každý je ju schopný zrežírovať. Takže buď je Shelton až taký priemerný rutinér, že pokazil čo sa dalo, alebo Ayer jednoducho len vyžmýkal svoj predchádzajúci počin, trošku obmenil príbeh a myslel si, že z toho bude trhák. Nepodarilo sa, ale zas až taký vývar to nebol. Nápad je dobrý, akurát zbytočne dlhá cesta k samotnému záveru ma dosť odrádzala. Zostrihanie tak o 15minút by vynieslo filmu možno nie oscarovú nomináciu, ale určite štvrtú hviezdu odo mňa. Herci sa snažia, výber hudby poteší a napätie a vyostrené scény patria k tomu lepšiemu v podobnom type filmov. Záver je veľmi dobre zvládnutý. 70%. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Eldon Perry (Kurt Russel) je nekompromisní polda, který pokračuje v dlouholeté tradici své rodiny v policejní práci (i přes problémy, které mu jeho práce přináší v osobním životě). Je pro svoji práci natolik zapálený, že neváhá sám zákon někdy porušit, pokud to pročistí vzduch v L.A. nebo zachrání některého z kolegů před stíháním z vnitřního. Do stejné praxe hodlá zasvětit i svého parťáka Bobbyho (Scott Speedman), během náročného případu brutálních vražd během vloupačky ... Když jsem si četl před filmem komentáře, říkal jsem si co všichni mají s podobností s Training Day. Ale při filmu jsem pochopil - Temný stín je taková nenápadná kopie - jasně, o chlup horší scénář a ani režie nebyla tak nápaditá, ale celkově jsem se u Temného stínu bavil o něco víc. Neptejte se mne proč tomu tak bylo, ale prostě mi to sedlo víc. Možná mě zaujal Kurt Russel, kterému tady ta role sedla jako "prdel na hrnec" (omlouvám se za ta slova, ale lepší přirovnání neznám). Lehce nadprůměrná detektivka .. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

vraždy,drogy,prostituce...to vše mezi zkorumpovanými policisty,v čele s s vynikajícím kurtem russellem.nenápadna kriminálka,která je inspirována skutečnými údálostmi,které na začátku devadesátých let v americe vedli až k masovým demonstracím,při kterých zemřelo mraky lidí,podotýkám většinou bělochů,protože to všechno vzniklo když pár zkorumpovanejch fízlů zastřelilo černoškýho kluka.hodně drsný film,který vás pěkně nahlodá a donutí zase o něčem přemýšlet. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Kdybych měl stroj času? Udělal bych vše úplně stejně......... Vyšetřování několikanásobné vraždy a loupeže v L.A. je jen počátek pohledu do korupce policejní stanice a jejich šéfa. Divák hned od počátku ví, o co se jedné, ale dvojice vyšetřovatelů musí ujít dlouhou cestu, než zjistí a uznají svou vinu. Příběh má rasistický podtext, nesnášenlivost a předsudky. Hudba je celkem povedená a vykresluje celý příběh. Herecké obsazení povedené, zvláště ženská stránka je krásná. CITÁT - Je to moje krev.......Lotr proti hrdinovi....... Příběh je to smutnej a možná i pravdivej. Jako celek to však moc nefunguje. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v americké Kalifornii v lokalitách Los Angeles, La Verne, San Dimas, Watts nebo Parker Center. Dále se natáčelo ve filmovém studiu Center se sídlem v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno