Reklama

Reklama

Vrah Rosemary

  • USA The Prowler (více)

Obsahy(1)

Dívka s chlapcem opouštějí maturantský ples a jdou si spolu zalaškovat do altánu v zahradě, kde jsou oba brutálně zavražděni jejím bývalým přítelem, na kterého nevydržela čekat až se vrátí z války. O pětatřicet let později se ve městě chystá poprvé od oné události další maturantský večírek a vrah s růží a vidlemi se vrací. Temný, odpudivý slasher béčkaře Josepha Zita (Pátek třináctého 4, Rudý škorpión). (choze)

(více)

Recenze (90)

choze 

všechny recenze uživatele

Temný, odpudivý a náležitě krvavý whodunit slasher, zajímavý snad jen tím, že je to historicky vůbec první slasher, který se po revoluci objevil v našich kinech. Saviniho gore efekty, kdy hrají prim vidle a růže, jsou pěkné, vypíchnul bych závěrečnou lekačku ve vaně, to byl fakt humus. O tři roky později Zito přišel ještě s vydařeným čtvrtým dílem PÁTKU TŘINÁCTÉHO, po kterém se začal orientovat na akční žánr. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Vynikající slasher, který je na ty roky snad i více než vynikající. Stylovej killer, štervky vidle, sťavnaťoučký gore, slušnej spád. Paráda! Kdyby měl tenhle filmek malilinko bystřejší scénář, ve kterým by se nelítalo nepřehledně z místa na místo, musel bych napálit plnou, protože jinak je The Prowler hutnou atmosférickou řezbou a milým překvápkem. 85% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skvělý osmdesátkový slasher o vrahovi s vidlemi a dlouhým nožem. V téhle vyvražďovačce je namixováno přesně to, co si fanoušek podobných snímků žádá - svůdné dívky (i když se nesvlékají tolik, jako bylo v oné době zvykem), noc, maskovaný vrah, slušivé gore, hřbitov, naháněčky, falešné stopy, ples a bazén. Pěkná kamera, místy výborná atmosféra (otevírání rakve bylo tak zdlouhavé, že jsem chvílemi pomáhal očima) a dobrá hudba. Na temný podzimní večer jako stvořené! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mezi fanoušky dnes už kultovní krvák o zhrzeném válečném veteránovi, který se neváhá mstít ani po dlouhých 35 letech. Jenže sexuchtiví studenti pořádají maturitní večírek a u toho náš zabiják nesmí z nějakých důvodů chybět. Tenhle trochu tuctový, ale mimořádně brutální slasher zraje jako víno, začátek osmdesátých let se na něm podepsal tim nejlepším způsobem. Vyniká syrovostí, temnou atmosférou a hlavně vynikajícím gore, na němž se vyřádil ten nejpovolanější - mistr Savini. Svou pitomostí pobaví i policista, co po opuštěných domech a tmavých hřbitovech pátrá po masovém zabijákovi, ozbrojen pouze obyčejnou baterkou. Jenže toho si divák nestačí všimnout, je totiž zaskočený a znechucený další brutální vraždou, která je zase o něco horší, než ta předchozí... Ach jo, tohle byly zlatý časy! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Někomu evokují kozy a vidle farmu, někomu tenhle břitký slasher Josepha Zita, který si po právu vydobyl status žánrového kultu. Znepokojivá Einhornova hudba, poctivé gore při explicitních mordech, maskovaný zabiják s bodnými zbraněmi a glancem, šerifův zástupce s rachitickým hrudníčkem a očima Cilliana Murphyho, jeho neodbytná chráněnka a dreamlike náladička ala Noční můra z Elm Street. Epilog ve sprše uprostřed rajské hudby a zastřených záběrů byl stejně pitomý jako brilantní. Tom Savini to považuje za svou nejlepší práci a já se o tom se Sexy Strojem rozhodně nehodlám přít.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Film bol zakázaný v Nórsku, Nemecku a na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama