Reklama

Reklama

Přes čtyřicet let se Michael Myers marně snaží připravit o život Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Navzdory tomu, že výčet jeho obětí připomíná telefonní seznam, Laurie se vždycky podařilo vyklouznout. Z role bezbranné čekatelky na smrt se navíc během let transformovala v neohroženou bojovnici, která ví, že nejlepší obrannou je útok. Přestože na Michaela připravila celou řadu pastí a některé z nich dokonce úspěšně sklaply, vyřešit problém jednou provždy se jí nepodařilo. Co se týče vzájemné konfrontace, mají prostě oba neskutečnou smůlu. Jenže i ta musí jednou skončit. Stejně jako Halloween. Příběh hororu Halloween končí se odehrává čtyři roky po tragických událostech, které městečko Haddonfield a rodinu Laurie Strode postihly ve filmu Halloween zabíjí. Ocitáme se v současnosti, kterou by měl příběh silně reflektovat. Kromě zabijáka s maskou tak budou městečko terorizovat i „noční můry“, které poslední dva roky všichni dobře známe. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (293)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Slabý závěr téhle trilogie. Opět nezvykle pojatý, Myers se aktivuje / vybelhá ze stoky snad po hodině stopáže, což by nebyl nutně problém. Kdyby předcházející děj ve finále dával k*rva smysl - místo toho sledujeme rozpačitý román, psychologický outsider boy drama, postavu Coreyho a jeho progress k "cestě zla", což poté kulminuje divnou konfrontací v kanále a sérií cringe dialogů. Sem tam přijde pěkný kill, leč pozdě, divák (minimálně já) už je tou dobou ve stavu otrávení. Nechce se mi věřit, že na tom měla scénaristicky větší podíl moje oblíbená dvojice McBride & Green. Škoda, 2018 jsem byl nadšený. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Halloween Finally Ends a slušný fakáčik do ksichtu každému kto čakal akokoľvek veľkolepé zúčtovanie. Namiesto zúčtovania Laurie s Michael Myersom totiž dostávame zúčtovanie matky s dcérou, resp. babky s vnučkou a akýmsi Coreym, o ktorom je prakticky celý film, namiesto predmetného Michaela Myersa, ktorý sa tu vyskytne dohromady na ledva desať minút. Síce oceňujem, že David Gordon Green sa snaží ísť opäť neobvyklou cestou a každý Halloween film v novej trilógii poňať úplne odlišným spôsobom, no každý poníma úplne inak ZLE. Po pomalom, atmosférickom Halloweene z 2018 sme následne dostali presný opak a z reťaze utrhnutý non-stop mord v podobe Kills, no a teraz akýsi prapodivný pokus o .. čo vlastne? Psychologickú drámu o prerode jednej novej postavy (Corey) v zlo? Opäť to však vôbec nefunguje, pretože Gordon kombinuje v jednom filme niekoľko tém, ktoré poriadne nerozpracuje a tak vzniká iba séria absolútne cringe dialógov. Navyše sa mu týmto prístupom celá trilógia rozpadla pod rukami, pretože v každom filme sa každá postava chová úplne inak (z akčnej Laurie z predošlého filmu je ufňukaná stará bába) a ani s jedným motívom, ktoré nahodil v predošlých filmoch nijako ďalej nepracuje (Michael Myers bol naznačený ako akési ultimátne zlo / nadčlovek, ktorého sila rastie s každým zabitím v predošlom filme, no tu sa tým nikto nijako ďalej nezaoberá a je to houmlesák, ktorý sa po celý čas ukrýva v kanáli). Nie, takto fakt nie. Už Halloween Kills bol podpriemerným filmom, ale dal sa užiť aspoň ako také slasherské guilty pleasure, kde sa doslovne vraždilo každú minútu. Ends nemá nič, preč je akákoľvek atmosféra (z prvého filmu), preč sú akékoľvek mordy (z druhého filmu) a preč je aj akékoľvek očakávané záverečné zúčtovanie Michaela a Laurie, ostal tak iba film oproti ktorému sú aj zárezy z neskorších 80. rokoch a skorších 90. rokoch do Halloween série neraz lepšími filmami než to čo sme dostali teraz. Fanúšikov Halloweenu to musí zákonite naštvať, pretože o Michaela Myersa odrazu vôbec nejde, typickému hororovému fanúšikovi to tentoraz neponúkne ani tie killy a bežného diváka to iba otrávi svojou nijakosťou, keďže to nemá štipku atmosféry, napätia a prakticky ani príbehu. Asi najväčšie tohtoročné sklamanie a to som po Kills ani nemal veľké očakávania. CELKOVO: 3/10 ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Michael Myers v kanále, jak příznačné.  Vzhledem k již podivné předchozí části jsem do kina nešel s téměř žádným očekáváním  a dobře jsem udělal. Předtitulková scéna se přitom docela povedla. napínavé, přímočaré a lehce předvídatelné halloweenské hlídání dětí s nezvratným koncem. A pak pan Gordon Green rozehrál další komunitní psychózu, lehce pocukrovanou milostným příběhem a Laurie Strode chodící doslova od ničeho k ničemu, ale stále celou městem nenáviděnou. Místo odstěhování si koupí dům v Haddonfieldu a hraje si na normální život... tak určitě. Nechci se hrabat v té téměř hodině a půl psychologického  podivna kolem  ústředních postav, kde Gordon Green vaří jednoho druháka za druhým a jen dokazuje jak moc si vlastně s Myersem neví rady. Bubák je prostě bubák, debile a nepotřebuje opodstatňovat a vysvětlovat. Zlatej Rob Zombie, ach jo.  A po téhle úmorné a předvídatelné nudě jsem  sám sebe překvapil. Konečně došlo na masakr a já se poprvé při vybíjené neskutečně nudil a nebyl vzhledem k "velevážnému" předchozímu camrání  se v hovně ochoten odpouštět klišé, kraviny a tuposti, kterých  si při těchto šťavnatých scénách obvykle blahosklonně nevšímám. V tomhle ohledu byl nejhorší skeč na šrotovišti. Dokonce i "nejrozkošnější" scénka s "olizováním gramodesky" mne nijak výrazně nevzrušila. Vlastně jsem si z té poslední půlhodinky užil jen fatální bitvu Laurie a Michaela. Halloween tedy už  zase končí, osobně doufám, že minimálně  jsme slyšeli (a bohužel i viděli) poslední slovo od Davida Gordona Greena. Hvězdičku spíš z úcty ke Carpenterovi a z lásky k Míšovi. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pane bože, za co?! Takhle stupidní a úmornou dehonestaci Michaela Myerse a všeho, co kdy představoval, bych u filmu podepsaného Carpenterem a Jamie Lee Curtis nikdy nečekal. Leč dočkal jsem se v plné parádě a nevěřícně vstřebával jeden scenáristický kopanec do rozkroku za druhým. Z Myerse se stal přizdisráč v nudné a imbecilní taškařici, která se vtipně pokouší rozřešit samotnou podstatu zla a během toho neví, co si počít s hlavními postavami. Málokdy jsem se u mainstreamového hororu cítil tak trapně - aspoň že to násilí je v závěru celkem lahodné, i když k uzoufání nudný úvod a rádoby překvapivý, křečovitý prostředek to samozřejmě nezachrání. Hlavně už konec, celá moderní trilogie jako kdyby vůbec nechápala, o co původně šlo. 30 % ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Halloween Ends" je nakoniec asi úplne iný film, než sme čakali. Popravde som z neho nadšený podobne ako som bol z "Halloween Kills", ale na druhú stranu z úplne iných dôvodov. Oba filmy sú pre mňa nudné, no oba na to majú úplne iné dôvody. Kým v jednom filme má Michael Myers so svojou maskou superschopnosti, v tomto ho zase skoro vôbec nevidíme a miesto toho sa venujeme úplne inej postave, ktorá prechádza svojim prerodom. Možno to mal byť niečo ako nový origin... a keby to poňali tvorcovia trošku lepšie, možno to mohlo fungovať. No pôsobí to v skutočnosti ako keby niekto mal rozpracovanú drámu o dievčati, ktoré sa zamiluje do budúceho psychopata...a niekto nevedel ako ukončiť trilógiu Halloween a tak to dali dokopy a máme tu tento zlepenec. A keď sa pozriem na to, koľko scenáristov mal tento film, možno sa niečo podobné reálne aj stalo. Pre mňa skutočne slušná dávka nudy, no tých niekoľko solídne vyzerajúcich vrážd ma presviedča, aby som tomu dal o bod viac. Ale asi je dobre, že film sa volá "ends". Tak dúfam, že nekecá. Hodnotenie: C ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • V čase 01:05:35 předvede Michael Myers (James Jude Courtney) svůj slavný kousek, při kterém svoji oběť zabodne nožem do zdi. Jedná se o naprosto absurdní nesmysl. Vzhledem k velikosti nože a délce samotné čepele, síle, úhlu a rychlosti Michaelova nápřahu, délce následně trčícího ostří a rukojeti z těla, tloušťce těla oběti a pevnosti stěny není možné, aby se Michaelovi podařilo zabodnout nůž do stěny skrze lidské tělo tak, jak je zobrazeno ve filmu. Zároveň je také vzhledem k nemožnosti dostatečného zabodnutí nože do zdi a váhy těla oběti naprosto vyloučeno, aby tělo zůstalo posléze na zdi viset a nespadlo. (Mangano)
  • Otázkou bola použitie Jasona Voorheesa do filmu, ale režiséri sa rozhodli, že nebudú spájať tieto dve filmové série. (Zeker)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Reklama

Reklama