Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

StrYke 

všechny recenze uživatele

Hloupé, staromódní a předvídatelné. Takový je druhý (ale ne jediný) díl kultovní série Friday the 13th, který poprvé představuje dospělého a vražedného Jasona s pytlem místo hokejové masky. Ve svých počátcích to ještě není ani zdaleka takový hromotluk, ale spíš takový vraždící chcípáček. Prostě parádní podívaná ve stylu 80. let :-) ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Dvojka je v rámci série trochu úlet - scénárista zcela vážně poslal do kempu dětskou psycholožku, která později svůj obor skutečně totálně béčkovým způsobem použije. Při svlékací variantě Monopolů se ještě setkáme s pohledným vozíčkářem a dychtivou dívkou, která si s ním plánuje užít, ale i tento seriózně pojatý začínající vášnivý vztah musí čelit nekalým úmyslům slasherové ikony s pytlem na hlavě. Atd. Docela zábava, i když atmosféra i vraždy (s vyjímkou jedné) jsou slabší než v jedničce. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Jason nešika. Příběh se oproti prvnímu dílu neposununul ani o milimetr kupředu, dokonce ani nezůstal přešlapovat na místě, vlastně zůstal na míle daleko za prvním dílem. Vraždy neoriginální a nebývale nudné (snad zaujal jen vozíčkář), atmosfára nulová, herci příšerní, kozy zůstaly zahaleny (ve slasheru, to jako vážně??), když nepočítám tu ploštici. A Jason, nejen, že je nešika a zakopává přesně ve chvíli, kdy to hlavní hrdinka potřebuje, ale celkově je to strašlivej tragéd...s pytlem. Bída. 45% (Ne)těším se na (ne)kvalitu dílů následujících. Pokračování (a že jich je) předem neodsuzuji, ale musí mi umět nabídnout něco nového (zábavného) a rád budu hvězdičkovat. Dvojka v tomhle totálně selhala. Nuda, neinvence a šeď. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Takto to má byť. Mamičku treba pomstiť. Po hroznej jednotke prichádza nabušená, atmosferická, režisérsky nadpriemerná vyvražďovačka, kde Jason nemilosrdne a bez absolútneho zaváhania masakruje každého koho stretne hlavne obľúbenou mačetou. Skvelá kamera, strih a hudobný motýv z hohoto dielka robia skvelí hororový zážitok. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak Jason Voorhees nastupuje na scénu. Bohužel jako totální tupec s pytlem na hlavě. Neříkám, že dvojka je špatnej díl. Pár povedených vražd se tu najde (hlavně smrt vozíčkáře) ale přijde mi to celý takový nedodělaný a amatérský. Ono to bude asi i tím, že se jedná o debut Steva Minera coby režiséra a nezvládl to ještě tak dobře vybrousit. V rámci série to určitě nijak nekazí její jméno, ale jsou o dost povedenější díly než je tenhle.50% ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Ve filmu se neobjevuje zmínka o tom, že by se film odehrával v pátek třináctého. (prokda)
  • Z filmu bylo vystřiženo 48 vteřin, aby u Americké filmové asociace MPAA neobdržel rating X (přístupný pouze pro dospělé). (gogos)
  • Když se poprvé na scéně objeví Jason (Warrington Gillette), vidíme jen jeho nohy, jak se pomalým krokem blíží k domu, kde bydlí Alice Hardy (Adrienne King). Nohy ale nepatří muži, nýbrž ženě. Je to jediná scéna, kde Jasona hraje žena, konkrétně kostýmní výtvarnice Ellen Lutter. (Stocki)

Reklama

Reklama