Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Brutální kanadský koktejl plný nechutností a syrové brutality, opravdu jen pro velmi silné žaludky. Je tu neuvěřitelný počet mrtvých, hornický oblek dodává vrahovi neuvěřitelnou št'ávu. Jeho nejoblíbenější vražednou zbraní je krumpáč, se kterým umí zacházet, jak se patří. Porovnávat tento film s Pátkem 13 je naprostá demence, protože tento film, kromě toho, že je slasher s ním nemá nic společného. A navíc, je daleko lepší než naprostá většina Pátků 13. Jediný, který by se mu mohl rovnat je Pátek třináctého 6. Je mi uplně jedno, jaký brak je Krvavý valentýn 3D (2009), nemám v plánu ho zhlédnout vůbec nikdy, originál je výborný! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kvalitní osmdesátkový slasher. Viděl jsem sice původní film až po remaku, ale i tak ho svou kvalitou i o dost lepším koncem překonal. a dokonce se obešel i bez 3D krumpáče. Má to prostě takovou tu klasickou atmosféru vyvražďovaček tehdejší doby. prostě to má svoje kouzlo i když už možná v dnešní době na někoho působí tyhle filmy levně a hloupě, ale je v tom holt pořádnej kus nostalgie.70% ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malej, Valentýn se neslavil. Chlapi slavili MDŽ. Romantik vlepil své ženě pusu, pragmatik jí vrazil do ruky kytku, grázl pár facek a pak to šli všichni svorně jako jeden muž zapít do hospody. Žádnej krumpáč nikdo nikomu nikam nevrážel, prostě klídek a všeobecná pohoda. Já sice nemám rád importované svátky, ale zrovna Valentýn mi přijde docela stylový, a konkrétně tenhle, z roku 1981, i tak nějak víc od srdce, řekl bych. Akorát musíte použít dostatečně velkou krabici, aby se tam to srdce vešlo. A z voskovaného papíru, aby krev neprosakovala! Mimochodem, mám velké štěstí, že jsem tuhle chutnou, byť trochu zaprášenou slasherovou vykopávku nevytěžil už v době, kdy jsem i já fáral na šachtě (Ostravsko, důl ČSM-jih), protože bych se pak furt ohlížel přes rameno, kdo to za mnou s krumpáčem v ruce funí :-). Edit 2022:  Tenhle film je jako uhlí, čím starší, tím lepší. Zvyšuju ze čtyř na pět procent metanu, čili výbušnou směs. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už jsem o tomto starém slasheru slyšel opravdu dost (jak chvály, tak i kritiky), přesto jsem si jej šetřil na „lepší časy“. To samé bych mohl říct i o remaku, ovšem dneska jsem se rozhodl, že už není na co čekat a šel do něj. Těch cca devadesát minut uběhlo jako voda a popravdě jsem byl hodně překvapený, cože to mnozí považují za „kultovní“ záležitost. Již sami tvůrci řekli, odkud čerpali nápady a které starší kousky se pro ně stali inspirací, takže jde jen o další kousek, který se svezl na tehdejší vlně úspěchu. Každopádně bych nechtěl filmu upřít pěkné prostředí, ve kterém se z části film odehrával. Samotné doly ve mně vzbuzují spíš „odpor“ z té špíny a hlavně nebezpečí, které tam dole číhá, takže horníkem bych se určitě živit nemohl. Jednou jsme byli na exkurzi v Ostravském regionu (mimo jiné i v jednom dolu) a stačilo mi to. Obdivuju jejich nadšení z „fárání“, ale já byl rád, že jsem odtamtud vypadl. Netrpím klaustrofobií, jeskyní komplexy mi nevadí, ale ta přítomnost metanu…No abych se vrátil k tématu, pro natočení hororu je to však skvělé místo. Dokonce bych chtěl tvůrce pochválit i za vytvořenou atmosféru, která místy skutečně nabrala ty správné obrátky a napětí houstlo, jenomže se tu na můj vkus objevilo až moc nelogických prvků a to především co se „časového“ vnímání týká. Pokud nebyl náš horník s krumpáčem superman, nebo neměl boty na tryskový pohon, prostě neměl šanci všechno stíhat (roznášet Valentýnky, vraždit, chlastat – přesouvat se na různá místa, aby tam naaranžoval své oběti,…) a ještě sebou tahat ten krumpáč. Tyhle do očí bijící kiksy a ohromně „šokující“ závěr snížili mé hodnocení na průměr. Za určitých okolností bych byl schopný dát tomu i víc, ale to by se k tomu nesměli ještě přidat ty údajně „skvělé gore scény“ (potažmo efekty). Podotýkám, že jsem viděl UNCUT verzi a některé mord scény byly gumové až běda. Samozřejmě že ne všechny, ovšem i těch pár mi docela zkazilo náladu. Naštěstí tam byla ona scéna s pračkou a pohledná Lori Hallier. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Klasický slasher ze zlatých 80. let, kdy se tyhle snímky rojily jako houby po dešti. Tenhle kousek rozhodně patří mezi ty lepší, skvělá atmosféra a krásné mordy! Ovšem jedině uncut verze, pamatuju si, když film vysílala Tv stanice Nova a byl tak zásadně sestříhán, že nestál ani za zlámanou grešli. Nevystříhaná verze je pravým šálkem osmdesátkových vyvražďovaček. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Důl Sydney Mines, kde se film v září 1980 natáčel, byl od roku 1975 uzavřen. (Chatterer)
  • Maskér Thomas R. Burman prohlásil, že jeden z jeho krvavých výtvorů byl natolik realistický, že se při pohledu na něj režisér George Mihalka pozvracel. (Zdroj: ČSFD)
  • Carl Marotte prohlásil, že když měl na sobě nanesen makeup pro scénu, ve které jeho postava ve filmu zemře, nikdo nemohl svačit v jeho blízkosti. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama