Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Opět žralok v hlavní roli. Bohužel to není poprvé, jednička byla skoro skvělá, bylo to něco nového a neokoukaného a na tu dobu i hodně dobře natočeno se všemi trikovými prvky, ale dvojka už není ono. Sice pořád cítíte napětí a mráz na zádech, když John Williams rozehraje svou hudbu v temných hlubinách moří a přitom nechají filmaři vykouknout žraloka, ale prostě už to tu bylo a není to tak skvělá podívaná. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

napriek navysenemu rozpoctu posoby pokracovanie spielbergovej klasiky absolutne lacno a hlavne zbytocne a potvrdzuje znamy fakt ze i napriek tomu ze ak mate k dispozicii velky balik penazi tak je vam prd platny ak ste slaby reziser bez riadnej vizie a talentu. jediny roy schneider za nieco stoji ale zvysok obsadenia (hlavne decka su otrasne) je hrozny a akcne sceny vas iba ked tak rozosmeju... ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Williams: 1. Finding the "Orca" (Main Title) ,2. The Menu ,3. Ballet for Divers ,4. The Water Kite Sequence ,5. Brody Misunderstood ,6. The Catamaran Race ,7. Toward Cable Junction ,8. Attack on the Helicopter ,9. The Open Sea ,10. Fire Aboard and Eddie's Death ,11. Sean's Rescue ,12. Attack on the Water Skier ,13. The Big Jolt! ,14. End Title, End Cast , ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Slabšie dialógy a niektorí vedlajší herci, ale inak som príjemne prekvapený. Oceňujem, že sa nesnažili hrať na Spielberga a že napätie je tu budované odlišným spôsobom oproti jedničke. Fakt slušný napínák, obzvlášť pri scénach na katamaránoch je človek vyslovene rád, že sedí doma na gauči a pod nohami má pevnú zem. 75% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pokračování slavného filmu S.Spielberga je o poznání slabší, ale myslím si, že je to pořád dobrá jízda se žraloky. Napětí je solidní a děj taky. Je to pokračování, takže je na to nahlíženo s myšlenkou báječné jedničky, to samozřejmě filmu škodí. Čelisti 2 určitě stojí za to a kdo si zamiloval žraloka jako zabijáka, tak to rozhodně musí vidět. 60% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • Mnoho scén se natáčelo během podzimních a zimních rán, takže herci museli během natáčení cucat kostky ledu, aby nešel vidět jejich dech. (PußyMagnet)
  • Ellen Brody říká manželovi, že Matt Hooper volal a říkal, že byl na Auroře. Jedná se o odkaz na první film, kde Hooper odmítl na Auroře studovat, aby se mohl věnovat žralokům tyranizujícím pobřeží. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama