Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nápad nebol zlý, ako ani prostredie podmorských jaskýň, čo bolo zárukou aspoň akej-takej atmosféry. No hororová ako aj herecká stránka boli strašné. Na film som bol zvedavý aj práve tomu, že tam hrá Stalloneho dcéra Sistine, no ako som predpokladal, po slávnom tatkovi nezdedila z herectva zhola nič. Iba ak tak črty tváre, čo ale nie je žiadna výhra. Podpriemer. 40/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bez ochranného železného kondomu do mexických vod nelez aneb (pohlavní) styk s bílými slepými žraloky povolen. Volné pokračování si užijí ti diváci, co nejsou kandidáti přírodních věd, rádi sledují zprávy pro sluchově postižené a nikdy nebyli s Jakubem na rybách. Čtyři mladé holčiny, co se odhodlaly potápět v zakázané oblasti jeskynního komplexu, kde se také rozkládá zničené podvodní město, jsou ideální potravou pro žraloky z čeledi nebystrozrakých. Zapamatujte si jejich jména, protože jakmile nasadí potápěčskou výstroj, už je od sebe stěží rozeznáte. A finální únik před žraloky s výletní lodí na dohled má silně parodický nádech. Prostřední část je solidně vypjatá a zároveň i napínavá. Technická stránka mě nepobouřila, nebyla totiž vyloženě zaostalá, žralokům to slušelo. Ovšem iritující byl hudební doprovod, který dokonce navozoval dojem, že blížící se predátor vyluzuje i nějaký zvuk. Přístupnost zamezila krvavým jatkám, první dva smrťáky byly ubohé. Mandy Moore se odporoučela už v jedničce, o hvězdný status se nyní postaral John Corbett, tvůrčí parta ovšem zůstala pohromadě. Režisér Johannes Roberts, jenž se zaměřuje na hororovou tvorbu různorodé kategorie a kvality, se opětně nad scénářem sešel s Ernesto Rierou, dovedný kameraman Mark Silk se znovu postaral o barvitě nasnímaný podvodní svět se všemi jeho životu nebezpečnými nástrahami. Mladé maso v podobě Sophie Nélisse (od dob Zlodějky knih nám vyspěla), Brianne Tju, Sistine Stallone (Rambo se činil) a Corinne Foxx bylo náležitě vymácháno a jako návnada fungovalo na jedničku, navrch z břehu eroticky divákům kynula Brec Bassinger v roli šikanující tyranky. Výsledek má nechtěně směšné a značně předvídatelné momenty, ale nepostrádá i seriozní napětí a neotřelé nápady. Oproti jedničce jsem byl zabaven i absurdně pobaven. 8/10 ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Štyri nadržané cimprlíny chceli trochu zvlhnúť, a tak skočili do peknej podmorskej jaskyne, aby si to rozdali so žralokmi zo všetkých polôh. Dostali, čo chceli. Spočiatku som si hovoril, že to vyzerá dobre, no akonáhle dochádza k tým očakávaným survivalovým pasážam, miestami je to na hrane naivity a debility - takže keď nad tým divák (radšej) veľmi nepremýšľa, možno si to užije. Mňa už ku koncu tie upišťané trajdy trochu otravovali a samotné záverečné minúty (svetlica, hrot do oka, Rambo-puberťáčka a pod.) už radšej neriešim - je síce pekné, že to chcelo byť napínavé do poslednej minúty, ale paródiu z toho urobiť nemuseli. Jednotka o dve triedy lepšia, čo sa dalo čakať. Ešte že mám tento žáner v obľube. Prekvapenia, čo sa týka prežitia jednotlivých postáv, sa nekonajú. Napriek mnohým slabinám to s hodnotením "odpad" nemá absolútne nič spoločné. Je totiž jasné, pre akú vekovú kategóriu je film určený. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dvojka je pokračovanie, ktorá snáď ani vôbec nenadväzuje a je to jedno s tých voľných pokračovaní, ku ktorým sa našrobuje sequel iba preto, lebo mal prvý diel úspech. Jednotka mi prišla celkom fajn, aj v rámci námetu, napätia, akcii a hlavne brilantného prostredia, ktoré dýchalo nečakaným útokom každú chvíľu. Tu v dvojke to napätie chýba. Sú tu tento krát zaujímavé ruiny, ale inak je tam všade tma, útoky žralokov sú občas nečakané, ale nie to nič strhujúce. Navyše to kazia príšerne efekty a aj prehnané finále, kde som sa už naozaj chytal za hlavu. Škoda, jednotka od toho istého režiséra bola fajn a prvá polka druhého dielu tiež. 50% - 2* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na dárek od otce v podobě projížďky lodí s možností pozorování žraloků se nevlastní sestry vykašlaly, raději vyrazily na dívčí jízdu do mayského města, respektive pohřebiště pod zemí, které je kvůli stoupající hladině moře zaplavené. Pro milovníky dávných časů je to ráj, pro žraloky zrovna tak. Jak se v jeskyních predátoři objevili, neřeším, podstatné je, aby potápění nebylo zdlouhavé a únavné (což ale je) a aby byl dostatek potravy (což je naštěstí taky). Dokonce si žraloci pošmáknou na dlouhonohé dcerce jedné akční legendy. Johannes Roberts (rozhodně bych nemluvil o nějakém pokračování, společní jsou jen žraloci a docházející kyslík) naházel do hrnce krapet jiné ingredience a trochu jiné koření, potenciál prostředí se mu daří využít a občas se i vytáhne (třeba zpomaleným estetizovaným záběrem, při kterém hraje důležitou roli právě dcerka akčního bijce). Logiku ale místy nechal za dveřmi. Nakonec se v dietní stopáži do finále doklopýtá a soudě podle reakcí naštve „jen“ každého druhého diváka. Což zase není tak hrozné skóre. Nicméně zlaté jednohubkové Mělčiny s luxusní Blake Lively. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Žádný z herců z předchozího filmu 47 metrů (2017) se ve filmu neobjeví. (ČSFD)
  • Na začátku filmu hraje „Wild Side Of Life“ od Status Quo a po ní následuje „Somewhere In My Heart“ od Azteca Camera. Při svařování pod vodou hraje „The Look“ od Roxette a po ní následuje „We've Only Just Begun“ od Lynn Anderson. (Duoscop)
  • Natáčalo sa od decembra 2018 do februára 2019 v Dominikánskej Republike a Anglicku. (Scraffy)

Reklama

Reklama