Reklama

Reklama

Ochrana planety před žraločími tornády po pěti letech selhala. Nad Las Vegas se roztočí písečné tornádo, které s sebou opět přináší žraloky. Fin Shepard je nasazen do akce na záchranu planety. Tornádo se žene krajinou a zasáhlo i ropnou oblast. Texas je v plamenech. Další tornáda ničí vše, co jim stojí v cestě. Dobytčí, lávové, kamenné... a to nejhorší bude nukleární, které míří přímo na New York. Aston Reynolds, autor a majitel Astro X přišel na to, jak tornádo zastavit. Musí ho nějak ochladit, aby anuloval jadernou aktivitu. Existuje motor a kvantový generátor, který po spušětní zvedne vodu z vodopádů, nukleární hmota v tornádu se schladí a tím z něj udělá jen obyčejné tornádo, bez ničivé síly... (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Stružák odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle už je skoro čistokrevná parodie. Bohužel těch vtipů tam ale není tolik a ty z předchozích dílů už nějak nefungují. Člověk se tu tak baví už jenom nad grafickými efekty, které snad tvůrci vytváříte Malování. 🙄 Fakt už jsem si skoro rval vlasy hrůzou, když jsem viděl Taru jak pomocí trysek lítá nad vodopádem a zachraňuje děti ze sudu. 😂 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nedá se svítit, všechen zbytek těžké munice tvůrci vystříleli v trojce a na čtvrtý díl zbyly už jen menší kalibry. Ani zkázy Las Vegas, Hooverovy přehrady, nebo Grand Canyonu, prostě nemůžou konkurovat raketoplánu, Hasselhoffovi na Měsíci a žralokům rejdícím ve vzduchoprázdnu. Scénář je prostě oproti předchozí trilogii výrazně chudší a celkově nepříliš nápaditý a stereotypní. Hasselhoffova role je tentokrát dost ubohá, Guttenberg se jen mihne, Ziering je nemastný neslaný a jeho motorovka už příliš provařená, jeho všechny děti otravné... Nejlepší postavou je tedy asi parádně vytuněná kyborgyně Tara Reid - i když se jmenuje, vypadá i hraje jako pornoherečka, bavila mě nejvíc. Ale i čtvrté Sharknado je pořád docela slušná zábava, jeho triky jsou stále nádherně mizerné a scénář opět totálně zhulený. A vlastně přece se něčím originálním čtyřka pochlubit může, a to obohacením angličtiny o několik novotvarů, třeba o "bouldernado", "oilnado", "firenado", kansaské "cownado" a několik dalších "-nados". Do případné pětky navrhuju nějak zakomponovat třeba emzáky, zombie, upíry, nebo aspoň nazisty uvnitř zeměkoule, jinak je další úpadek neodvratný. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Zrkadielko, zrkadielko, kto je najkrajší na svete? Prepáč, ale položila si zle otázku. Dobre, tak kto je najškaredší na svete, samozrejme predsa ty. Volám sa Tara reid a som super hrdinka, Iron man je môj tato a superman je môj druhý tato a matku nemám, ja som sa len ocitla. Priznám sa, že  Ian Ziering ma nebavil ani v Beverly Hills 90210 a už tam mi prišiel neprirodzený a boli tam charizmatickejší herci. Ja len jedine nechapem, že veľa filmov si nemôžem dovoliť ani jedno pokračovanie a takáto BIG sračka ich ma niekoľko, niekoho musia riadne bolieť kolena, od toľkého kľačania. V tomto projekte sa stretli starý samaritáni, Steve, David a aj Gary, práve takto dopadajú nechcení starí herci, smutné. Slabé 2*. ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Do čtveřice žraločí Stýv se všema zatočí. V poušti ještě nebyli, i tam je však pobili. V galaktickém Vesmíru dojde snad už ke smíru. Díky Stývoj s rodinou můžu na dovolenou. /// Až budu zase někdy u moře, tak než vlezu do vody, pořádně se rozhlídnu, jestli není poblíž Stýv. Protože kde je Stýv, tam je i žralok. Nasrali jste mě, že Scerbová tu neukázala svoje dva herecký talenty, ale naštěstí rychle dorostla juniorka Ňúmenová, takže ve vašem případě za odměnu sesírám na vás mocné Shitnado! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kterýpak jiný snímek se může pochlubit tím, že se s přibývajícími pokračováními efekty hrůzostrašně kvalitou propadají, a to nejen k naprostému animačnímu dnu, nýbrž hluboko pod něj. Celý tento díl se táhne ve víru neustále expícího tornáda, které už zdaleka není obaleno pouze žraloky, nýbrž nově i ropou, ohněm, elektřinou, ba dokonce i jadernou energií a nějakou tou připletenou krávou. Opravdu by mě zajímalo, jak probíhá takový běžný natáčecí den. Na vymýšlení něčeho takového je třeba mít hodně velkou zásobičku podpůrných prostředků. Hrozně se mi líbí směr, kterým se tento snímek vydal. S absurditou zašel do těch největších extrémů a funguje to. Rozhodně ne po celou stopáž, nicméně je k nalezení tolik momentů, které mají potenciál takřka stát se kultovními. Sharknado je snímek plavící se ve svém vlastním žánru. Dokonce nechybí ani troška romantiky. O obrovském nadhledu tvůrců nechť svědčí například zrychlené závěrečné titulky. Velmi příjemná oddechovka. Těším se na další díl. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (3)

  • Fin po príjazde do Kansas City dostane od známeho červené auto s menom Christine. Je to odkaz na horor z roku 1983 s totožným názvom Christine. (Marceloo)
  • Vo filme sa objavili dvaja atléti z najznámejšej MMA organizácie UFC. Na začiatku sa medzi novinármi objaví Roy Nelson a počas útoku žralokov v kasíne sa objaví Frank Mir. (Marceloo)
  • Ve filmu si zahrál cameo Corey Taylor, zpěvák skupin Slipknot a Stone Sour. Je oslovován jako „číslo 8“, což je narážka na Slipknot, kde všichni zakládající členové měli číselné označení a Taylor je právě „8“. (Schyzartis)

Reklama

Reklama